Asuntomessut Tuusulassa – mitä jäi mieleen?


Poikkesimme elokuun alussa asuntomessuilla Tuusulan Rykmenttipuistossa. Olen ollut asuntomessuilla vain kerran aikaisemmin, Vantaan Kivistössä. Kiersimme siellä ihania omakotitalokohteita ystäväni kanssa niistä haaveillen. Asuimme tuolloin molemmat pienissä kerrostaloasunnoissa, joten oman talon rakentaminen tuntui hyvin kaukaiselta.

Tällä kertaa olin messuilla puolisoni kanssa ja oli mukava peilata toistemme ajatuksia unelmatalon ominaisuuksista ja sisustusvalinnoista. Olemme ensiasunnon ostosta saakka jutelleet avoimesti ominaisuuksista, joita haluamme seuraavalta kodiltamme. Usein vasta asuessa selviää, mitä kodilta oikeasti tarvitsee. Messuilla fiilistelimme mm. kylppäreitä tuplasuihkulla, suuria kodinhoitohuoneita ja taloja yhdessä tasossa. Hauskinta oli huomata, kuinka hyvin jo tunnemme toistenme makuja: ”No nyt on sun ihannemakkari!” kuului olan takaa kun olin jo kaksi sekuntia aiemmin naulinnut katseeni alla olevaan huoneeseen.

Asumisen trendit

En ole mikään intohimoinen sisustaja tai kodin laittaja, mutta messukohteista oli helppo bongata samanlaisuuksia, ns. treendejä. Alla niistä muutamia:

Musta keittiö

Meillä on käyty pitkään keskustelua siitä, voisiko kodissamme olla joskus musta keittiö. Puolisoni ihaillessa niitä ekaa kertaa, ajattelin että ei ikinä! Sehän veisi kaiken valon (ja ilon) ja mustalla pinnalla lika näkyisi jatkuvasti. Nyt mustia keittiöitä messuilla bongaillessa oli pakko myöntää, että sehän on oikeastaan aika tyylikäs. Alla olevassa keittiöissä oli mustaa ja valkoista yhdistelty kauniisti. ”Kompromissikeittiö”, totesimme lähes yhdestä suusta nauraen.

Mattamusta suihku

Musta näkyi myös kylpyhuoneessa. Lähes kaikissa kohteissa, joissa vierailimme oli mattamusta suihku. Ihastelimme leveitä suihkupäitä, joka on myös kylppäriunelmalistallamme tuplasuihkun lisäksi. Musta näytti vaaleaan seinäpintaan yhdistettynä aika kivalta. Kylppäreissä eniten säväyttänyt idea olivat kuitenkin seinään upotetut hyllyt pesutuotteille. Nerokas tapa hallita kylppärin purnukkakaaosta ja helpottaa tilan siivoamista.

Aamiaiskaapit

Aamiaistarpeiden ja -kodinkoneiden sulkeminen kaappiin ei liene enää kovin uusi juttu, mutta edelleen trendikäs. Omat mielipiteeni asiasta vähän jakautuvat. Toisaalta ajattelen, että kaappi on vähän turhake, ainakin aamiaismielessä. Kodinkoneiden sulkeminen ovien taakse on varmasti jossain määrin järkevää ja helpottaa siivoamista, mutta toisaalta unelmakodissani on niin kauniit kodinkoneet, että haluan laittaa ne esille. 😉 Onko sulla aamiaiskaappi?

Korkeat huoneet

Tässä vaihesssa todettakoon, että vierailimme lähinnä 4h+k ja 5h+k asunnoissa, mutta mieleen jäi huonekorkeus. 2-kerroksisissa taloissa olouone jatkui monessa toiseen kerrokseen saakka niin, että yläkerta oli tavallaan puolikas. Vaikea selittää, mutta saatte ehkä kiinni? Yhden tason asunnoissa korkeutta oli jatkettu usein kolmeen metriin tavallisen 2,50 m sijaan. Valo on aina ollut mulle tärkeä kotia valitessa, jo vuokra-asuntoaikoina. Huonekorkeuteen liittyy vaan pari käytännön dilemmaa: oikeanlaiset verhot voi olla hankala löytää (jos sellaiset haluaa) ja pesuhommiin (ainakin mun) pitäisi palkata apua.

Hirsiseinät

Viimeinen huomio, jonka haluan nostaa olivat hirsiseinät. Olen mökillä rakastunut rakennuksiin, joissa vaalea hirsi on jätetty sisäpuolella näkyviin. Hirsiseinä on kaunis sisustuselementti ja siihen yhdistettynä esimerkiksi se musta keittiö näyttää melko hyvältä.

Asuntomessut – Mitä jäi mieleen?

Asuntomessuilla oli huikean hyvä palvelu aina parkkipaikalta kohteisiin. Saapuessa meidät toivotettiin sydämellisen aidosti tervetulleeksi ja kohteissa palvelevilla oli syvää asiantuntijuutta ja omistautuneisuutta esittelemäänsä kohteeseen.

Kaikissa kohteissa oli selkeästi merkitty huoneen sisustus maalin väristä tyynynpäälliseen. Jos näin jotain kivaa, sain helposti tiedon sen kopioimiseksi kotiin.

Messuilla oli tosi väljää, ihmisiä oli kauniina viikonloppupäivänäkin kohtuullisesti, sillä lippuihin on merkitty kullekin saapumisaika. Näin järjestäjät hallitsevat massaa koronaan liittyvän turvallisuuden säilyttämiseksi.

Parkkilippu messuille maksoi 10€. Parkkipaikalta alueelle oli matkaa 1,5 kilometriä, jonka sai mennä bussilla, kävellä tai fillaroida Skodan tarjoamalla Jopolla. Emme olleet kumpikaan koskaan kokeilleet Jopoja, joten näimme tilaisuutemme tulleen. Kypärät päähän ja menoksi! Hyydyin ekassa ylämäessä ja kääntyminen oli huteraa, mutta retki oli yksi päivän hauskimmista hetkistä!

Joko kävit Asuntomessuilla ja mitä havaintoja teit siellä? Olisi kiva kuulla myös teidän suosikkikohteista ja mielipiteistä liittyen listattuihin trendeihin!

Noora

Lisää blogin kotijuttuja:

Kodin kriteerit uusiksi vuodessa

#Storytime: ensiasuntoon kolmekymppisenä

Sotkuinen koti – pitäisikö sitä vaan sietää?

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *