Kesälista 2016

Mulla on ollut tapan tehdä kesälista aina kevään ensimmäisten merkkien ilmestyessä (2014 & 2015). Nyt kun aurinko porottaa jo kolmatta viikonloppua putkeen, innostuin haaveilemaan ensi kesästä ja siihen liittyvistä odotuksista. Mulla on tällä hetkellä tosi luottavainen fiilis, että kesästä tulee kiva, aurinkoinen ja uusia juttuja pullollaan olevaa aikaa.

IMG_7282.jpg

1 Haluan pyöräillä kaikkialle.

Edellinen pyöräni ei juuri ole tähän kannustanut, mutta uusi on pian ostoskorissa ja sitten antaa kilotmerien paukkua. Tällä hetkellä tuntuu, ettei mikään paikka pk-seudulla ole liian kaukana pyörällä tavoitettavaksi, sen verran innolla odotan uutta kulkupeliäni. Työmatkakin tulee nopeutumaan fillarin myötä jättäen aikaa tehdä muita juttuja. Aurinkoisella säällä ajan hetkessä puistoihin nautiskelemaan ja lenkkikin hoituu fillarilla niinä päivinä kun juoksu ei maita.

2 Haluan seikkailla Helsingin saarissa.

Aiemmilla kesälistoillani on vilkkunut usein Suomenlinna, mutta nyt haluan ”kauemmas kalaan” Lonnaan. Pihlajasaaressakaan en ole koskaan vielä käynyt. Ehdottaa saa muitakin saaria, jotka ovat visiitin arvoisia! Seikkailuiltani toivon kiireettömiä ja aurinkoisia päiviä, jolloin voin linnottautua johonkin poukamaan lukemaan kirjaa ja mutustamaan mansikoita.

IMG_7274.jpg

3 Haluan tulla paremmaksi golfaajaksi.

Aion ottaa nyt kaiken irti tuosta golf-ajokortistani maksettuani jäsenyyden Vihtiin jälleen tänä vuonna. Golf-kaverit ilmottautukaa, olen peli- ja range-seuraa vailla! 🙂

4 Olen spontaani, vältän liikaa suunnittelua.

Viime kesän parasta antia olivat suunnittelemattomat terassihengailut ja illanvietot ystävien kanssa. Saatoin olla keskustassa ihan muissa asioissa ja päätyä illaksi istumaan parille ystävän tai puoliskoni kanssa. Nämä illat olivat yllätyksellisiä, törmäsimme usein muihinkin tuttuihin ja eskaloituipa ilta pari kertaa kunnon pirskeiksikin.

IMG_7615.jpg

Nautin hyvästä musasta sisällä ja ulkona. 

Kaipaan hyviä keikkoja esim. kesäfestareilla. Mulla meni pitkään ennen kuin innostuin festareista. Viime vuosina vakio festarini on ollut Blockfest Tampereella, koska olen vannoutunut suomiräp-fani ja artistikattaukset ovat siellä kohdallaan. Ensi vuonna suuntaan jälleen blokeille, mutta sen lisäksi suunnitelmissa on Ruisrock (ekaa kertaa, usko tai älä!) ja mahdollisesti Jazzit Porissa.

6 Nautin mökkisaunasta ja paistan muurinpohjalettuja.

Meillä ei lapsuudessani ollut kesämökkiä, joten puoliskoni kautta tutuksi tullut mökkeily on mulle nykyään kesien parasta antia. Nautin aina mökille menosta ja siellä olosta – muutaman päivän. Kuitenkin tunnustan olevani sen verran kaupunkilainen, että kyllästyn mökin rauhaan nopeasti. Odotan kuitenkin iltoja mökkisaunassa alla olevaa maisemaa ihastellen, sekä järveen pulahtamista laiturilta, muurinpohjalettujen tuoksua pihakodassa ja kiireettömiä aamupäiviä hyvän kirjan kanssa pihakeinussa.

IMG_2271.JPG

7 Teen kavereiden kanssa ulkoilmatreffejä.

Kahvilat ja lounaspaikat on nyt koluttu. On aika siirtää tapaamiset SUP-laudoille, lenkkipoluille, jätskille rantaan tai terassille. Viime kesänä hyväksi havaitut SUP-treffit saavat varmasti jatkoa. Töölönlahtea Siltasaareen meloessa vaihtuivat kuulumiset yhtä kätevästi elleivät kätevmminkin kuin kahvin ja kakkupalan ääressä. SUP-kauteni alkaa todennäköisesti synttärijuhlieni merkeissä, sillä kutsuin kaverini viettämään niitäkin laudoille.

8 Lomapäivät siellä missä paistaa.

Myös tänä vuonna aion toteuttaa aiempien kesien strategiaa. Vietän lomapäiväni auringossa Suomen kesäsäästä huolimatta. Jos sääennuste edellisenä viikkona näyttää huonolta, olen valmis nappaamaan siivet alleni ja singahtamaan sinne, missä paistaa. Toissakesänä lennähdimme Mallorcalle (joo vaihtoehtoja äkkilähdöissä on toki niukemmin). Viime kesänä piipahdimme Maltalla, jonne matka oli jo pidempään suunniteltu.

IMG_1603.JPG

9 Uskaltaudun taas laudalle.

Hävettää tunnustaa, että viime kesän lonkkaroinnit jäivät kertaan. Juoksu vei mennessään, jonka vuoksi en ”ehtinyt” tekemään tasapainotreenejäni longboardilla. Joo, myönnän ettei suju vielä ihan mutkattomasti tuo laji. Mutta kun on oma lauta, on aika taas alkaa opettelemaan. 

10 Lupaan nauttia kesästä.

Onnistun toteuttamaan haaveitani tai en, aion nauttia kesälomistani ja koko kesästä. Tehdä lyhempää työpäivää kun aurinko paistaa ja se on mahdollista. Olla mahdollisimman paljon ulkona. Venyttää kesäiltoja pidemmiksi, kun valoa riittää ja ahmia kaikki auringonsäteet, jotka minulle suodaan.

Ihanaa kesänodotusta kaikille!

– Noora

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *