5 SYYTÄ HANKKIA KÄMPPIS

Monille ei ehkä tulisi mieleen muuttaa enää aikuisena ystävän kanssa saman katon alle. Varsinkin jos se ei ole taloudellisista syistä tarpeellista. Olen kuitenkin nauttinut niin paljon näistä kuluneista kuukausista, että ajattelin listata pari asiaa, mitkä kämppiksen kanssa asumisesta tekee varsin ihanaa. Kun tulin New Yorkista Tammikuussa, olin aivan poikki, nälissäni ja haikein mielin loman loppumisesta. Kämppikseni oli muuttanut luokseni matkani aikana ja mikä ihana fiilis oli tulla kotiin, jossa soi musiikki ja ystäväni hääräsi keittiössä ruoanlaiton parissa. Olkkarissa odotti valmiina elokuvavaihtoehdot ja käteeni sain heti lasin viiniä. 

1. Taloudelliset edut tietysti ovat suuri plussa. Kun on kaksi ihmistä maksamassa vuokraa, säästyy rahaa vaikka matkusteluun. Teimmekin reissun juuri kämppikseni kanssa. 

2. Ruokaa on paljon mukavampi laittaa kahdelle hengelle ja syödä yhdessä. Ruokakuluissakin säästää, kun voi ostaa isompia satseja kerralla. 

3. Jos satutte olemaan samaa kokoa, vaatevarasto tuplaantuu! Vaatekriisin yllättäessä voi painella kämppiksen vaaterekeille tai pyytää häntä stailaamaan sinut. Se on muuten yllättävän hauskaa stailata kaveria. Ja kun näkee jonkun oman vaatteen puettuna eri tavalla miten itse pukisi, se tuntuu melkein uudelta. 

4. Makaat sohvalla ja mietit, että nyt ei kyllä millään jaksaisi lähteä treenaamaan. Olet jo laittamassa Frendejä DVD-boksiin, kun kämppikseltä tulee viesti: treenataanko yhdessä? Ja kuin taikaiskusta saat lisäenergiaa.

5. Kun herkkuhammastasi alkaa keskellä yötä kolottamaan, voit houkutella rikoskumppanin kanssasi huoltoasemalle hakemaan suklaata ja jäätelöä.

Kun on muuttamassa ystävän kanssa saman katon alle, kannattaa hankkia sellainen kämppä missä kummallakin on omat huoneet. Silloin erilaiset aikataulut eivät haittaa kun olohuoneessa voi hengailla vaikka toinen nukkuisi. Kannattaa myös jutella perusjutuista kuten siivouksesta ja käytännön asioista etukäteen, jottei tule yllätyksiä. Parhaimmillaan kämppiksen kanssa asuminen on aivan ihanaa ja antoisaa aikaa. Varmasti tulen itsekin muistelemaan näitä aikoja lämmöllä vanhempana. 

Kuvissa minä ja Madde! <3

Kommentit (12)
 1. Itse olen asunut koko aikuisikäni kämppisten kanssa. Tällä hetkellä olen 24-vuotias yliopisto-opiskelija. Kämppisteni lukumäärä on vaihdellut 1-10 välillä. Kämppikset ovat olleet minulle aina kuin toinen perhe. Olen luonteeltani hyvin sosiaalinen, joten tulisin hulluksi yksin asuessani.

  Suomessa kulttuuri asumisen suhteen on todellakin erilainen kuin monessa muussa maassa. Olin vaihdossa Australiassa, missä oli aivan normaalia, että aikuiset ihmiset asuvat isossa omakotitalossa, jossa jokaisella on oma huone. Suomessa vastaavaan ilmiöön en ole törmännyt. Monesti jopa omat ystäväni kyselevät ja ihmettelevät, että ”voi kauheata, en mä vaan niin vois asua toisten kanssa!”, ”voi kauhistuksen hirvitys, siis niin ku asut solussa”. Terveen itsetunnon omaavana kommentteihin on helppo suhtautua huumorilla.

  Itse en opiskelijana pystyisi mitenkään maksamaan Helsingin keskustan vuokria – edes silloin kun teen osa-aikaisesti työtä opintojeni ohella. Ruokaan minulla kuluu – kiitos über-terveellisen vegaanisen ruokavalioni – ainakin 400 euroa kuussa. Tämä on tietysti oma valintani, mutta puhdas ruoka ja terveys ovat priority-listani ykkössijalla.

  Täytynee näin ollen ensin hankkia todella kovatuloinen työ tai rikas mies 😉 ennen kuin pääsen kämppiksistäni eroon 😀 Ei, olen oikein tyytyväinen nykyiseen elämääni <3

  1. Haha, joo se on hassua miten suomalaiset ajattelee noin! Kai täällä jotenkin ajatellaan että on niin tärkeää että ”pärjää itse tai omillaan”. Sen takia täällä on ehkä perheenkin merkitys niin erilainen kuin ulkomailla. En tiedä 😀 Kummallisia olemme välillä!

 2. Amen! Englannissa ja etenkin Lontoossa kämppismeininki on paljon yleisempää ja yksinasuminen on tosi outoa. Viimenen vuos on tullu vietettyä viiden kämppiksen kanssa, edelliset kaks viiden. Kesän jälkeen olis edessä muutto Suomeen mutta oon onneks saanu parhaan kaverin innostumaan kämppis-ideasta ja muutetaankin yhteen kesän lopussa joten ei tarvi ihan vielä (jos koskaan) asua yksin!

  http://www.lily.fi/blogit/kuka-tai-mika-irri

  1. Ihanaa että sait! 🙂 Se on kyllä ihanaa kun on aina parasta seuraa tarjolla 😉 Ja tosiaan, mikäköhän siinä on että täällä sitä kummaksutaan vaikka vuokrat on pilvissä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *