5 viime hetken vinkkiä ystävänpäivään

Moët Pre Valentines_Elisa Lepistö.jpg

Olen jokseenkin amerikkalaisen populäärikulttuurin aivopesemä, ja nykyään suomalainen ystävänpäivä merkitsee itselleni enemmän romantiikkaa. Veikkaan kuitenkin, että monissa pitkissä parisuhteissa saattaa käydä sillä tavalla, että alkuhuuman jälkeen ei välttämättä enää tehdä niin paljon jännittäviä asioita yhdessä. Ystävien kanssa käydään näyttelyissä, pidetään dokkari-iltoja, mennään tanssimaan ja käydään syvällisiä keskusteluja viinilasillisten äärellä. Sen sijaan pariskuntana aika menee suurilta osin kodin arjen pyörittämiseen ja rentoon yhdessäoloon. 

Rennossa yhdessäolossahan ei ole sinänsä mitään väärää. Joskus toisen kanssa pyykkien lajittelu voi olla parasta mitä tiedän. Silti on kiva, että on joitain päiviä, jolloin havahtuu siihen, että voisi keksiä jotain arjesta poikkeavaa. En itse ollut tänä vuonna kuitenkaan kehitellyt mitään tälle päivälle, mutta viime tipassa tuli olo, että haluaisin. 

Tässäpä muutama helppo vinkki ystävänpäivän viettoon. Vietti sen sitten ystävän, tyttö- tai poikaystävän kanssa. 

Palapelin tekeminen. Ystäväpiirissäni on nyt kunnon palapelibuumi. En ole vielä ehtinyt kokeilla tätä, mutta kuulostaa varsin ihanalta. Jotain hyvää musiikkia taustalle, ehkä tilkka viiniä lasiin ja pari tuntia toisen kanssa syventymistä palapelin äärelle. Keskittyessä johonkin yhdessä niin tiiviisti, pääsee varmasti ihan omaan maailmaan ja sen parissa saattaa keskustelut mennä vaikka mihin. 

Rauhassa nautittu illallinen. Sen voi valmistaa vaikka yhdessä ja nauttia kynttilän valossa. Ennen iltaa puhelimet äänettömälle ja televisio pysyy kiinni. Hassua, miten näinkin yksinkertaisesta asiasta on ainakin meidän taloudessa tullut harvinaista herkkua. Yleensä illallinen tulee ainakin täällä nautittua television ääressä. 

Podcastin tai äänikirjan kuunteleminen. Joo tiedetään, ei ehkä romanttisin vaihtoehto, mutta voi synnyttää hedelmällisiä keskusteluja jälkikäteen. 

Ajatuksella lähetetty viesti. Milloin viimeksi lähetit ystävälle tai kumppanille viestin, missä kerroit kuinka tärkeä hän on sinulle? Suhteen alkuvaiheessa saattaa tulla viestiteltyä useinkin, mutta vuosien vieriessä ne saattavat muuttua lähinnä kauppalistoiksi ja aikataulupäivyksiksi. Päivää piristää kummasti, kun saa tärkeältä ihmiseltä viestin, joka on ajatuksella kirjoitettu. 

Yhdessä urheileminen. Käy esimerkiksi kaivamassa kummankin luistimet kellarikomerosta, keitä termariin teetä ja viettäkää ilta luistinradalla. Pientä hikeä pintaan ja endorfiinit koholle!

Ihanaa ystävänpäivää kaikille teille!. 

Moët Pre Valentines_Cake pops.jpgMoët Pre Valentines_Bottle Bath.jpg

Kommentit (4)
  1. Mä ite kirjoitin kirjeen poikaystävälle jossa kerroin, kuinka paljon mä häntä rakastan. Ihan tuli tippa linssiin kummallakin, kun luettiin sitä yhdessä. 😀 ♥ En muista koska viimeksi olisin kirjeitä kirjoittanut, ja halusin jotakin spesiaalimpaa hänelle tehdä. Vielä illalla tehdään yhdessä illallinen ja nautitaan se juurikin kynttilöiden valossa. 🙂 Hahah, tulipas siirappinen kommentti mut halusin silti jakaa meidän pläänit tälle päivälle. 😀

    1. Awwwwww!!! Ihana! Siirappi on hyvää välillä <3 teillä tulee varmasti ihana ilta!

  2. Kivoja vinkkejä 🙂 Ystävät ja puolisot ansaitsevat pienen muistamisen, vaikka se olisi ”vain” kaunis sana tai teko!

    Ihanaa ystävänpäivää, Elisa!

    1. Just näin! Ja kiitos samoin 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *