27

Täytän tänään 27-vuotta. Kuulostaa jotenkin vanhalta. En kuitenkaan pistä ollenkaan pahakseni. En ole koskaan pelännyt vanhenemista, sillä ikä tuo mukanaan niin paljon kaikkea mukavaa. Taisin jo lapsena vähän haaveilla aikuisuudesta, sillä itsenäisyyden kaipuuni on ollut aina voimakas. 

Enkä ole oikeastaan milloinkaan ajatellut olevani nuorempana jollain tavalla onnellisempi. Kaikki kokemukset muokkaavat meitä yleensä vähän parempaan suuntaan ja laajempaan tietoisuuteen. Olen miettinyt lähiaikoina paljon sitä, kuinka tätä tällä hetkellä elettyä aikaa ei saa koskaan enää takaisin. Nämä ihmiset joiden kanssa arkeni jaan, ja nämä asiat, joilla päiväni täytän, muovaavat minusta sitä ihmistä, joka tulen olemaan kymmenen vuoden päästä.

Tänään mietin myös jo eletttyä elämääni ja sitä, miten kaikki on vaikuttanut siihen, millainen ihminen olen tänään. 27 ikävuoteeni on mahtunut muun muassa 17 vuotta koulunkäyntia, 12 vuotta tanssin harrastusta ja 10 vuotta seurustelua. Muun muassa nämä kaikki ovat opettaneet minulle arvokkaita asioita itsestäni ja elämästä. Samalla tosin, mitä enemmän opin, sitä paremmin ymmärrän, kuinka vähän mistään tiedänkään. 

Jos kuitenkin saisin kertoa 10-vuotta nuoremmalle itselleni muutaman asian, kertoisin luultavasti seuraavat kohdat.

1. Kun hyväksyy itsensä ensin kaikkine puutteineen, ei hyväksyntää tarvitse etsiä muilta ihmisiltä. Kenenkään muun ei kannata antaa määritellä arvoasi. Se ei koostu opiskelupaikasta, työpaikasta, ulkonäöstä tai sosiaalisista suhteista. Aina tulee olemaan niitä ihmisiä, jotka eivät tule sinusta pitämään, ja se on ihan ok. Ihan turha yrittää muotoilla itseään muiden tekemiin muotteihin. Parempi on vain seurata rehellisesti sitä omaa polkuaan. 

2. Maanantai ei saa olla viikon tylsin päivä. Jos näin on, täytyy tehdä muutoksia arjessaan. Suurin osa elämästämme on kuitenkin sitä arkea, eikä se saa silloin olla kurjaa. Asiaa voi selitellä itselleen kuinka pitkään vain ja keksiä tekosyitä paikalleen jäämiseen, mutta loppupeleissä vain itse voi muuttaa tilanteen. 

3. Jos ei tule toimeen jonkun ihmisen kanssa, ainoa mitä voi tehdä, on muuttaa omaa käyttäytymistään. Luultavasti sen jälkeen, kun kohtelee toista myötätunnolla ja ystävällisyydellä, muuttaa hänkin käyttäytymistään sinua kohtaan. Vihaaminen vie vain omaa energiaa, eikä se palvele kenenkään etua. 

4. Omaa hyvinvointia kannattaa pitää prioriteettina ja siihen kuuluu myös henkinen hyvinvointi. Kun itse voi hyvin, voi auttaa paremmin muita ja säteilee muutenkin positiivista energiaa ympärilleen. Omaan hyvinvointiinsa investoimiseen kuuluu myös se, että osaa vaalia omaa aikaa ja sanoa ”ei” silloin kun se on tarpeen. 

Synttäreiden kunniaksi mutama kuva ajalta ennen blogia! 😀

Kommentit (6)
  1. Ihana tuo 2007 kuva, mikä hymy! Lisää näitä vanhoja kuvia ja katsauksia elettyyn elämään, ihania 🙂 onnea!

    1. Kiitos! 🙂 ja joo haha, yritän kerätä!

  2. Oi että, en yleensä kommentoi koska luen kännykällä mutta nyt on pakko tulla sanomaan et sun postaukset on huippuhyviä, etenkin ne jossa puhut hyvin asioista mitä kaikkien kannattaa miettiä! Kiitos:)

    1. Ihana kuulla! Kiitos kun kommentoit 🙂 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *