Kesälomapaineet

Tunnetko kesäpaineita? Paineita tehdä 100 asiaa lyhyen kesän kuluessa tai siitä, että jotain olennaista jää taas lomalla kokematta? Havahduin näihin ajatuksiini huomatessani, että flunssa oli vienyt multa jo kaksi kokonaista viikkoa kesäkuusta, joina en voinut fillaroida uusiin paikkoihin, viettää aikaa yömyöhään ulkona, uida meressä tai kirmata poluilla luonnon ympäröimänä.

Aloin miettiä kesän lyhyyttä ja panikoin: Sideways meni ohi, olisinko halunnut sinne? Helsinki-päivänä kaikki olivat Espalla ruokailemassa ja itse makasin saikun kourissa kotisohvalla katsomassa Frendien uusintoja. Nyt oli kansallinen golfviikkokin, enkä päässyt kentälle. Apua! Kesä on kohta ohi ja suunnitelmat siirtyvät TAAS 365 päivää eteenpäin.

Otin pari rauhoittavaa henkäystä ja avasin kalenterin. Lomaan on vielä 4 viikkoa, välissä kivoja juhannussuunnitelmia ja viikonloppu Barcelonassa ystävien kanssa. Yhteisen vaellusloman jälkeen suunnittelen vielä suuntaavani pyörällä Ahvenanmaalle. Lämpimiä kelejä kestää todennäköisesti vielä syyskuulle, jolloin olen vain päivät töissä ja illalla on aikaa vaikka mille. Ehkä hätä ei olekaan tämän näköinen.

Trendin haaste kesän rennommasta bucket listasta tuli hyvään saumaan. Aloin täytellä kohtia näkemättä kenenkään muun listaa ensin. Oli hyvää aikaa ajatella, mitä kesältäni todella haluan. Vain minä – omalta kesältäni.

Tänä kesänä…

Nautin… lomasta, enkä tee liikaa suunnitelmia. Suhtaudun rennosti asioihin, harjoitan päättäväistä spontaaniutta ja annan jalkojen päättä, minne pää kulkee.

Uskallan… kertoa toiveistani ääneen ja kieltäytyä menoista, jos ei huvita. Uskallan myös vihdoin kokeilla wakeboardingia, jos saan siihen mahdollisuuden.

Kieltäydyn… miettimästä liikaa tai stressaamasta yhtään mistään. 

Suostun… joustamaan tilanteissa, jotka sitä vaativat, enkä jää harmittelemaan lopputulosta.

Opettelen… hoitamaan kasvimaata viljelylaatikossani, että ensi vuonna olisin vieläkin viisaampi istutusten suhteen ja voisin laajentaa hyötypuutarhaani.

Yllätän itseni… ja otan löysin rantein ja fiiliksellä niin pukeutumisen, laittautumisen kuin kiharoidenikin suhteen. Postauksen aiheesta löydät täältä.

Olen onnellinen, kun… ympäröin itseni iloisilla ihmisillä, kutsun parhaat kaverit kylään tai vietän aikaa rakkaani ja ystävien kanssa muussa mukavassa ympäristössä.

Haastan itseni… pudottamaan golf-tasoitusta pelaamalla aktiivisemmin ja treenaamalla puttia, vaikka se onkin vähän tylsää.

Rentoudun… omalla terassilla hyvän kirjan ja viileän juoman kera. Tai riippumatossa luonnon keskellä.

Keskityn… nauttimaan hetkestä! En mieti mennyttä tai tulevaa. Nautin ajasta läheisteni kanssa täysin siemauksin ja olen läsnä ilman puhelinta suurimman osan ajasta.

Toivon… että aika kuluu mahdollisimman hitaasti ja kesäloman päättyessä, palaan syksyyn virkeänä, täynnä uusia ajatuksia ja innostusta työhön ja harrastuksiin.

Edellisvuosista viisastuneena halusin tehdä vain suuntaa antavia suunnitelmia, jotka voin vaivatta toteuttaa täysillä, vain hieman ajatuksiani twiikkaamalla. Tärkeintä kesässä 2019 on elää ja hengittää. Sillä pääsee jo pitkälle!

Nautitaan!

Noora

puheenaiheet ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *