7 VINKKIÄ KOTITREENEIHIN

Kotona treenaamisessa on omat hyvät puolensa. Itse pidän siitä, ettei matkoihin mene aikaa ja pääsee heti treenin jälkeen omaan suihkuun ja syömään kunnon ruokaa. Se on myös todella edullista verrattuna kuntosalien kuukausihintoihin. Meillä on vuosien aikana kerääntynyt melkoinen arsenaali kaikkia kotitreenivälineitä aina TRX-nauhoista kahvakuuliin ja nilkkapainoihin. Kuitenkin melko pienellä panostuksella voit aloittaa kotona treenailun. 

 1. Treenivaatteet. Vaikka olet vain kotona, piukoissa trikoissa ja napakassa treenitopissa on paljon energisempi olo urheilla kuin kulahtaneessa mainos t-paidassa.
 2. Musiikki. Tee Spotifyihin valmiiksi lista sellaisista kappaleista, jotka saavat sinut liikkeelle. Itse suosin sellaista musiikkia treenatessa, mikä saisi minut baarissa myös tanssilattialle. 
 3. Jumppamatto. En halua hikoilla tavallisella matolla ja lattialla on ikävä lankuttaa tai tehdä vatsalihaksia. Kunnon jumppamatto onkin seuraavana ostoslistalla. Haluan jonkin pirteän värisen ja sellaisen joka menee pieneen tilaan. 
 4. Käsipainot. Parhaat käsipainot ovat ehdottomasti sellaiset, joissa voit lisätä ja vähentää painoa.Yksilläkin painoilla toki pärjää. Niillä saa tehtyä todella monipuolisia treenejä eri lihasryhmille. 
 5. Puhelin. Käytän itse usein iphonen ajastinta eri tyylisissä treeneissä. Sen avulla voi suunnitella kivoja kierto-, tabata-, tai hiit-treenejä.
 6. Suunnitelma. Tee etukäteen lista liikkeistä, mitä aiot tehdä ja niiden toistomäärät. Kun olet päättänyt, mitä treenaat, ei tule luovutettua liian helposti eikä turhaan mietiskelyyn mene aikaa.
 7. Youtube. Silloin kun et jaksaisi oikein urheilla, hae youtubesta jokin innostava treenivideo, jonka vetäjä tsemppaa sinua treenin alusta loppuun. Esimerkiksi Bodyrockilla on paljon lyhyitä ja intensiivisiä videoita. 

Energistä viikonloppua! 

Kommentit (3)
 1. marjoriikkaa
  28.8.2014, 23:59

  Kiitos vinkeistä! Itsekin treenaan kotona välillä, sillä usein opiskelijalle salijäsenyys tulee liian kalliiksi.

  http://mycosmo.fi/news/author/marjoriikkaa

 2. Love it that you fly so high <3
  http://www.dressedwithsoul.com

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *