Asiat, joista haluan luopua

Tiedätkö sen tunteen, kun tiedät jo tehdessä tekeväsi jotain, mitä ei pitäisi? Tai sen hetken, jossa jätät tekemättä jotain miettiessäsi mitä muut siitä ajattelevat? Päätin vuoden vaihteen kohdalla elää jokaisen päivän vähän tiedostavammin. Pysähtyä hankalaan kohtaan tekemään parhaan mahdollisen ratkaisun. Elää mahdollisimman läsnä sitä käsillä olevaa hetkeä, päättää keskittyä positiiviseen. Varmaan arvaat jo, ettei se aina onnistu.

Asiat, joista haluan luopua

  • Hetket, kun käyttäydyn ensimmäisen tunteen alaisena vaikka tietäisi tilanteeseen paremmankin ratkaisun. Sanon ensimmäisen ajatukseni ääneen. Menen ärsytyksen tunteen mukana, vaikka järjellä ajateltuna tilanteessa ei ole mitään ärsyttävää. En vaan ehtinyt vielä sinne asti, vaan annoin ilmeelläni ensimmäisen fiiliksen puskea ulos.
  • Keksin tekosyyn, kun en oikeasti halua, mutta koen, ettei mulla ole riittävää syytä kieltäytymiseen. Käykö sulle koskaan niin? Sehän on valehtelua, enkä halua valehdella missään tilanteessa kellekään. Miksi se silti tuntuu joskus helpommalta kuin myöntää, ettei oikeasti vaan nyt halua tai ei huvita?
  • Myyn sieluni paineen alla. No ehken sielua, mutta mielipiteeni. Ryhmätilanteessa, jossa muut ovat kanssani eri mieltä, saatan myötäillä, vaikka olisin aina ajatellut toisin. Koska koen sen helpommaksi. Vai onko se vaan liiallista halua miellyttää muita – tulla hyväksytyksi.
  • Spekulointi asioissa, joissa kukaan paikalla olevista osapuolista ei oikeasti tiedä mitään. Luin jostain, että tarve tehdä draamaa tilanteeseen, jossa sitä ei ole kielii ainoastaan oman elämän tylsyydestä. Tai siitä, että pakenee jotain oikeaa ongelmaa. En halua olla se tyyppi, enkä ole oikeastaan aikoihin ollutkaan. Mutten myöskään ole ollut se, joka aktiivisesti keskeyttäisi spekuloinnin sen tapahtuessa. Oletko sä?
  • Haluan luopua perfektionismista aloittamisen esteenä. En ehdi nyt tehdä tätä kunnolla, niin jätän toiseen kertaan. Ihan p***a tekosyy lykätä juttuja tuonnemmaksi. Haluan vaihtaa asennetta niin, että pienetkin askeleet vievät aina eteenpäin. Että nyt kannattaa tehdä se kymmenen minuuttia ja huomenna sitten enemmän.

Mistä sä haluat luopua?

Noora

Lue myös:

Näistä asioista luopuminen on hankalaa, mutta joskus pakollista

Millaisista asioista olen tuntenut epävarmuutta

Miten käytät minuuttisi?

hyvinvointi oma-elama ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *