Aikuisuus tappaa unelmat

DSC_8041.jpg

Aloitin eilen katsomaan Netflixin Girlboss- sarjaa ja heti ensimmäisessä jaksossa pääosan näyttelijä totesi ”adulthood is where dreams go to die”. Naurahdin tälle naiiville kommentille, mutta myöhemmin aloin miettiä, kuinka moni tosiaan ajattelee näin? 

Kuulun itse siihen porukkaan, joka aika lailla koko lapsuuden odotti aikuisuutta. Halusin muun muassa täydellisen itsemääräämisoikeuden, äänioikeuden, ajokortin, mahdollisuuden ostaa viiniä ja tehdä kaikki muutkin päätökset itsenäisesti. Edelleen olen sitä mieltä, että aikuisuus on maailman parasta. 

Aikuisuus on myös siitä kivaa, että se voi tarkoittaa juuri sitä mitä itse haluaa. Toki se tuo myös velvollisuuksia mukanaan, mutta aika paljon myös kaikkea hauskaa. Aikuisuus voi hyvinkin olla paikka, jossa unelmat kuolevat, alkaa suorittaa elämää, ajautuu oravanpyörään ja tekee asioita siksi että niin kuuluu tai koska se on järkevää. 

Toisaalta se voi olla paikka, jossa villeimmätkin unelmat realisoituu ja saa elää omannäköistä elämää. Vaikka olen kohta 30, tunnen itseni mieleltäni välillä ihan lapseksi. Eilen pukeutuessani totesin, että näytän vähän siltä kuin joku lapsi olisi päättänyt asuni. Kustomoin Zalandon tapahtumassa valkoisen t-paidan tähtipaikoilla, koska se oli mielestäni hauska idea. Teen joskus asioita vain siitä ilosta, että voin. Lähden iltamyöhään kävelylle, käyn ostamassa karkkipussin matkalla kotiin, valvon melkein läpi yön ja jätän sängyn petaamatta. 

Jos jonkun mielestä aikuisuus on tylsempää kuin lapsuus, voi syyttää mielestäni vain itseään. Toki velvollisuudet täytyy hoitaa, ja vapaa-aikaa on vähemmän, mutta se miten sen käyttää on kaikkien itse päätettävissä. Edelleen voi soittaa kaverit kasaan ja mennä ulos pelaamaan kirkonrottaa, voi paneutua palapeliin yhdeksi illaksi, voi viettää sunnuntain värityskirjan kanssa tai katsoa piirrettyjä. Hauskinta tässä on se, että näiden lisäksi voi itse päättää mitä haluaa syödä, valvoa niin myöhään kuin haluaa ja korkata vielä oluen värityskirjan kaveriksi. 

DSC_7982 copy.jpg

DSC_8026.jpgDSC_8005.jpg

DSC_8065.jpg

DSC_8010.jpg

DSC_8023 copy.jpg

Shoes – Puma, Jeans – Fleamarket, Shirt – Zalando (&diy), Jacket – Lovers & Drifters, Bag – Zalando (Furla)

Kommentit (8)
  1. Mun 18v pikkusisko sanoi mua eilen ”aikuiseksi teiniksi”, naurahdin että kuulostaapa pahalta. Hänen mielestä se oli vain hyvä juttu. Mun meno on aikalailla samanlaista kuin kuvailit postauksessasi. Ei aikuisuus estä pitämästä hauskaa tai hulluttelemasta. Terkuin, 25-vuotias aikuinen teini 😀

    1. Hahaha aikuinen teini on tosiaan aika pahan kuuloinen 😀 Mutta toisaalta teinin suusta kuultuna se on varmasti kohteliaisuus! Hulluttelua ei saa lopettaa ikinä! 🙂

  2. Aaws ihana postaus.<3 Just näin!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *