70 SYYTÄ ONNEEN

Olen ollut vähän kipeänä, joten tekstin tuottaminen on ollut vaikeaa. Ajattelinkin julkaista vanhan postauksen uudestaan, koska tulin itse sen lukemisesta todella hyvälle tuulelle. 

Kun kysyin teiltä, mikä teidät tekee onnelliseksi arjessa, toistui yksi lause yli muiden. ”Onni koostuu niistä ihan pienistä asioista.” 

Samaa mieltä olen itsekin. Huomaan että välillä niitä kivoja asioita on vaikeampi keksiä kuin muina päivinä, mutta silloin niiden miettiminen on kaikkein tärkeintä. Ikävinkin fiilis karisee kun alat miettimään niitä ihania onnen tuojia. Pieniä juttuja mitkä sinut saa hymyilemään. Jos tuntuu, ettei mieleen tule mitään, tässä teidän vinkkejä. Lue seuraavat listat ajatuksella läpi ja lupaan että olo on sen jälkeen ihan mielettömän hyvä!

Arjessa teidät on tehnyt onnelliseksi luonto sen kaikissa muodoissaan: raikas sadeilman tuoksu, auringon pilkahdus pilvisenä päivänä, lintujen laulu, syksyn väriloisto, lämpimät päivät, luonnon rauha, sateenropinaan nukahtaminen, kauniit auringon nousut ja laskut jotka tekee taivaasta monivärisen, revontulet, ensilumi ja hiljalleen leijailevat lumihiutaleet, kirkkaalle tähtitaivaalle tuijottelu, ja rauhalliset kävelylenkit.

Lähipiiri saa myös hymyn huulillenne: ihanat ystävät, lapset, avopuoliso joka odottaa kotona töistä tullessa tai jättää pienen viestin aamulla jääkaapin oveen, kotieläimet, ihanat työkaverit, se kun ajattelet yhtä aikaa samaa asiaa ystävän kanssa, peli-illat hyvällä porukalla, naurunpurskahdukset ja rakkaudentunnustukset, suukot poskelle, aamupalan vieminen sänkyyn ja rakkaan viereen nukahtaminen.

Joillekin onnen tuo aamumeditaatio, musiikin kuuntelu, urheilu ja sen jälkeen lämmin suihku, hyvät yöunet, se että on juuri se ihminen joka haluaakin olla, terveys ja se että pääsee urheilemaan haluamallaan tavalla,  rutiinit ja puhtaat sukat, päiväunet töiden välillä.

Pienet omat ja muiden teot: vastaantulija vastaamassa hymyyn, puhelu sisaren lapsilta, itsensä hemmottelu, yllätysten tekeminen muille, se kun joku tyhjentää tiskikoneen puolestasi, pienet kohteliaisuudet, ystävällinen bussikuski joka odottaa siihen juoksevaa matkustajaa, positiivinen suhtautuminen elämään tai viesti ystävältä.

Oma koti on myös monelle onnellisuuden suurin tuoja: puhtaista lakanoista herääminen, siisti koti ja leikkokukat, kynttilät, saunahetket ja itsensä hemmottelu, rennot koti-illat, lehtien tai kirjan lukeminen sängyssä, untuvapeittoon käpertyminen ja jouluvalojen ripustaminen.

Ruoka voi myös tehdä kovin onnelliseksi: joka-aamuinen kuppi kahvia, extempore illallinen keskellä viikkoa, täydellisesti paisunut mutakakku, terveellinen arkiruoka, vihreä tee illalla vilttiin kääriytyneenä ja juuri alkanut glögikausi.

Olen välillä miettinyt, miten tälle blogille on siunaantunut niin mukavat lukijat, etten juuri koskaan saa negatiivisia kommentteja. Näitä vastauksianne lukiessani tunne vain vahvistui, minulla on varmasti onnellisimmat lukijat koskaan!  

Kommentit (12)
  1. Oon vasta hiljattain alkanut lukea blogiasi ja olenkin tosi iloinen, että postasit uudelleen tän tekstin. Olit saanut tiivistettyä tähän kaiken olennaisen. Ei vitsit kun tuli hyvä mieli. Kiitos! 🙂

  2. Ihana teksti 🙂 Tuli ihan kylmät väreet lukiessani noita ”hyvän mielen tuottajia”. Joulun aika etenkin on niin ihanan tunnelmallista aikaa jo luonnonkin puolesta! Ja pian sekin on jo. Turha ryhtyä masistelemaan kesän loppumista! Positiivisuus kannattaa aina ja sinä olet loistava esimerkki siitä <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *