Longboardingia aloitteleville tytöille

Kuvankaappaus 2014-5-17 kello 0.08.57.png

Longboarding, lonkkailu, rullalautailu jne. Rakkaalla lajilla on monta nimeä. Hurahdin lajiin ihan vastikään. Pääsin kokeilemaaan longboargingia Lena Salmen johdolla, joka on miltei 60-vuotiaana innostunut lajista jos toisestakin. Ja on hurjan taitavakin vielä!

Ennen tuntia, en uskonut pysyväni edes pystyssä laudan päällä. Lumilautataustastani huolimatta, kaupassa aiemmin lonkkaria testaillessani, jouduin turvaamaan muruseni olkapäähän.

Eka kerta tuntui huteralta tälläkin kertaa, mutta onnistuin, motivoiduin ja innostuin! Kun on hyvä opettaja kaikki on helpompaa ja kanssani kärsivällisyys on avainsana. Saimme kokeilla useita erilaisia lautoja. Ensin opettelimme potkimaan vauhtia ja rullaamaan, sitten jarruttamaan ja lopuksi kääntämään lautaa loivassa alamäessä. Näimme myös longboard-tanssia, mutta sen treenailu jääköön vielä kohdallani tulevaisuuteen.

Nyt etsin jo kuumeisesti omaa lautaa, että pääsen harjoittamaan lajia lisää. Longboarding-sessareita järjestetään säännöllisesti mm. juuri Helsingin Tähtitorninmäellä, jossa minäkin kävin testailemassa, lisäksi bongasin muutaman tapahtuman ainakin Myllypurosta. Tapahtumia voi seurata esimerkiksi täältä, ja myös aloittelijat ovat tervetulleita. Tarvitset vain kypärän!

MUOK: Tsekkaa myös kommentit, siellä on arvokasta tietoa mm. laudan valintaan.

Kommentit (6)
 1. Muista nämä, kun hankit lautaa:
  1) Mihin tarkoitukseen hankit laudan eli miten aiot lonkkailla.
  2) Kokemuksesta tiedän, ett se eka oma lauta on rakkain, niin kannattaa kokeilla erilaisia ja eri merkkisiä.
  3) Myös eka rengasvalinta on tärkeä – tää ei vielä ole rakettitiedettä – mutta jos oikein hurahdat sitten ollaan jo teknisen fyssan puolella pushingeineen, kingpineineen jne. Mut cama hei, se on vaan hauskaa, ja koko lonkkuväki jeesaa.
  4) Älä tingi hinnasta. Viittaan myös kohtaan kaksi.
  5) Jos et ole vielä lautaa hankkinut, niin voin lähteä mukanasi kauppaan, jos tunnet tarvitsevasi tukea.

  Niin, buli thx blogistasi :))

  1. Kiitos Lena kommentistasi ja hyvistä ohjeista!

   Olenkin paljon googletellut aiheeseen liittyviä juttuja ja näitä samoja asioita on tullut mietittyä. Laudan hankinta vaatii paljon pohdintaa, mutta yritän ottaa kuitenkin hankinnankin suhteen kohtuullisen rennosti, niitä kun tosiaan voi sitten ostaa lisää ja erilaisia kun saa hyvän touchin uuteen lajiin. Nyt on ollut kiikarissa yksi Madridin lauta, joka on samanmuotoinen kuin se, mistä pidin tunnillasi eniten (upotetulla trukilla).

   Kiva, että löysit blogiini ja kiitos vielä huipusta sessarista Tähtiksellä 🙂 

    

    

 2. Jos kaipaat speciaalia lautaa niin kannattaa tsekata tämä: https://www.facebook.com/LaviaLongboards?fref=ts

   

  Pojat tekee tosi hienoo duunia, ostettiin porukalla poikakaverille tuolta oma speciaalilauta, joka nyt odottaa vaan loppuja osiaan tilattavaksi:)

  1.  

   Kiitos vinkistä! Pitää tsekata tuokin 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *