#Storytime: Saunajooga Allas Sea Poolilla


Joogaan enemmän. Tämä on ollut yksi vakiolupauksistani joka vuosi, jota en kuitenkaan ole saanut toteutumaan. Rakastan joogatunteja. Musta on ihana luvan kanssa hengittää, kuunnella kehoa ja ottaa rauhallisesti. Mitä iisimpi tunti sitä parempi. Jooga tekee hyvä paitsi mielelle myös liikkuvuudelle. Juoksijana mun olisi tärkeä kehittää liikkuvuutta ja huoltaa kehoa muutenkin kuin kuukausittaisella hierontakäynnillä.

Mutta sitten iskee todellisuus. Kaipaan adrenaliinia, jota juokseminen ja kuntoliikunta mussa tuottaa. Vaikka lenkki tai salitreeni ei aina heti huvitakaan, tulee niiden jälkeen mieletön fiilis siitä, että kuitenkin menin ja tein. Tiedän, että useina noista hetkistä olisi järkevämpää mennä joogaan. Ottaa rauhallisemmin. Mutta jos on energiaa, on juoksuhimosta vaikea luopua. Siksi jooga on jäänyt taas vähemmälle juoksukilsojen kertyessä alkuvuodesta vauhdikkaammin.

Saunajooga Allas Sea Poolilla

Etsiessäni inspiraatiota, törmäsin joulukuun puolivälissä mielenkiintoiseen uutuuteen, saunajoogaan. Sain kaveriksi yllytyshullun, liikuntaa rakastavan ystäväni, jonka kanssa muun muassa hetken mielijohteesta pyöräilimme viime kesänä Porvoosta kotiin 40+ kilsan matkan. Suuntasimme yhtenä tiistaina Allas Sea Poolille ensin uimaan (joka kuuluu siellä tuntien hintaan) ja sen jälkeen saunajoogaan.

Vaatteet ja varusteet saunajoogaan

Allas Sea Poolilla on hieman ahtaatkot pukutilat, mutta illalla niissä ei ollut juuri ruuhkaa. Meillä oli molemmilla mukana uimapuvut uimiseen ja kevyet liikuntavaatteet joogaa varten uinnin päätteeksi. Muut joogaajat ohjaajaa lukuunottamatta olivat tunnilla uimapuvuissa. Saunajoogassa sauna on 50-asteinen, joten uimapuvullakin tarkenee hyvin. Itse olin tyytyväinen shortseissa ja topissa, trikoot olisivat olleet jo ihan liikaa.

Vettä on hyvä olla mukana pullollinen ja sitä kannatta nauttia paljon etenkin treenin jälkeen. Myös pyyhe on hyvä varuste saunajoogaan: peflettejäkin oli tarjolla, mutta ne tarttuivat pyllyyn kiinni joogatessa. Pyyhkestä oli apua venytysliikkeissä, joissa hiestä liukas jalka lipsahtaa helposti pois paikaltaan ilman pyyhkeen tarjoamaa välikappaletta.

Joogaa 50 asteisessa saunassa

Saunajoogassa tehdään ohjaajan opastamana rauhallisia liikkeitä saunan lauteilla. Liikkeet olivat sarja erilaisia venytyksiä, joita toistetaan hengityksen rytmittämänä sarjoissa. Osa niistä sisälsi myös pitoa, jossa hiki vasta alkoikin virrata.Tunnin aikana lämpötila saunassa viilenee jonkin verran, joten sauna ei aiheuttanut samanlaista heikotusta kuin joskus kotona istuessani lauteilla liian pitkään. Tunnin jälkeen olo on rento ja unelias, joten suihku joogan pääälle antoi tarvittavan virran kotimatkaa varten. Ystäväni kävi vielä dippaamaassa itsentä Sea Poolin kylmäaltaaseen, HRRR!

Kanssajoogaajat olivat tällä kertaa kaikki naispuolisia, mutta tunneille voi tulla ihan kuka vain. Tunti pidetään Allas Sea Poolin vuokrasaunassa, joka on vain joogakäyttöön. Saunan yhteydessä on myös tilavampi pukutila ja suihkut.

Saunajooga antoi kimmokkeen mennä Allas Sea Poolille joogaamaan toistekin. Ja yhdistäisin seuraavallakin kerralla tähän mielelläni uinnin. Haluaisin myös jossain vaiheessa kokeilla avantouintia tai kylmävesiuintia ylipäänsä. Tällä kertaa polskin kuitenkin vain lämmitetyssä altaasssa. Saunajoogan liikkeet aion adaptoida myös kotikäyttöön. Jospa lupaukseni tänä vuonna toteutuisi!

Noora

Lisää #Storytime-tarinoita

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *