7 omaa vinkkiäni alkavan flunssan selättämiseen!

Sairastin ennen todella usein ja kun sairastin, olin todella kipeä. Saatoin olla vuoden aikana viisikin kertaa lähes 40 asteen kuumeen kourissa. Elämäntapojeni muutos ja eteenkin tupakanpolton lopettaminen ja yleiskunnon parantuminen ovat varmasti vaikuttaneet suurilta osin siihen, että nykyään harvemmin sairastun.

 

Vuosien mittaan olen myös kehitellyt tällaisia niksejä orastavan flunssan selättämiseen. Suoritan yleensä koko tämän listan aina heti, mikäli flunssan oireita ilmenee. Yleensä jo seuraavana aamuna olo on ihan normaali. Saattaa olla, että osa näistä jutuista on ihan humpuukia, mutta en uskalla enää olla tekemättä koko settiä. Näitä saa kokeilla omalla vastuulla ;)

 

1. Pysyttele sängyssä mahdollisimman pitkään. Nuku vaikka muutamat päiväunet, mikäli mahdollista.2. Juo teetä, mihin olet sekoittanut hunajaa. Voit myös vaihtoehtoisesti keittää inkivääriä ja hörppiä kuumaa inkiväärilientä. Muista muutenkin nestetyttää itseäsi erityisen paljon.3. Kurlaa kurkku Corsodylillä/vastaavalla. Tiedän, ettei sitä ole tarkoitettu tähän tarkoitukseen, vaan hammastulehduksien hoitoon. Kuitenkin uskon sen desinfioivan yhtä tehokkaasti myös kurkun. Sanokaa mitä sanotte, mutta aina on kurkkukipu lähtenyt tällä konstilla :D

 

4. Syö ainakin 5 raakaa valkosipulin kynttä. Oma taktiikkani on tehdä ruoan kylkeen joku "hiukan" valkosipulinen kermaviilikastike. Jotkut tunkevat valkosipulin kynsiä myös korviin, mutta itse en ole sitä kokeillut koskaan.

 

5. Laita villasukat jalkaan ja kääriydy viltteihin. Ja taas kerran LEPÄÄ. Vaikka olisitkin kotona ja tekisi mieli vähän huseerata ja häärätä, laita terveytesi etusijalle. 6. Nappaa C-vitamiinia tuplamäärä! Muista myös D-vitamiini näin talviaikaan (normaali määrä).

 

7. Syö paljon hedelmiä, vihanneksia ja marjoja. Monet syövät todella epäterveellisesti sairastumisen merkkejä huomatessaan. Olen joskus lukenut, että varsinkin sokeri on hirmu haitallista immuniteetille. Silti usein juuri sairastuessamme valitsemme sen suklaalevyn kaupan hyllyltä. Tehkää mielummin siis esimerkiksi smoothie! Itse laitan kaikki kotoota löytyvät superfoodit blenderiin ja pyöräytän niistä pirtelön.

Kommentit

Noona (Ei varmistettu)

inkivääri + sitruuna + eucalyptys hunaja on aika lyömätön kombo! Siis kuumassa vedessä toki ;) Ja suosittelen myös sinkkiä lisäämään jos tuntuu flunssaselta, se on auttanu mulla. Ja otan myös särkylääkkeen yöksi, että virus kuolis pois, en tiedä toimiiko oikeasti, mutta mulla nää on toiminu. Placeboa tai ei pääasia että toimii. :D

Elisa (Ei varmistettu)

Ai tollasesta en ookaan ennen kuullut :D Jostain syystä mä suhtaudun särkylääkkeisiin nykyään tosi varovaisesti. Tai että otan vasta sitten kun on pakko! Ja oon kyllä Noona ihan samaa mieltä :D Ihan sama onko se placeboa vai ei jos on sen jälkeen terveempi olo! ;)

Paula (Ei varmistettu)

Hahah just toi, "oon kipee ni saan herkutella!" Mitä ihmettä ihmiset...
Valkosipulin syöminen on kans täällä käytössä, en tiedä onko sillä vaikutusta mut ainakaan flunssat ei nykyään yleensä koskaan pääse kehittymään juuri minkäänlaisiks. Tietysti paras keino on ennaltaehkäisy eli terveellinen ruokavalio ja elintavat myös terveenä.

Elisa (Ei varmistettu)

Juuri näin! Ja kyllä tuosta valkosipulista on ihan tieteellisiäkin todisteita sen toimivuudesta. Se on näitä luonnon omia antibiootteja ;) Joten kannattaa syödä sitä jatkossakin! Ja juuri raakana!

Pulle Nah (Ei varmistettu)

Jotkut tunkevat valkosipulin kynsiä myös korviin, mutta itse en ole sitä kokeillut koskaan.
Toi on vanhankansan perintöä, mutta sitä käytetään siis korvatulehduksiin. Valkosipuli on luonnon oma antibiootti. Itellä vähä samantapaiset rutiinit.
Itsekään en ymmärrä tota, et haetaan roskaruokaa ku pitäis tervehtyä. Vähä sama ku 10km vauhtilenkin jälkeen "oon ansainnu pizzan" -tapa. Kroppa on juuri menettänyt tärkeitä ravinteita ja on puutostilassa, silloinhan olis tärkeintä saada ravinnerikasta ja vitamiinipitoista ruokaa... mutta tää meni jo ohi aiheen :)

Elisa (Ei varmistettu)

Hahaa sinäpä sen sanoit! Kai siinä on joku sellainen ajatus, että halutaan hakea siitä ruoasta vähän lohtua kun on kurja olo muuten. Siinä vaan saattaa kaivaa itselleen entistä syvempää kuoppaa. Eikä olo ainakaan parane jonkun roskaruoan syömisellä. :D

riina (Ei varmistettu)

Oon tällä viikolla alkanut syömään joka aamu aamupalan yhteydessä yhden raa'an valkosipulinkynnen. Polttaa älyttömästi suuta ja henki haisee koko loppupäivän, mutta ehkäpä se on sen arvoista :D

Elisa (Ei varmistettu)

Joo se haju on inhottava miinus :D

Herminica (Ei varmistettu)

Sitruunaa vaan esim limunadan (sitruunan mehut korkeeseen lasiin ja vettä päälle ja makeutus hunajalla) muodossa alas niin lähtee ikävä hajukin :) ja lisäyksenä vielä että nuille kaikille keinoille löytyy tieteellinen tausta, eli kyllä ne toimii muutenkin kuin vaan placebona ;)
http://lolimte.blogspot.com

Lotta (Ei varmistettu)

Mäkin oon päässy tupakasta lähes kokonaan eroon, ja huomannut sen, että en läheskään niin usein tule kipeeksi. Nyt olisi edessäni päästä irti tästä poltan juodessani tavan vuoksi... Tää postaus tuli tosi hyvään kohtaan, kun kurkku vähän särkee ja nenä hieman vuotaa, ja sunnuntaina pitäisi lähteä Pietariin! :D

Elisa (Ei varmistettu)

Toivottavasti näistä on apua! Ja pääset terveenä reissuun ;)

Tiia (Ei varmistettu)

Uni ja lepo tepsii! Ite selätin jo alkaneen flunssan ennennäkemätöntä vauhtia sillä että oikeesti nukuin monet päikkärit (pitkien yöunien lisäksi) ja lepäsin paljon. Lisäksi mullakin on käytössä hunajatee, valkosipuli, terveellinen ruoka ja vitamiinit. En tiiä tuosta Corsodylistä, mutta ite kurlaan kurkun suolavedellä! Jep, se on tosi oksettavaa mutta on se sen arvosta.

Elisa (Ei varmistettu)

Varmaan toimii aika samalla tavalla :) Hyvä että sait taudin selätettyä! Se on hassua miten paljon sitä omaa terveyttään osaaa arvostaa aina sen pienen hetken kun paranee flunssasta tai alkavasta sellaisesta!

Miia (Ei varmistettu)

Vannon kans suolaveden voimaan :) Teelusikallinen lasilliseen vettä riittää ja kurlaus 3 x päivässä, pitää muuten tehokkaasti kurkkukivun poissa :) Hyviä neuvoja täällä tulikin jo, hunajatee (hunajaa ei liian kuumaan veteen/teehen) ja lepo, lepo, lepo :) Särkylääkkeittä en ole tarvinnut enää vuosiin, kipeänäkin olen harvoin, vaikka työssäni jatkuvasti pöpöille altistun.

Ruusa (Ei varmistettu)

Juu, tuo Corsodyl on ihan pätevää tavaraa myös tuohon käyttöön. Mulla on takana pitkä lista angiinasairastelua ja kun harkittiin nielurisojen poistoa, oli erikoislääkäri sitä mieltä, että ei turhaan leikata mutta suositteli kuuriluontoista Corsodyl-kurlailua aina pahimpien flunssakausien aikaan ennaltaehkäisyksi. Ja lämpinänä flunssatorjuntajuomana mun ehdoton lemppari on iso kupillinen kuumaa vettä, muutama siivu tai pieni pala raastetussa muodossa olevaa tuoretta inkivääriä siellä muhimassa, kunnon loraus luomuhunajaa ja sopiva puristus luomusitruunasta vielä sekaan. Sitä ensin hengitellään höyrymuodossa syvään ja samalla lämmitetään käsiä kunnes juoma on viilentynyt juomakelpoiseksi. Ja sitten nautitaan viltin alla villasukat jalassa. Pieni rommitujaus joukossa saattaa myös auttaa. Ainakin se rentouttaa ja lämmittää lisää ja avaa röörejä.

Elisa (Ei varmistettu)

Ai että ihan lääkäri on määrännyt tuohon tarkoitukseen! No hienoa :) Kyllä se on tuntunutkin auttavan! Kuulostaa tehokkaalta tuo juoma! Pitää seuraavalla kerralla kokeilla;) Ja ehkä pitää ostaa myös se rommipullo hätää varten ;D

Kommentoi