7 VINKKIÄ KOTONA TYÖSKENTELYYN

Koska teen paljon hommia kotoota käsin, olen huomannut muutaman kikan joilla työskentelyä voi tehostaa. 

  1. Varaa oma paikka työskentelyyn/ koulujuttujen tekoon. Huomasin itse, että kirjoituspöydän ääressä on paljon helpompi keskittyä työskentelyyn. Jos haluan surffata netissä muuten vain, menen johonkin muuhun paikkaan tekemään sen. 
  2. Tee tilasta mahdollisimman viihtyisä. Kukat, kynttilät tai lämmin talja tuolilla houkuttelevat työn pariin. Voit myös tehdä eteen moodboardin, jonka kuvia vaihtelet aina kun löydät jonkun, joka sinua inspiroi.
  3. Mieti selkeä työaika. Sen ei tarvitse olla kahdeksasta viiteen, mutta sovi itsesi kanssa, minkä raamien sisällä työskentelet. Sen jälkeen voit rentoutua ja puuhastella muita juttuja. 
  4. Tee to do- lista aamulla ennen kuin aloitat työskentelemään. Näin on helpompi työskennellä tehokkaasti, kun tiedät  mitkä asiat haluat saattaa päätökseen päivän aikana. 
  5. Treenaa keskellä päivää edes jokin pieni jumppa. Itse teen sen yleensä ennen lounasta. Kun on istunut paikallaan koko aamupäivän, kroppa tuntuu oikein janoavan liikuntaa. 15 minuutin lihaskuntokin tekee paljon ja sen jälkeen lounas maistuu entistä paremmalta. En kuitenkaan suosittele mitään liian rankkaa settiä, koska sen jälkeen voi olla vaikea keskittyä enää töihin. 
  6. Vaikeana päivänä kannattaa asettaa itselleen pieniä porkkanoita. Voit esimerkiksi päättää, että kirjoitettuasi 1 sivun , saat pitää tauon ja selailla aikakausilehtiä 20 minuuttia. Tai tehtyäsi 2 hoidettavaa asiaa listaltasi, teet herkkuleivät ja kupin teetä. 
  7. Käy ulkona! Kun työskentelee kotoa tai puurtaa koko päivän tenttikirjojen parissa, ei välttämättä tule mentyä ulos ollenkaan päivän aikana. Pieni happihyppely tekee kuitenkin todella hyvää ja kirkastaa ajatuksia. Varsinkin jos työskentelet pienessä asunnossa, käy tekemässä pieni kävely jossain vaiheessa päivää ja jätä siksi aikaa ikkunat raolleen. On ihana palata asuntoon, jossa on raikas ilma ja energia virtaa taas hiukan vapaammin. 

Kommentit (4)
  1. Mistä noin kivan tuolin oot saanu? 🙂

  2. Kiitti!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *