8 RUTIINIA ONNELLISUUTEEN

Rutiinit ovat mielestäni ajatuksen tasolla tappavan tylsiä. Olenkin nyt joululoman aikana taitavasti väistellyt kaikkea arkista, rutiininomaista ja normaaliin elämään kuuluvaa. Olen katsonut elokuvia, syönyt mitä huvittaa ja milloin huvittaa, maannut sängyssä, lukenut kirjoja, valvonut pikkutunneille ja nukkunut puoleenpäivään,viettänyt aikaa kavereiden kanssa ja pelaillut lukuisia lautapelejä. Kuulostaa melko mukavalta lomalta, eikö? Kuitenkin mitä kauemmin tätä on jatkunut, sitä tyhjemmältä kaikki on alkanut tuntua. Elokuvan katsomisessa ei ole enää mitään kovin hohdokasta, kun kyseessä on kolmas leffa kahden päivän sisään. 

Mikään ei enää kiinnosta, eikä mikään tunnu miltään. Tarvitsen siis elämääni rutiineja. Se ei itsessään toki poista vielä tätä oloa. Haluan tehdä asioita niin, että käytän aikaani myös itseni kehittämiseen. Haluan, että arki on välillä myös rankkaa. Silloin vapaapäiviä osaa arvostaa enemmän. Jotta saisin tämän kamalan fiiliksen ravisteltua, laadin itselleni pienen checklistin asioista, joita toivoisin jokaiseen päivääni.

 1. Herää aikaisin, myös vapaapäivinä. Viikonloppuisinkin viimeistään kymmeneltä. 
 2. Tee jotain hyödyllistä, se voi olla vaikka kaapin järjestelyä, laskujen maksamista tai pyykinpesua. Puolikin tuntia riittää saamaan todella hyvän fiiliksen. 
 3. Tee jotain uutta, tai opettele jotain. Katso esimerkiksi mielenkiintoinen dokumentti, opettele vierasta kieltä tai kappale jollain soittimella.
 4. Urheile jossain muodossa. Oli kyseessä sitten salitreeni, kävelylenkki, seinäkiipeily tai uinti, tee jotain mikä saa sykkeen ainakin hiukan koholleen. 
 5. Syö sellaista ruokaa, joka ravitsee kehoa. Nyt monta päivää huonosti syötyä huomaan taas, kuinka suuri vaikutus hyvällä ruoalla on myös henkiseen hyvinvointiin. 
 6. Tee jotain hauskaa. Käy katsomassa standuppia, pelaamassa bilistä, tai katso joku hyvä sarja tai elokuva. Näe ystäviä tai ole ainakin yhteydessä niihin. 
 7. Tee jotain jonkun muun hyväksi ja yritä saada ainakin yksi ihminen hymyilemään päivän aikana. Se voi olla vastaantulija, naapurin mummo tai hyvä ystäväsi.
 8. Viimeinen kohta onkin varmasti tärkein: Tunne kiitollisuutta kaikesta siitä, mitä sinulla on ja osoita se myös muille ihmisille. 

Nämä toimikoon nyt ohjenuoranani tänä alkavana vuonna. 

Kommentit (5)
 1. Ihan loistavaa Elisa. <3

 2. Niin pieniä asioita, joilla suuri merkitys. 🙂

  1. Viimeinen kohta oli paras :). Niin ihana blogi sulla!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *