6 hyvää syytä matkustaa Lontooseen

Minulla oli melko alhaiset odotukset Lontoon suhteen. En ole koskaan mitenkään hinkunut sinne, enkä oikeistaan osaa sanoa mistä nihkeä suhtautumiseni on johtunut. Lähes kaikki siellä käyneet olivat sitä kuitenkin ylistäneet, joten päätin lähteä reissuun avoimin mielin. Ja minähän menin ja rakastuin kaupunkiin ihan täysin! Kaikki negatiiviset ennakkoluuloni murenivat todella nopeasti. 

 

Hyviä syitä mennä käymään Lontoossa.

 

1. Se on lähellä. Lentoaika ei päätä huimaa ja jos ei ole niin väliä milloin lähtee, löytyy esimerkiksi Norwegianilla todella edullisia lentoja. 

 

2. Ihmiset ovat ihan uskomattoman kohteliaita. Bussikuskikin sanoo "my dear" ja kun itse törmäät vahingossa toiseen ihmiseen, pyytää hän anteeksi.

 

3. Tyylistä kiinnostuneille riittää silmänruokaa katumuodin osalta. Siellä on helppo kävellä ympäriinsä ja ihailla pieniä putiikkeja ja vastaantulevia ihmisiä. Välillä voi pysähtyä johonkin sympaatttiseen kahvilaan tai ruokapaikkaan lepuuttamaan jalkoja. 

 

4. Ravintolat ja ruoka. Yksi parhaimmista syömistäni ruoka-annoksistani oli tryffelipasta Jamie Oliverin ravintolassa Jamie's Italian. Saman paikan hampurilaiset näyttivät myös todella hyviltä.5. Yöelämä. Suuresta kaupungista löytyy varmasti jokaiselle jotakin. On kivoja istuskelu- & drinkkipaikkoja ja yökerhoja laidasta laitaan. Jos haluat kokea jotain erikoisempaa, esimerkiksi Cirque le Soir sekoittaa Sirkusviihteen ja yökerhon. Lontoossa kuulemma arkipäivät ovat jopa parempia päiviä juhlimiseen kuin viikonloppu. 6. Ostokset. Shoppailtavaa tosiaan riittää. Oma lempparipaikkani oli Camden Lock Market, jossa oli pieniä kojuja silmänkantamattomiin. Esimerkiksi hopeakoruja löytyy ihan uskomattomasti. Myös nahkatuotteita, bändipaitoja, ruokaa ja sisutusjuttuja on tarjolla.

 

 

Kaikenkaikkiaan oli aivan ihana miniloma ja Lontoosta jäi todella hyvät vibat. 

Kommentit

Maria (Ei varmistettu)

Lontoo on kyllä aivan uskomaton kaupunki! Tykkään tehdä pieniä viikonloppureissuja Lontooseen, pääsee imemään sitä suurkaupungin fiilistä itteensä ihan sielun täydeltä. :) En mie kyl siellä osais asua, liikaa ihmisiä pitemmän päälle! :D Se on vaan niin ihana hypätä junaan ja olla puolentoista tunnin päästä Lontoossa. <3

Elisa (Ei varmistettu)

Oi, luksusta asua noin lähellä :)

Veera Saarimäki (Ei varmistettu)

Lontooseen ei voi olla rakastumatta. Kolme kertaa oon nyt käyny ja ennen joulua menossa taas viikoksi, enkä malta odottaa.

Elisa (Ei varmistettu)

No sanopa muuta :) Kaikki aina sanoi noin, mutta piti se vain itse kokea ennen kuin uskoin sen :D Ihanaa reissua!

juuliae (Ei varmistettu)

EIKÄ SUN KANSSAS. Nyt mulle iski ihan jäätävä Lontoo-ikävä. En ole kaupungissa ehtinyt käymään kuin kerran ja silloinkin vain muutaman päivän visiitillä, mutta hitto vie, se paikka vei mun sydämen ! Voin vaan kuvitella miten ihanaa siellä olisi pyöriä joulun alla (meinasin kirjoittaa "nyt" joulun alla, mutta en tiennyt onko vielä sallittua sanoa niin !) kaikkien valojen ja joulukoristeiden seassa. AHHH. Matkabudjetti, kasva, KASVA !! (:

Elisa (Ei varmistettu)

SORIII :D Aaah, joo kyllä mun mielestä voi sanoa jo että joulun alla ;) Ainakin joka paikka oli valoja ja joulujuttuja jo täynnä!

liin (Ei varmistettu)

Voi vitsi olin syyslomalla Lontoossa oli ihanaaaaa! Nyt tuli ikävä Lontooseen. Näyttää tutuilta noi kuvien paikat. Haluun takas lontooseen! :D

Elisa (Ei varmistettu)

Anteeksii :D Nyt vaan pikkasen säästöön joka kk, niin pääset kevätreissulle ;)

Sari (Ei varmistettu)

Voi Lontoo! Mä en tykännyt ensimmäisen kerran ollenkaan siellä käydessäni ja ihmettelin jengin hypetystä. Suostuin kuitenkin lähtemään muutaman vuoden päästä uudelleen ja rakastuin totaalisesti. Komppaan kaikkia noita syitä ja Lontoon yöelämä on kyllä huippua, vaikken muuten mikään yökerhorotta olekaan :)

Elisa (Ei varmistettu)

Joo sama täällä! Mutta toisaalta ehkä juuri senkin takia viihdyn paremmin kotosalla täällä Suomessa, ettei tosiaan ole mitään yökerhoja missä voisi käydä :D

Pihla (Ei varmistettu)

Voi juku, olen itse ollut Lontoossa kahteen kertaan (toisella kerralla nimenomaan tuolla ihanassa Camdenissa) ja tämän postauksen luettuani matkakuume nousi hälyttäviin lukemiin :) Olen muuten seurannut blogiasi jo melko pitkään ja nyt vasta uskaltauduin kommentoimaan! Tykkään sun postauksista ihan hurjasti, yleensä tämän tyyppiset blogit menee mulla vähän yli hilseen mutta tää on ollut just sellanen sopiva! :)

Elisa (Ei varmistettu)

Haha voi kiitos! Ja pahoittelut matkakuumeen aiheuttamisesta :D Siihen tuppaa toimimaan vaan matkan varaaminen ;)

Laura (Ei varmistettu)

Täytyy kyllä sanoa, että tuo viimeinen kuva on ihan mieletön!

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos Laura! Se on itseasiassa junan ikkunasta räpsäisty :) Oli niin ihana maisema että koko junavaunun kännykät räpsyivät samaan aikaan :D

Anna (Ei varmistettu)

Luin tämän hymy naamassa koska seisoin itse juuri samassa paikassa Oxford streetillä pari viikkoa sitten!:D Kävin Lontoossa teatterissa eli oltiin siellä pelkästään muutaman tunnin ajan mutta Oxford streetistä riitti sekin... niin paljon ihmisiä ettei oikein pystynyt hengittääkään. Kello oli kuus. Mihin aikoihin te olitte sielläpäin? Oliko silloin vähän enemmän tilaa?

Elisa (Ei varmistettu)

Auts, tuo on varmaan paha aika! Me käytiin muutamaan kertaan siinä ja kyllähän siellä ihmisiä riitti. EI tosin päiväsaikaan yhtään niin paljoa. :)

ninnis (Ei varmistettu)

Hei missä majailit Lontoossa? Hotellissa vai jossain muualla? Olen ite kerran käyny Lontoossa ja haluun uudestaan! Ei vaan ole löytynyt hyvää ja suht edullista majapaikkaa… :-)

Elisa (Ei varmistettu)

Heii, meillä oli sellanen hotelli kun Club Quarters. Se oli aika edullinen, mutta saattoi tietty olla vain joku tarjous: http://www.booking.com/hotel/gb/lincoln-s-inn-fields.fi.html . Kannattaa aloittaa hyvissä ajoin etsinnät niin yleensä löytyy hyviä hintojakin :)

Essi Niemelä (Ei varmistettu)

Voi vitsi, kun nyt tuli kauhee matkakuume!! Oon itekkin reilu puoltoistavuotta sitten käynyt Lontoossa, ja rakastuin kaupunkiin heti. :) Ja tosi hienoja kuvia oot ottanu. ;)

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos! Joo se tuntuu vievän kaikkien sydämen <3

Tytti (Ei varmistettu)

Ihanaa, kiitos tästä postauksesta! Tilasin juuri muutama viikko sitten lentoliput Lontooseen, miten sitä tän kirjoituksen jälkeen malttaa matkaa oottaakkaan? :) En ole aiemmin käynyt, nyt pitää enää metsästää hotelli... Ehdotuksia?

Ja miten niin halpa? :D
Tampere - Helsinki junalla 50,04 €
Tampere - Lontoo lentäen 50,99 €

Elisa (Ei varmistettu)

Oiiii! Hitsi miten halvat lennot :D no meillä oli tuo Club Quarters, josta kommentoin tuossa ylempänä. Ainakin sijainti oli todella hyvä :) ihanaa reissua!

Kommentoi