Älä lupaa, vaan ala toteuttaa

Hyvää uutta vuotta! Tänä vuonna en tavallisesta poiketen halunnut tehdä lupauksia. En halua taas sanoa lisääväni venyttelyä arkeen, vähentäväni täydellisyyden tavoittelua tai luvata olla spontaanimpi päätöksissäni. Sen sijaan, päätin tehdä näitä asioita.

Nyt mietit ehkä, miten tämä eroaa lupaamisesta. Kerron.

Olen hyvä suunnittelemaan. Liian hyvä. Suunnittelen jopa työkseni asioita, joita lopulta muut toteuttavat. Ja näin sen pitää työssäni mennäkin. Elämässä sen sijaan toteutusintoni jää usein suunnitelmistani pahasti jälkeen.

Lupaukset menevät tähän suunnittelu-kategoriaan. Päätän tehdä niin tai näin ja lopulta unohdan uuden vuoden lupaukset yhtä nopeasti kuin ne olen tehnytkin.

Tänä vuonna kokeilen erilaista strategiaa. Lupaamisen sijaan siirrän toivomani asiat suoraan osaksi rutiinejani. Tämä ei toki ole yhtä suoraviivaista kuin kirjoitettuna. Mutta ilman lupauksia jätän väliin pakollisuuden tunteen, joka on usein suurin jarru asioiden tekemiselle. Kun ei ole pakko, on ehkä ihan hauskaakin kokeilla uusia asioita. Ja jos en kokeile, voin skipata syyllisyyden.

lenkillä
Aloitin toteutuksen tänään lähtemällä juoksulenkille lupausten kirjaamisen sijaan. Illalla venyttelin vähän katsellen telkkarista Frendejä ja Modernia perhettä (mun kestosuosikkeja molemmat). Pian toteutan nukkumaanmenon ajoissa äänikirjan saatellessa mut uneen.

Ei hullumpi vuoden alku. Miten sulla?

Smthng Good on blogi kahden pääkaupunkiseudulla aikuistuneen kolmekymppisen ja yhden labradorinnoutajan muutosta pääkaupunkiseudulta Päijät-Hämeeseen. Elämänmakuisia ja kaikenlaisia tunteita käsitteleviä tekstejä 35-vuotiaan yrittäjänaisen arjesta uudella paikkakunnalla.

hyvinvointi ajattelin-tanaan
Kommentit (2)
 1. Tulipa hyvä mieli tästä kirjoituksesta!
  Nyökyttelin, sillä näin se menee: älä suunnittele, vaan toteuta. Pienin askelin ja teoin. Olen samanlainen kaiken suunnittelija, ja nyt viime vuosina päättänyt myös, että ei liikoja lupauksia, vaan suoraan kohti tekemistä. Ja hyvin on sujunut.

  Tälle vuodelle esitin joitain ns. lupauksia ja kasapäin jonkinasteisia toiveita (niistä lisää huomisessa blogissa), myös odotuksia. Katsotaan, mitä kaikkea vuosi tuokaan tullessaan!

  Minna

  1. Kiitos kommentista ja palautteesta!☺️

   Innolla odotan vuoden tuomia asioita itsekin, sillä, kuten olen kertonut täällä blogissa, muutoksilta en välty tänä vuonna.😄

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *