Parhaat äänikirjat x 3


Olen syksyn aikana hurahtanut äänikirjoihin. Hyvän omantunnon rutuuaikaan. Kuten aiemmin kerroin, olen etsinyt vaihtoehtoja kuluttaa aikaa tarttumatta luuriin. Kun puhelimen valjastaa ”radioksi”, tulee se jätettyä helposti loitommalle, eikä sitä voi samalla käyttää uhraamatta keskittymistään kuunneltuun sisältöön. Siksi päätin jakaa blogissani syksyn parhaat äänikirjat, sekä perustelut valinnoille.

Minä olen Anna Puu

Kaikki lähti tästä Annan kirjasta, jota aloin kuunnella nähtyäni sen ystäväni Instagramissa. Musta on valtavan ihanaa, että lähes jokaisen uutuuden ilmestyessä, voin pienenkin kiinnostuksen herätessä etsiä teoksen äänikirjasovelluksesta ja se yleensä on siellä. Voin matalalla kynnyksellä tutustua sisältöön ja lopettaa kuuntelu keskenkin ilman huonoa omaa tuntoa.

Annan aloittaessa, olin heti myyty. Tyypillä on huikean miellyttävä tapa kertoa omaa tarinaansa. Kirja sisälsi hyvää huumoria erilaisista sattumuksista, joiden kohdalla Anna äänenpainoaan sopivasti muuntelemalla sai mut nauramaan ääneen mm. täpötäydessä metrossa. Yep, se olin minä, jos nähtiin! 🙂

Annan käy läpi oman tarinansa rohkeasti ja perinpohjin, ajatuksiaan säästelemättä. Hän kertoo sattumuksia ja ajatuksiaan elämästä, joihin on helppo samaistua. Olin välillä jopa hämmentynyt siitä, miten tutun kuuloisia vaiheita kirjaan mahtui. Annan kertoo suhteistaan asioita, joita ei ole aiemmin tuonut julkisuuteen ja paljastaa tarinoita kappaleidensa takana. Äänikirjaa piristävät pätkät Annan biiseistä, jotka auttavat muistamaan, mistä milloinkin puhutaan. Suosittelen tai kuuntelitko ehkä tämän jo?

 

Maria Veitola – Toisinpäin

Muistan, kun kuuntelin Marian ensimmäisen kirjan. Siivosin ja kuuntelin. En ollut aloitettuani täysin varma, mitä mieltä olen koko tyypistä. Olin lämmennyt hieman vasta Yökylässä-ohjelman myötä – rehellisesti sanottuna ennen sitä tunteeni olivat ristiriitaiset.

Kirjaa kuunnellessa olin hetkessä myyty. Maria ei lukenut, hän kertoi – omaa tarinaansa, just mulle. Kuuntelin lopulta kirjan kokonaan vielä saman päivän aikana.

Tämän toisen kirjan ideana on, että Maria vastaa yleisön hänelle esittämiin kysymyksiin. Sumeilematta, rehellisesti. Joukossa on kaikenlaisia kysymyksiä, mutta Maria perustelee vastauksiaan tyynen rauhallisesti ja pudottelee totuuksia elämästään yllättävänkin luonnollisesti. Kirjan kuunneltuani ymmärsin Mariaa paremmin. Sain vastauksista perspektiiviä hänen ajatuksiinsa. Maria perusteli hyvin ja valotti miksi hän ajattelee kuten ajattelee. Myös yökylässä ohjelman toinen kausi on vahvistanut fiilistä siitä, että kyseessä on itseasiassa aika järkevä ja hyvä tyyppi.

Jani Toivola – Kirja tytölleni

Jani toivolan olen hiljattain löytönyt Instagramista. Tiesin toki tyypin jo aiemmin ja paljon hänen elämänvaiheistaan niin politiikassa kuin perheen isänä. Janin tarina alkoi kiinnostaa, kun kuuntelun Tuija Pehkosen tekemän henkilöhaastattelun. Siinä Jani avasi muun muassa paineita kansanedustajan arjessa ja uupumiseensa johtaneita seikkoja.

Instagramissa ihastuin Janin tapaan pohdiskella asioita ja tuoda kuviin ja teksteihin hauskoja sattumuksia arjestaan tyttärensä ”Pantterin” kanssa. Lopulta vahingossa päädyin lukemaan Janin kirjan takakantta – kirjan, jonka hän on kirjoittanut tytölleen. Vaikka mulla ei ole omia lapsia, tuntui kivalta lukea enemmän Janin elämästä tyttärensä kanssa myös kasvattajaperspektiivistä. Sain teoksesta paljon ajatuksia siitä, millainen vanhempi haluan jonain päivänä itsekin olla. Jani myös inhimillistää taitavasti erilaisia haastavia tilanteita lapsen kanssa ja peilaa toimintaansa hyvin sekä lapsuuteensa että luonteenpiirteisiinsä. Ja mikä parasta, myös Jani lukee teoksen itse. Se luo parasosiaalisen kokemuksen siitä, että Jani lukee kirjoittamaansa juuri mulle.

Millaisia äänikirjasuosikkeja sulla on tai luitko jo jonkun näistä? Kommentoi alle!

Noora

Lue myös:

Viikko ilman sosiaalista mediaa

Helppoja tapoja relata vähän

Kommentit (1)
  1. Parhaat äänikirjat | Oulu Uutiset
    18.7.2020, 15:28

    […] Parhaat äänikirjat – lue tai kuuntele ainakin nämä! – Jaoin blogissa parhaat äänikirjat, joita viimeksi kuuntelin! Lue ajatukseni mm. Anna Puun, Jani Toivolan ja Marian Veitola äänikirjoista! […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *