Lempikastike
Olen varmaan jakanut tämän respetin joskus aikaisemminkin, mutta tein sitä viime viikolla pitkästä aikaa ja se oli niin herkullista, että jaan sen varmuuden vuoksi uudestaan. Tämä kastike sopii loistavasti kanan, naudanlihan, lohen tai soijasuikaleiden kanssa.
Ainekset:
-
- 2 valkosipulin kynttä
-
- tilkka oliiviöljyä
-
- 0,5 dl Mirin riisiviinetikkaa
-
- 0,5 dl soijakastiketta
-
- 1 rkl hunajaa
Kun teen tätä kanan kanssa, paistan kanoja ensin hetken pannulla öljyssä. Sitten puristan mukaan valkosipulin kynnet ja kaadan soijan ja riisiviinietikan. En ole mitoissa kovinkaan pedantti. Laitan silmämääräisesti sen verran, että kumpaakin on suurinpiirtein sama määrä. Lopuksi lisään hunajan ja annan kanojen kypsyä loppuun kastikkeessa. Kastike on valmis, kun se on paksuuntunut sellaiseksi tahmaiseksi aineeksi. Maku on mielestäni lähellä teriyaki-kastiketta, mutta parempaa. Hunajan makeus, soijan suolaisuus ja valkosipuli muodostavat todella hyvän combon makunystyröille.
Suosittelen kokeilemaan, ette varmasti pety!