11 hauskaa New York-faktaa

Nycissä asuntojen ovet pitää sulkea lähtiessä aina ulkopuolelta vielä avaimella. Yksi suomalainen ystäväni oli asunut jo hyvän aikaa New Yorkissa ennen kuin oli tajunnut tämän. Hän oli siis käytännössä jättänyt ovensa aina auki.

Empire state building on joka päivä eri värinen ja usein väreihin liittyy joku tarina. 

Metroasemilla ei ole yhdentekevää, mistä menee alas, sillä jotkut menevät suoraan laiturille ja päästäkseen toiseen suuntaan täytyy mennä eri kautta alas. 

Viikonloppu on huonoin päivä ulkona käymiseen, sillä kaupunki täyttyy ulkopaikkakuntalaisista ja turisteista. Paikalliset käyvät viikolla ulkona ja pysyttelevät viikonloppuisin poissa baareista. 

Kaupunginosat tulevat usein lyhenteistä. esim. SoHo = south of Houston, NoLiTa= North of Little Italy, LES= Lower East Side, TriBeCa= Triangle below Canal street. 

Houston (house-ton) ja Greenwich äännetään kummallisella tavalla.

Washington Square Park oli ennen hautausmaa, ja sinne on haudattu yli 20 000 ruumista.

Joka kulmassa on pizza-paikkoja, ja monista saa slicen yhdellä dollarilla. 

Ravintolat saavat arvosanan sen perusteella, miten he ovat pärjänneet "sanitary isnpectionissa". Arvosana näkyy ravintolan ikkunassa, ja A tarkoittaa sitä että rafla on saanut puhtaat paperit. 

New York ei ole New Yorkin osavaltion pääkaupunki, vaan se on Albany. 

Ihmiset puhuvat Brooklynista, kuin se olisi vain yksi pieni alue, vaikka se on monin kerroin Manhattania suurempi. Se pitää myös sisällään erilaisia alueita, aivan kuten Manhattankin. Brooklynilla on myös oma downtown. 

Ihanaa sunnuntain jatkoa!

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Hauskoja faktoja. Jäin miettimään tuota Greenwich'iä, että äännetäänkö se siis New Yorkissa eri tavalla kuin tuossa linkissä, kun juuri tuohan on se oikea tapa?

Minnapa (Ei varmistettu)

Vitsi kun ihanan kesäistä siellä, en kestä ku reissukuume vaan kasvaa! Iteki mietin noita ääntämisjuttuja nyt, siis sanotaanko Nykin Houston oikeasti niinku "hauston" eikä "hjyston" kuten normi-Houston? Mielenkiintosta!

Vierailija (Ei varmistettu)

Jep, hauston ja grenitsh. Moni myös ääntää Staten Islandin "steiten ailänd", mutta se on "städen ailänd".

Englannin kielen ääntämys on ihan sattumanvaraista. Arkansas ja Kansas, read ja read.... ei voi tietää ennen kuin oppii!

Elisa Lepistö

Joo! :D nykyään en meinaa edes tunnistaa jos joku puhuu hjyystonista :D Mutta ei näitä oikein voisi tietää.

R___ (Ei varmistettu)

Blogisi on ihana! Olen lukenut tätä jo jonkin aikaa ja tästä on tullut itselleni positiivisuuskanava josta saa hirveästi hyvää energiaa. Monien bloggaajien keskellä vaikutat ihana aidolta ja nöyrältä ihmiseltä vaikka elämässäsi tapahtuu paljon siistejä asioita. Ihanaa!

Elisa Lepistö

vitsi miten ihanasti sanottu! kiitos <3 

Sun New York vinkit ja postaukset on niin mahtavia. Yksi asia vain harmittaa: miten löytäisin kaikki NYC postauksesi? Lilyssä ei taida olla mitään kovin hyvää tägisysteemiä.

Elisa Lepistö

Moi! Newyork tägillä näyttäis löytyvän ainakin 15 juttua :) 

Kommentoi