Matkalla yrittäjäksi: Viikot 1-3

Ajattelin yrittäjyyttä ekan kerran nelisen vuotta sitten, kun huomasin asiantuntijuudelleni olevan kysyntää. Tein tuolloin sosiaalisen median ja vaikuttajamarkkinoinnin ratkaisuja mainostajalle ja sain jatkuvasti kutsuja sparraamaan ja lounaalle muilta vastaavia hommia tekeviltä. Jossain vaiheessa kyllästytti ajatellessani, että yrittäjänä voisin pyytää tästä rahaa.

Tänä syksynä päätin viimein kokeilla. Aloin ideoida tulevaa yritystä kolmisen viikkoa sitten. En muista, koska olisin viimeksi ollut näin innoissani. Ja toisaalta uskonut näin paljon itseeni. Haluan jakaa oppejani ja yrittäjyystarinaani blogissa ja blogin instagramissa siltä osin, kun ehdin. Storyt tallennan kohokohtiin.

Mitä sain aikaan

Palvelut ja tuotteet: alussa ideoin tuotteita mielessäni, mutta ajatusten eskaloituessa tein vihdoin Excelin. Kirjoitin ylös kaiken, mitä tuli mieleen ja mitä osaan. Sitten karsin asioita, joiden tekemisestä en nauti. Jäljelle jääviin palveluihin kirjoitin kuvaukset, sisältörungon sekä muutamia muistiinpanoja markkinointiajatuksista. Kolmannella viikolla tein ekan verkkokurssin dekin.

Kaksi sopimusta: nämä syntyivät puhtaasta kysynnästä. Kerroin verkostoilleni muutoksesta ja sain useampia yhteydenottoja, joissa kysyttiin mitä aion seuraavaksi. Lopulta löysimme yhteistyömallin kahden yhteyttä ottaneen kanssa. 

Kaksi kauppaa: nämä syntyivät saman kysyntäpiikin tuloksena. Ideoin palvelun lähes lennosta, mutta sen runko oli jo valmiina excelissä. Hinnoittelu oli vähän hankalaa, mutta ekoista caseista saa hyvin oppia raameista. Uskon olevani senkin suhteen nyt oikeilla jäljillä. 

Kaksi asiakastapaamista: otin verkostot käyttööni ja heitin verkkoja vesille. Vielä on epäselvää tuottavatko ne joskus kauppaa, mutta ainakin tapaamiset olivat ilostuttavan energisoivia.

Kevytyrittäjän laskutuspalvelun valinta: olin pankkiini yhteydessä muissa asioissa ja selvisi, että saan etua myös ryhtyessäni kevytyrittiäjäksi pankkini kautta. Seuraavalla viikolla on vuorossa laskutuksen opettelua ennen kun joulukuussa pääsen tositoimiin.

Coworking-tilojen kartoitus: tästä teen kokonaan oman postauksen (vihdoin ens viikolla ehkä). Haen tilaa, jossa voin tehdä töitä rauhassa ilman koiraa tai puolison palavereita, muutamina päivinä viikossa. Kaikki kokemukset ovat olleet positiivisia, mutta on mulla suosikkini. Yksi ehdokas on vielä kokeilematta.

Domainit: ostin yritykselleni .fi ja .com-päätteiset verkkotunnukset, mutta sivut tulevat todennäköisesti vasta ensi vuoden puolella. Niihin saan jeesiä rautaiselta WP-ammattilaiselta, mikä oli ehkä viime viikkojen timanttisin uutinen!

Oivallukset

 1. Yrittäjänä voin tehdä melkein ihan mitä vaan ja vieläpä valita kenen kanssa. Potentiaalisia asiakkaita listatessa syntynyt oivallus, joka tuntuu vaihteeksi aika ihanalta (ja vähän epätodelliselta). Ei tarvi kysellä lupia, vaan hanskoja voi heiluttaa heti, kun siltä tuntuu.
 2. Ympärillä tosi monet haluavat auttaa. Oon saanut ihania yhteydenottoja, vinkkejä, huikeaa palautetta ja valtavasti uskoa tekemiseen ihmisiltä ympärilläni.
 3. Kaikkea ei tarvitse tehdä yksin. Tähän liittyy esimerkiksi jeesi, jota saan verkkosivutoteutukseen. Yritystoiminnan käynnistyessä virallisesti tuun varmasti tarvitsemaan enemmänkin käytännön apua.
 4. Innostusta pitää toisinaan hillitä, että aivot palautuvat. Mietiskelin viime viikolla, miten voikin väsyttää niin paljon, vaikka nukuin ihan hyvin. Ynnäillessäni näitä lyhyessä ajassa aikaansaamiani asioita en ihmettele enää. Nyt otan pari päivää rennosti ladaten tilaa uusille ideoille!

Noora

Lue myös:

Olisiko musta yrittäjäksi?

Urasuunnittelukurssi ja kolme viisvuotissuunnitelmaa

Oletko uudelleen ohjelmoinnin tarpeessa?

tyo-ja-raha tyo
Kommentit (5)
 1. Mahtavaa, että olet päässyt noin hienosti alkuun! Pari sopparia takataskussa tuo varmuutta. Paljon onnea matkaan, jään mielenkiinnolla seuraamaan projektiasi. Olen vähän vastaavaa pyöritellyt mielessäni, mutta homma ei ole edennyt…

  1. Kiitos kommentista ja onpa mahtavaa, jos voin näitä jakamalla myös ehkä jeesata muita! 🙂

   1. Toisten kokemuksista melkeinpä parhaiten oppii 😀

 2. Onnea yrittäjyydestä! Tästä olisi kiva kuulla jatkossakin kuulumisia 🙂

  1. Kiitos! 🙂 Näiden kommenttien kannustamana jaan varmasti jatkossakin aiheen juttuja!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *