1-YEAR PLAN

Sunnuntaina koin itseni hyvin inspiroituneeksi ja päätin miettiä tosissani, mitä elämältäni haluan. Korostan aina suunnitelmallisuutta ja päämäärätietoisuutta, jos haluaa jotain saavuttaa. Tapoja tähän on monia, mutta yksi hyvä idea on miettiä 5 tai 10 vuoden tavoitteet ensin. Sen jälkeen vuodet voi jakaa pienempiin palasiin, kun kokonaiskuva on selvillä. Mitä sinun pitää tehdä lyhyemmällä aikavälillä, saavuttaaksesi tavoitteesi? Itse tein eilen vuoden, sekä puolen vuoden suunnitelmat kummatkin isolle A3- paperille. 

 

Miten lähteä miettimään elämää niinkin pitkälle kuin 10 vuoden päähän? Voit pohtia esimerkiksi seuraavia asioita:

 • Koulutus: Onko sinulla taitoja, joita haluat oppia? Vaaditaanko unelmien työpaikassasi tiettyä koulutusta? Mitä sinun tulee tehdä näiden taitojen eteen?
 • Ura: Mitä haluat saada aikaan urallasi? Millä tasolla haluat työskennellä? Onko sinulle tärkeää lyhyet työpäivät vai haluatko esimiesasemaan?
 • Taloudellinen tilanne: Millä tasolla haluat ansaita rahaa? Onko tämä linjassa uratavoitteidesi kanssa?
 • Perhe: Haluatko lapsia? Jos haluat, millainen vanhempi haluat olla? 
 • Hyvinvointi: Millaisessa fyysisessä kunnossa haluat olla 10 vuoden päästä? Mitä asioita sinun täytyy tehdä, saavuttaaksesi sen?
 • Minäkuva: Onko sinussa jotain, mitä haluat kovasti parantaa itsessäsi? Minkälaisia asioita sinun tulisi tehdä sen eteen?
 • Hupi: Minkälaisia asioita haluat tehdä huvin vuoksi? 

Kun mietit näitä asioita, kiinnitä huomiota siihen, etteivät tavoitteet ole ristiriidassa toisiensa kanssa. Jos näin on, mieti kumpaa haluat enemmän ja valitse se. Pidä myös mielessä, että nämä ovat sinun unelmiasi, ei vanhempiesi,ystäviesi tai seurustelukumppanisi. Kun 10 vuoden suunnitelma on valmis, voit alkaa tehdä nopeamman tahdin tehtävälistoja. Mitä asioita sinun tulee tehdä tässä kuussa, ottaaksesi askelia tulevaisuuden tavoitteita kohti? 

Innostavaa alkanutta viikkoa kaikille!

Kommentit (7)
 1. Todella hyvä ja mulle varsinkin ajankohtainen postaus!!:) Olisiko jollain viel hyviä ehdotuksia ohjelmista missä noita erottuvia CV:itä vois tehdä? Pelkällä wordillä ei kauhean erityisiä saa ja Pinterestistä löytys todella kivoja ideoita, vaan toteutus on hankalampaa..

 2. Voi kiitos tästä! Saan sun blogista älyttömästi inspiraatiota ja energiaa. Pakko myöntää että yleensä mua ärsyttää hyvinvointiblogit koska ne tuntuu tosi teennäisiltä. Sun blogissa ei taas oo yhtään mitään onttoa ja feikkiä – tiiät oikeasti mistä puhut ja ilmaiset asiat tosi hyvin.

  Äh, en nyt tiedä oliko tää kommentti kovin järkevä mutta summasummarum, sun blogi on ehdottomasti mun lemppari ja oon tosi iloinen kun postailet säännöllisesti! Vielä kun itse muistaisi kommentoida useammin… 🙂

  1. Tosi tosi kiva kuulla!! 🙂 Kiitos hurjan paljon!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *