11 hauskaa New York-faktaa

20170411_123837.jpg

Nycissä asuntojen ovet pitää sulkea lähtiessä aina ulkopuolelta vielä avaimella. Yksi suomalainen ystäväni oli asunut jo hyvän aikaa New Yorkissa ennen kuin oli tajunnut tämän. Hän oli siis käytännössä jättänyt ovensa aina auki.

Empire state building on joka päivä eri värinen ja usein väreihin liittyy joku tarina. 

Metroasemilla ei ole yhdentekevää, mistä menee alas, sillä jotkut menevät suoraan laiturille ja päästäkseen toiseen suuntaan täytyy mennä eri kautta alas. 

Viikonloppu on huonoin päivä ulkona käymiseen, sillä kaupunki täyttyy ulkopaikkakuntalaisista ja turisteista. Paikalliset käyvät viikolla ulkona ja pysyttelevät viikonloppuisin poissa baareista. 

Kaupunginosat tulevat usein lyhenteistä. esim. SoHo = south of Houston, NoLiTa= North of Little Italy, LES= Lower East Side, TriBeCa= Triangle below Canal street. 

Houston (house-ton) ja Greenwich äännetään kummallisella tavalla.

Washington Square Park oli ennen hautausmaa, ja sinne on haudattu yli 20 000 ruumista.

Joka kulmassa on pizza-paikkoja, ja monista saa slicen yhdellä dollarilla. 

Ravintolat saavat arvosanan sen perusteella, miten he ovat pärjänneet ”sanitary isnpectionissa”. Arvosana näkyy ravintolan ikkunassa, ja A tarkoittaa sitä että rafla on saanut puhtaat paperit. 

New York ei ole New Yorkin osavaltion pääkaupunki, vaan se on Albany. 

Ihmiset puhuvat Brooklynista, kuin se olisi vain yksi pieni alue, vaikka se on monin kerroin Manhattania suurempi. Se pitää myös sisällään erilaisia alueita, aivan kuten Manhattankin. Brooklynilla on myös oma downtown. 

Ihanaa sunnuntain jatkoa!

20170408_124609.jpg

20170408_125255 copy.jpg20170411_131131.jpg

DSC_4500.jpg

 

Kommentit (8)
  1. Tuuli Maria
    25.5.2017, 07:36

    Sun New York vinkit ja postaukset on niin mahtavia. Yksi asia vain harmittaa: miten löytäisin kaikki NYC postauksesi? Lilyssä ei taida olla mitään kovin hyvää tägisysteemiä.

    1. Moi! Newyork tägillä näyttäis löytyvän ainakin 15 juttua 🙂 

  2. Blogisi on ihana! Olen lukenut tätä jo jonkin aikaa ja tästä on tullut itselleni positiivisuuskanava josta saa hirveästi hyvää energiaa. Monien bloggaajien keskellä vaikutat ihana aidolta ja nöyrältä ihmiseltä vaikka elämässäsi tapahtuu paljon siistejä asioita. Ihanaa!

    1. vitsi miten ihanasti sanottu! kiitos <3 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *