6 ASKELTA OMAN TYYLIN LÖYTÄMISEEN

Noin vuosi sitten, kun aloitin täällä Cosmossa, minut kuvattiin lehteä ja banneria varten. Koska en ole erityisen tottunut olemaan kameran edessä, oli se aikamoista puurtamista silloin. Meikki ja tukka olivat kauniisti tehty, mutta ei ollenkaan minua. Vaatteet eivät myöskään ollut omiani, enkä tuntenut oloani kotoisaksi niissä. Nyt kun oli aika kuvata uusi banneri, jännitin aika lailla miten kuvaukset menevät. 

Tällä kertaa minulla oli iso kasa omia vaatteita mukana ja sain stailata lookkini itse. Mielestäni on tosi kiva, että kaikilla bloggaajilla on oman tyylinen kuva, eikä meistä yritetä tehdä samanlaisia. Kerroin myös meikkaajalle tällä kertaa, millaisessa meikissä ja tukassa viihdyn normaalisti. Huomasin oikeastaan vasta nyt, kuinka paljon oma tyyli vaikuttaa itsevarmuuteeni. Kun sai pukea sellaiset vaatteet joista piti, ja meikki ja tukka näytti minulta, oli kameran edessä paljon luonnollisempi olla.  

 

Vuosien saatossa oma tyylini on kehittynyt tiettyyn suuntaan ja hutiostoksia tulee harvemmin enää hankittua. Oma persoonallisuus on todella vahvasti kytköksissä tyyliin ja kun joku muu pukee sinut tai laittaa meikin ja tukan, tuntuu kuin itsestään lähtisi iso pala pois. Koska tiedän, mitkä vaatteet ovat ”minua”, tunnen niissä myös itseni kaikkein itsevarmimmaksi. 

 

Oman tyylin etsiminen voi joskus viedä kauankin aikaa, mutta kun sen löytää, voi tuntea itsensä itsevarmaksi tilanteessa kuin tilanteessa, eikä välitä enää siitä, mitä muut on mieltä asuistasi. Ne ovat sinua, ja sinä tunnet itsesi mukavaksi niissä. Silloin ei tarvitse myöskään juosta jokaisen trendin perässä, vaan voit näyttää vuodesta toiseen itseltäsi. Tiedän, että asuni ovat välillä sellaisia ettei 99 prosenttia suomalaisista varmasti pukisi niitä päälleen, silti rakastan niitä. 

 

 

Jos tuntuu, että omaa tyyliä on vaikea löytää mieti seuraavia asioita.

 1. Onko sinulla joitain vaatteita, jotka päällä tunnet itsesi erityisen hyväksi? Onko niissä jotain yhteistä? Esimerkiksi väri, muoto tai tyyli. 
 2. Keiden ihmisten tyyliä ihailet? Onko se klassinen, boheemi, räväkkä, minimalistinen, naisellinen, poikamainen tai luonnollinen? 
 3. Kun mietit asujasi, mikä on sellainen missä olet itsevarmimmillasi? Entä epävarmimmaksi?
 4. Mieti myös vartaloasi ja sitä millaiset vaatteet imartelevat sinua. Nuorena hankin itse sellaisia vaatteita, jotka näyttivät todella hyvältä kurvikkaiden ystävieni päällä, enkä ymmärtänyt miksi ne eivät toimineet suorassa kropassani yhtä hyvin. Kokeile eri mallisia vaatteita, jotta tiedät mikä sinua pukee parhaiten. 
 5. Uskalla erottua rohkeasti massasta. Persoona saa näkyä vaatteissa! 
 6. Mikä ikinä tyylisi onkaan, kanna vaatteet itsevarmasti. 

 

Mukavaa viikonloppua! 

Kommentit (12)
 1. ihanat noi kengät! Mistä ne on :)?

  1. Noi on Kurt Geigerin 🙂

 2. Kuulun siihen 1%, joka pukis sun asut heti 😀 ja kivoja BTS-kuvia!

  1. Kiitos Kriselda! 🙂 Ja kuin myös 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *