Viltti, viini ja muut vinkit virkeään syksyyn

Kiireinen syksy on pistänyt blogin ja elämän paussille, mutta tällä viikolla on taas ollut energiaa ajatella muitakin juttuja. Juoksin kolme viikkoa sitten ekan puolimaratonini, siitä ja elämäni juoksukesästä muutenkin kirjoittelen varmaan myöhemmin. Tuon jälkeen treenit jäivät paussille flunssan vuoksi ja muukin eläminen työruuhkassa vähemmälle. Onneksi mulla on kotona järjen ääni, joka välillä muistuttaa lepäämisen ja muun elämän merkityksestä, itselläni kun on taipumus olla liiankin sitoutunut työntekijä.

Kuvankaappaus 2015-10-11 kello 12.15.25.png

Tällä viikolla lähdin ekaa kertaa tanssisaleille neljän viikon tauon jälkeen. Lyrical Jazz on uusi lajisuosikkini – olen löytänyt sisältäni tanssijan, jota en tiennyt olevan olemassa. Rauhalliset biisit ja suuret liikeradat tuntuvat omammalta kuin aiemmin takomani hoppi/street – toki niitäkään en aio täysin jättää taakseni. Ens viikolla aion suunnata taas salille etsimään kadonnutta ryhtiä hartialinjaan ja takapuoleen. Samalla herkut saa jäädä hetkeksi taustalle ja keskityn taas veden litkimiseen, säännölliseen ruokarytmiin, riittävän proteinin saantiin ja helposti imeytyvään ravintoon.

Miten sä pidät huolta jaksamisestasi syksyn pimentyessä ja kylmetessä? 

Mulle toimivat yleensä seuraavat:

– Riittävä uni. Tästä ei kannata tinkiä, jos meinaa herätä hämärän aamun aikana ja raahautua töihin.

– Terveellinen ravinto. Fiilis säilyy paremmin hyvänä, kun muistaa syödä hyvin, mutta terveellisesti. Jos mätän liian kauan suklaata sohvan nurkassa, vaivun helpommin syysmasikseen, josta on aina vaan vaikeampi nousta.

– Ystävät. Kylmällä ilmalla on isompi kynnys lähteä mukaan erilaisiin rientoihin, mutta ihmisistä saa aina lisää energiaa itselleenkin. Sosiaalinen elämä on syksyllä ehkä jopa tärkeämpää kuin syksyllä.

– Ihanat syysvaatteet. Syksyllä saa käyttää pipoja, pitkiä neuleita ja varrellisia kenkiä. Juoksemaan lähtiessä voin vetää päälleni yhden mun ihanista juoksutakeista, joita en ole päässyt kesällä käyttämään. Ja jos syysvaatteet vielä puuttuvat, piristää shoppailu myös. Omalla listalla ainakin uusi välikausitakki ja sateenvarjo.

– Kynttilät, viltti ja punaviini. Tarviiko selittää? Niinpä.

Ihanaa syksyä kaikille ja tsemppiä!

Hyvinvointi Hyvä olo Liikunta Mieli

Helpot ja herkulliset kauralastut

Helpot kauralastut

Yllätysvieraita, eikä mitään tarjottavaa? Haluan jakaa mun reseptini tähän kinkkiseen tilanteeseen. Puuronsyöjän perheessä on aina kaurahiutaleita. Siitä se ajatus sitten lähti. Muistin äidin tehtailleen pienenä yhtä jos toisenlaistakin leivonnaista, mutta kauralastut oli yksi suosikeistani. Ja ei mitkä tahansa kaurakeksit, vaan ne ohuenohuet, rapeat vähän tahmaiset kauralastut, jotka maistui vaan niin superhyville, etenkin ihan uunituoreina.

Alkoi villi googletus. Etsin sopivaa reseptiä pitkään ja lopulta yhdistelin muutamaa löytämääni saadakseni parhaan mahdollisen lopputuloksen. Ensin epäonnistuin. Ekasta satsista tuli vain kasoja, jotka eivät levinneet. Toiset levisivät liikaa ja lopulta hyvällä combolla syntyivät nämä, pappilan hätävaraakin parempi vierasvara – täydelliset, rapeat kauralastut.

Helpot kauralastut

2 dl kaurahiutaleita

2 rkl vehnäjauhoja

1 dl sokeria

50 g voita/margariinia sulatettuna

1 tl leivinjauhetta

1 kananmuna

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu voi ja lopulta kananmuna. Laita pieniä kasoja leivinpaperille esimerkiksi kahden lusikan avulla. Muista laittaa kasat riittävän kauas toisistaan, sillä lastut leviävät uunissa. Paista 200 asteessa, 5-10 minuuttia uunista riippuen. Tarjoile vähän jäähtyneenä, esimerkiksi jäätelön kera.

Alla oleva kombinaatio Kolmen Kaverin Mustikka & Kardemummajäätelön kanssa oli valtavan herkullinen – suosittelen!

Kuvankaappaus 2015-9-7 kello 23.47.51.png

Helpot ja nopeat kauralastut

Ainekset (8 annosta)

30 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 20 min

Tee näin:

Ainekset

2 dl kaurahiutaleita

2 rkl vehnäjauhoja

1 dl sokeria

50 g voita/margariinia sulatettuna

1 tl leivinjauhetta

1 kananmuna

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu voi ja lopulta kananmuna. Laita pieniä kasoja leivinpaperille esimerkiksi kahden lusikan avulla. Muista laittaa kasat riittävän kauas toisistaan, sillä lastut leviävät uunissa. Paista 200 asteessa, 5-10 minuuttia uunista riippuen. Tarjoile vähän jäähtyneenä, esimerkiksi jäätelön kera.

Kulttuuri Ruoka ja juoma DIY Suosittelen