Matkalla yrittäjäksi: Viikot 4-6

Kerroin viime kuussa aloittaneeni taipaleen yrittäjänä ja lupasin päivittää kokemaani ja edistysaskeleita blogiin pienin väliajoin. Jos missasit edellisen julkaisun, löydät sen täältä. Nyt kolme viikkoa myöhemmin on taas vaikea uskoa, miten paljon on tapahtunut! Otetaan pieni recap!

Kaikki Somesta

Mitä sain aikaan

Pidin ekat koulutukset: sparraan nyt työkseni sosiaalisen median vaikuttajia urasuunnan tai henkilöbrändin kirkastamisessa, sisältökonseptoinnin ja kanavastrategian kehittämisessä sekä oman sisällöntuotannon kaupallistamisessa. Nämä #Vaikuttajatreenit-nimellä kulkevat sparraukset ovat tällä hetkellä 1,5 tunnin etätapaamisia ja oon saanut osallistuneilta tosi hyvää palautetta.

Laskutin ekaa kertaa Ukko.fi-palvelussa. Liittyen näihin sparrauksiin, joita on toteutunut nyt kolme ja kolme seuraavaa on jo tiedossa. Palvelu oli tosi helppo käyttää, mutta toki helppous sitten maksaakin melkoisen siivun palkkiosta.

Tein materiaalia verkkokoulutukseen. Ensi vuoden puolella on tarkoitus viedä näitä #Vaikuttajatreenit-sparrauksiin liittyviä materiaaleja yhteen verkkokoulutuskokonaisuudeksi sisällöntuottajille, jotka haluavat kehittää vaikuttavuuttaan ja saada työstään rahaa. Mulla on lähes 8 vuoden kokemus vaikuttajamarkkinoinnista ja Suomen etulinjan vaikuttajien sparrauksesta, jonka haluan nyt valjastaa tekijöiden käyttöön.

Psst! Jos tuo koulutus kiinnostaa just sua, niin heitä mulle meiliä: kaikkisomesta@gmail.com. Lupaan Lilyn kautta tulleille spessuhinnan!

Sain ekat kaupat edustamilleni vaikuttajille! Mulla on myyntiedustuksessa muutama vaikuttaja, joiden yhteistöitä myyn mainostajille. Tein viime viikolla ekan kaupan, josta saan itselleni provikan. Ja monia potentiaalisia ehdotuksia on vielä vetämässä.

Kerroin LinkedInissä siirtyneeni yrittäjäksi. Mua jännitti paljon enemmän puhua yrittämisestä linkkarista kuin tällä. Epäröin postauksen sisältöä ja avomieheni kannusti sanomalla, ettei kukaan tiedä, jos en kerro. Hei, totta! Kerroin ja julkaisu on saanut jo yli 10 000 näyttöä ja lähes 300 tykkäystä. Ja poiki se muutaman yhteydenotonkin!

Tein avauksia yrittäjyydestä Twitterissä. Sain yhteydenoton vaikuttajalta, joka kaipasi sparrausta omaan tekemiseensä sekä tapaamisen liittyen kiinnostavaan yritysyhteistyöhön.

Tänään avasin Facebook-sivun yritykselle ja julkaisin firman nimen! Nyt on aika ottaa omat sisältöopit käyttöön ja alkaa päivittämään sivuja. Verkkosivuprojekti on vielä vähän vaiheessa, joten Facebook ja LinkedIn saavat toimittaa apulaisvirkaa hetken. Yrityksen Instagram on suunnattu enemmän vaikuttajille ja sisällöntuottajille ja arvon kaikkien 18.1. mennessä sitä seuranneiden kesken yhden #Vaikuttajatreenit-sparrauksen. Käyhän seuraamassa!

Kaikki Somesta

Oivallukset

  1. Päästä irti täydellisyydestä! Perfektionismi vie a) hirveästi aikaa b) harvoin johtaa mihinkään. Nyt pitää vaan antaa mennä ja ampua sisältöä eetteriin itseään kannustaen. Ja toimihan se tähänkin asti hienosti!
  2. Jos et tee, et saavuta mitään. Sama kuin edellä. Jos epäröin koko ajan sanomaani tai mietin, mitä muut siitä ajattelevat, ei kukaan pian tiedä edes mitä teen. Ja mähän haluan kertoa sen koko maailmalle ;)!
  3. Yrittäjänä pitää uskaltaa yrittää. Mulla on ollut näiden viikkojen aikana mitä kreisimpiä ideoita ja usko tai älä, oon toteuttanut niistä monia. Oon keksinyt uusia tuotteita lennosta, tarttunut haasteisiin tietämättä ennalta mitä olen tekemässä ja selvinnyt hienosti silti. Pitää vaan uskaltaa yrittää – siitä kait tässä on lopulta kyse!
  4. Kouluttaessa oppii itsekin. Mulle vuorovaikutus on koulutusten timanttia. Vaikuttajien kanssa keskustellessa oppii aina itsekin jotain tai muistaa sellaisia tärkeitä juttuja, joita ilman kyseistä keskustelua ei olisi muistanut. Materiaalit paranevat päivä päivältä. Siksi en heti alussa tee passiivista tuloa kerryttävää verkkokurssia, vaan haluan vetää materiaalia ensin muutaman kierroksen livenä.
  5. Hyvin suunniteltu on vaan puoliksi tehty. Tällä tarkoitan enemmän sitä, että ei kannata jäädä liian pitkäksi aikaa ”vaan” suunnittelemaan. Kun alkaa tehdä, aika moni juttu menee eteenpäin nopeammin. Mutta suunnitelulle on toki oma paikkansa.

Kiinnostaako yrittäjäkuulumiset edelleen myös jatkossa?

Noora

Lue myös:

Matkalla yrittäjäksi: Viikot 1-3

Olisiko musta yrittäjäksi?

tyo-ja-raha tyo puhutaan-rahasta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *