Naiset, joita ihailen – mikä yhdistää heitä ja meitä?

Mua on jo pitkään haluttanut kertoa muutamista hienoista tyypeistä, keitä on ilo seurailla. Ihmisistä, jotka omalla toiminnallaan inspiroivat mua ja ovat menestyksestä huolimatta säilyttäneet jalat maassa-asenteen elämään ja julkisuuteen. Tein listan naisista, joita ihailen ja aloin pohtia, mitä listani kertoo minusta.

Jenni Pääskysaari /Kuva:Miika Alanen
Kuva: Miika Alanen / Apu.fi

Jenni Pääskysaari

Ihastukseni Jenniin syttyi jo Kiss FM -aikoina. Haaveilin pienenä radiojuontajan ammatista ja ihailin Henkan ja Jennin showta, jossa soi aina silloisten lemppariartistieni biisit hyvien juttujen lomassa. Jenni jäi KissFM:n mukana lähimuististani vuosiksi, mutta ponnahti esiin taas aikuisiällä kirjoittamiensa Tyttö sinä olet ja Poika sinä olet-voimakirjojensa myötä. Nuoruuden riittämättömyyden tunteiden kanssa kipuilleena, arvostin suuresti aatetta näiden kirjojen takana. Luin ensimmäisen ja aion hankkia jälkimmäisen kummipojalleni, kunhan hän vähän vielä kasvaa. Jenni puhui tuohon aikaan myös mediassa perheen esikuvien merkityksestä kehonkuvan muodostumiseen, joka kolahtivat kovaa. Toivon voivani olla jonain päivänä yhtä hyvä esikuva mahdollisille omille lapsilleni.

Ihailen Jennin luonnollisuutta. Hän kertoi kieltäytyneensä Pitääkö olla huolissaan-ohjelman studiomeikistä ja halunneensa esiintyä meikittömänä. En ollut koskaan kiinnittänyt Jennin meikittömyyteen  mitään huomiota. Hän on ihminen, jolla jalat ovat tiukasti maan pinnalla. Hän ei ratsasta julkisuudella, vaikka voisi ja on siksi myös helposti samaistuttava.

Kirsi Alm-Siira /Kuva: All over press/MTV
Kuva: All over press/MTV

Kirsi Alm-Siira

Kipan suosituimpia tv-kommelluksia lienee kympin uutisissa tapahtunut tuolilta tippuminen. Jos tämä meni ohi, voit katsoa videon täältä. Hän on aina iloinen ja osaa nauraa myös itselleen. Luonteidemme suurin yhtymäkohta lienee sitoutuminen täysillä siihen, mitä valitsee tehdä. Kirsi on rakentanut uraansa kohti intohimojaan määrätietoisesti ja periksi antamatta. Kipa nähdään usein myös kuvassa pitkien kollegojensa kanssa, joissa hän 150-senttisellä varrellaan näyttää taskuun laitettavalta, mutta valaisee tilan kattoon saakka. Ihailen hänen iloisuuttaan, räväkkyyttään ja tapaa, jolla hän osoittaa, että ihminen voi tehdä mitä vaan, kun vaan tekee.

Mervi Kallio / mbmagazine.fi
Kuva: mbmagazine.fi

Mervi Kallio

Merviin olen tutustunut paremmin vasta nykyisen puolisoni myötä, joka toi elämääni (uudelleen) Formulat. Mua vähän hävettää tunnustaa, että seuraan kyseistä lajia, joka on ympäristön kannalta ehkä pahin mahdollinen urheilu. Mutta Mervi Kallio tekee Formuloista mielenkiintoista. Ihailen eniten hänen ammattitaitoaan. Miesvaltaisessa ympäristössä työskentelevä Mervi rikkoo mahtavasti ennakkoluuloja ”tyttöjen/naisten ja poikien/miesten jutuista”.

Kasvoin itsekin suhteellisen vapaana sukupuoleen liittyvistä ennakko-oletuksista. Leikin pienenä pikkuautoilla, katsoin isän kanssa urheilua ja formuloita ja halusin mäkihyppääjäksi. En ole koskaan hyväksynyt ajatusta, etten voisi, koska olen nainen. Siksi Mervin luoviminen miesvoittoisella varikolla ja taito sulautua tuohon joukkoon tinkimättä naisellisuudestaan on mun mielestä tosi siistiä.

Ihailen myös hänen taitojaan toimittajana: ei varmasti ole helppoa olla aina oikeassa paikassa, oikeaan aikaan, oikeiden haastateltavien kanssa ja tehdä vielä järkeviä kysymyksiä aiheeseen liittyen – joskus sellaisiakin, joita muut eivät tohtisi noissa tilanteissa edes kysyä. Mervillekin sattuu ja tapahtuu välillä kuvauksissa, mutta nolostumisen sijaan hänkin vain nauraa itselleen ja jatkaa sumeilematta eteenpäin.

Tuija Pehkonen /Kuva: MTV
Kuva: MTV

Tuija Pehkonen

Tuijakin tulin ensimmäistä kertaa vastaan radiossa joskus teini-ikäisenä, mutta löysin uudelleen hänen pariinsa Instagramin kautta alkuvuodesta 2018. Tuija oli tuolloin pitkän työputkensa päätteeksi lähdössä pitkälle matkalle Australiaan ja kertoi opetelleensa hieman alle 30-vuotiaana, eronsa jälkeen matkustamaan yksin. Tarina oli samaistuttava, sillä olin itsekin juuri käynyt pidemmällä lomalla eroni jälkeen yksin vakuuttamassa, että homma sujuu edelleen.

Olen aina matkustanut seurasta huolimatta, mutta kadotin tatsini hommaan pitkän, matkusteluntäyteisen suhteeni aikana. Rankan työrupeaman osuessa samaan aikaan eroni kanssa, päädyin lääkärin määräämälle breikille, jonka aikana matkustin katsomaan asioita etäämmältä. Lopulta tein toisen, hieman pidemmän matkan myös yksin, josta olin jo suhteen aikana haaveillut. Sain matkoista voimaa uuteen elämäntilanteeseeni ja pääsin takaisin jaloilleni.

Tuijaa seurasin tuon Australian matkansa jälkeenkin tiiviisti ja myöhemmin me molemmat löysimme elämäämme tyypit, joiden kanssa matkakokemuksia voi jatkossa myös välillä jakaa. Yksin matkustamisesta en halua silti luopua.

Yhteiset piirteet

Ihailemillani naisilla on paljon yhteistä. Ja huomaan, että nämä listaamani yhtäläisyydet kertovat myös jotain minusta. Osa niistä on asioita, joita opettelen ja osa sellaisia, joita jo teen.

  • Itsevarmuus. Heistä jokainen tietää, kuka on, jolloin seuraajat tai kommellukset eivät hetkauta omaa persoonaa. 
  • Vahvuus. He tekevät, mitä haluavat, tuntevat omat tarpeensa ja huolehtivat itsestään niin henkisesti kuin fyysisestikin.
  • Kunnianhimo. Heistä jokainen on tehnyt pitkän uran unelmiensa parissa ja rakentanut sinnikkäästi oman menestyksensä ansaiten paikkansa positiivisen julkisuuden huipulla.
  • Terve järki. He ovat sosiaalisesti taitavia, jalat maassa-tyyppejä, joista kenen tahansa sallisi ottavan mallia. He eivät tee itsestään numeroa, mutta pitävät kiinni periaatteistaan.

Mulla on sellainen fiilis, että heistä kuka tahansa voisi olla mun hyvä ystävä.

Tykkää, jos fanitat samoja tyyppejä tai kerro kommenteissa omista esikuvistasi!

Noora

Kommentit (2)
    1. Eikö! Pitääpä käydä lukemassa sun postaukset. Musta on kiinnostavaa aina vaihtaa ajatuksia näistä ihailun kohteista. Se avaa kivasti niin uusien tuttavuuksien kuin pidempiaikaisten ystävienkin arvoja ja maailmaa. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *