Viime viikon kohokohdat

Jännitin viime viikkoa etukäteen paljon. Puolisoni lähti mökille kavereiden kanssa ja jäin ekaa kertaa näin pitkäksi aikaa kahden koiranpentumme kanssa. Jälkikäteen voin todeta viikon olleen ihan mahtava. Sain koiranhoitoon jeesiä yllättävistä jutuista ja omaa päätäkin tuuletettua velvollisuuksista huolimatta. Ja mikä parasta: torstaina alkoi odotettu kesäloma!

Tiistai

Sovimme tiistaille lounaan kollegan kanssa, joka aloitti meillä vain pari viikkoa ennen koronan tuomaa etäilyä. Meillä klikkasin hyvin välittömästi ja oli huippua jutella nytkin! Kävimme salaatilla ja vielä mutkan työpaikallakin hoitamassa asioita. Nemon ”mummi” riensi avuksi, ettei karvaturrin tarvisi olla niin pitkään yksin. Nappasin ResQ:sta meille korvapuustit ja croissantit iltakahville – ihan tuoreita olivat! Tsekkaa juttu ResQ:sta täältä.

Keskiviikko

Olin alunperin suunnitellut hakevani loman kunniaksi sushia ekana lomapäivänäni torstaina, hierojan jälkeen. Keskiviikkona tuli kuitenkin yllättävä hinku ulos ja kirjoitin siitä Instagram Storyyn. Ystäväni ilmoittautui seuraksi ja kävimme käyttämässä kolmannen frendin meille joululahjaksi antamat sushi-lahjakortit Haru Plussassa, Helsingin Annankadulla. Vaikka koiran kotiin jättäminen tuntui jännittävältä, kaikki meni hyvin ja nautin suunnattomasti illasta sekä omasta ajasta metrossa. Sain kirjoitettua matkalla blogiakin.

Torstai

Torstaina Nemo pääsi elämänsä ekaa kertaa bussiin. Mulla oli hierojan seurauksena viikonlopun yli ulottuva juoksukielto, mutta teki mieli metsään. Olin jo jättänyt Nemon aamuksi yksin kotiin, joten suunnittelin reitin niin, että päästään poluille ilman pitkää kävelyä. Muutenkin aamu oli ollut super rankka ja pennussa ihan liikaa energiaa purettavaksi.

Bussi hidasti pysäkille jo kaukaa meidät nähdessään ja pääsimme hyvin kyytiin. Nemo rauhoittui lähes heti istumaan ja lopulta jopa makoilemaan vain 2 pysäkinvälin matkallamme. Metsässä sujuivat hienosti niin polut kuin pitkospuutkin. Löysimme suolta jopa hillaa, jota en uskonut todeksi ennen kun kotona googlasin kuvan kasvista varmistaukseni. Mättäät ovat vain kilsan päässä tästä kotoamme! Nemo nukkui lenkin jälkeen piiitkät päikkärit, joka toi ihanan hengähdyksen itsellekin Ex-onnellisten uusimman tuottarin parissa.

Perjantai

Perjantaina mulle tuli ystävä kylään iltapäivästä. Tähänkin liittyy hauska tarina, jonka voisin jakaa blogissa pian vaikka Storytimena. Mutta lyhyesti: olin kyseiseen kaveriin yhteydessä lähes 7 vuoden jälkeen kesän alussa ja meille löytyi jälleen se ihana yhteinen sävel, joka teki meistä sydänystäviä vuosia sitten. Oli taas ihana jutella kesälomasuunnitelmista, koirista, elämästä, remppasuunnitelmista jne.

Myöhemmin illalla toinen kaverini tuli pihallemme oman koiransa kanssa ja Nemolla oli elämänsä ekat lajitoveri-treffit. Ystävän kultainen noutaja on 9 kk ja oli Nemoa kooltaan paaaaljon suurempi. Leikki alkoi pian sujua ja illalla taas väsytti. Seuraavana aamuna sain nukkua paljon pidempään, pennun kerätessä vielä kasaan leikkiin kulutettua energiaa.

Lauantai

Lauantaina vein Nemon hoitoon, sillä olin sopinut näkeväni pitkästä aikaa kaksin ystävääni, jolla on 3 alle 3-vuotiasta skidiä. Treffit olivat meille molemmille hengähdyshetki arjesta ja oli niin ihana jutella keskeytyksettä kuulumisia, tuntemuksia ja muistella yhteistä lähes kymmentä ystävyytemme vuotta. Pistäydyimme Salutorgetissa Afternoon teallä, jossa teen lisäksi on tarjolla pieniä suolaisia ja makeita herkkuja. Tää oli mun eka kerta tällaisella perinteisellä iltapäiväteellä ja olinkin aina halunnut sellaisen kokea. Herkut olivat ihania, mutta jatkoimme vielä toisaalle siiderille ja pitsa-slicelle. Hauskaa oli, ehdottomasti mun viikon kohokohta.

Sunnuntai

Sunnuntaiaamuna suunnistimme metrolla Hakaniemeen ja Tokoinrantaan jätskille ja kahville sekä treffaamaan ystävääni. Nemolle metromatka oli ensimmäinen. Ensin ihmiset kiinnostivat paljonkin, ovien avautuessa pysäkeillä. Lopulta tasainen liike alkoi väsyttää ja häntä enää heilui Nemon maatessa metron lattialla pysäkkien välillä.

On hauska, miten koira tuo tuntemattomatkin juttelemaan. Moni halusi silitellä Nemoa ja kertoi spontaanisti omasta kotona odottavasta koirastaan.

Illalla puolisoni palasi mökkireissultaan. Oli ihana nähdä ja alkaa viettää lomaa myös yhdessä. Katselimme telkkaria, herkuttelimme mökiltä ylijääneillä karkeilla ja juttelimme tulevan viikon suunnitelmista. Kaikkea kivaa luvassa sinnekin – stay tuned!

Noora

Lue myös:

15 x kivaa tekemistä kesälomalle

Kesän bucket list x 20 (koronaa tai ei)

Instagram-synti, johon itsekin syyllistyn

Mitä opin elämästä koiranpennun kanssa viikossa x 10

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *