Aistien herkistelyä

Kaupallinen yhteistyö: AistiErioil

Itselleni vahvasti lapsuuteen liittyvä ja nostalginen rasva Erioil on muuttanut nimeään Aisti Erioiliksi. Uusi nimi on mielestäni ihana, ja sai pohtimaan omia aistejani ja niiden tietynlaista itsestäänselvyytenä pitämistä. Tuntuu etteivät aistini ole olleet niin herkillä viimevuosina. Huomaan sen siitä, kun usein kuulen jonkun mainitsevan jostain asiasta, mikä itsellä on mennyt aivan ohi. En ole jollain tapaa ollut läsnä tässä maailmassa samalla tavalla. Olenkin muutamina viime päivinä haastanut itseäni kiinnittämään erilaisiin aistihavaintoihin enemmän huomiota. 

Olen aamulla tunnustellut, miltä viileä parketti tuntuu jalkojen alla. Haistellut, kuinka tuoreen kahvin tuoksu leijailee makuuhuoneeseen asti. Kiinnittänyt huomiota siihen, miltä lämmin vesi tuntuu iholla kasvoja pestessä. Kosketellut vaatteiden materiaaleja ja miettinyt, miltä alusvaatteiden pitsi tuntuu iholla, miten villa lämmittää ja kuinka pehmeää sametti onkaan käden alla.

Olen heilutellut hiuksia ja hurmaantunut shampoon tuoksusta, joka peittää muut hajut alleen vielä seuraavanakin päivänä. Pysähtynyt nauttimaan tuulentuiverruksesta iholla ja hiuksissa. Vetänyt keuhkot täyteen raitista syysilmaa ja tuntenut, kuinka saan siitä elinvoimaa lisää. Maannut rankan työpäivän jälkeen viileällä lattialla ja tunnustellut selkärankaani. Miettinyt, miltä kantapäät tuntuvat lattiaa vasten. Rentouttanut jokaisen ruuminosan kerrallaan. 

Olen ostanut kukkia ja ihaillut niiden kauneutta useampaan otteeseen. Upottanut pään niiden keskelle ja haistanut niiden huumaavan tuoksun. Polttanut Lontoosta ostettuja suitsukkeita silmät kiinni ja käynyt mielikuvitusmatkalla jossain kaukaisessa maassa. Tuntenut kynttilöiden lämmön iholla ja ihaillut samalla liekkien tanssia.

Olen maistellut uusia kahvimakuja ja juonut ne hitaasti nautiskellen. Kokeillut mausteisempia ruokia ja miettinyt missä osissa ne tuntuvat suussa. Kuunnellut musiikkia niin, etten tee mitään muuta samaan aikaan. Antanut äänien mennä syvälle sisimpään ja välillä saanut koko vartaloon kylmät väreet melankolisista sävelkuluista. 

Ja tuntuu, kuin viime päivinä olisi elänyt vähän täydempää elämää. Tästä eteenpäin yritän pitää aina aistit vähän valppaampina. 

Kerro kommenttiboksissa oma lempiaistimuksesi ja voit voittaa yhden kolmesta tuotepaketista joka sisältää seuraavat tuotteet: Kasteenraikas Kosteusemulsio 200 ml, Kasteenraikas Käsivoide 100 ml, Mintunraikas Jalkavoide 100 ml, Hajustamaton Kosteusemulsio 500 ml, Hajustamaton Käsivoide 100 ml. Yhden palkinnon arvo on n. 27 euroa ja voittajat ilmoitetaan ensi viikon torstaina blogissa. 

Mikä on siis lempimakusi tai tuoksusi, mikä tuntuu ihanimmalta iholla tai mitä voisit kuunnella tai katsella ikuisuuden? 

Pictures of me: Sara Vanninen

Kommentit

SHaidi (Ei varmistettu)

Tuoksut! Rakastan erilaisia mietoja tuoksuja, tuntuu kuin päivä paranisi kerralla. Oma lempihajuvesi, ohikulkevan miehen tuoksu, pionit kukintavaiheessa, kahvipussin aukaisu ensimmäisellä kerralla, leipomon tuoksu ohi kävellessä, luonnon tuoksu sateen jälkeen ja ensimmäisten pakkasaamujen tuoksu. Näitähän voisi listata vaikka kuinka paljon!

Vierailija (Ei varmistettu)

Tuoksut ovat ihania! Ne vievät mukanaan tiettyyn aikaan, paikkaan ja seuraan. Yläasteikäisenä matkustimme perheen kanssa autolla Italiaan kesälomaa viettämään. Mukana oli tietty hajuvesi, jonka otin mukaan. Vaikka nyt pullo tyhjillään onkin, on tuoksu siihen pinttynyt. Sitä nuuhkaisemalla pääsee palaamaan tuohon ihanaan aikaan, kun koko perhe oli vielä yhdessä ja kaikki oli hyvin <3

Laurarosilla (Ei varmistettu) http://laurarosilla.fi

AHHH NÄÄ KUVAT! VOI VITSI, WAU<3

pihlahelena (Ei varmistettu) http://pihlahelena.blogspot.com

Lempituoksu (ja tavallaan kai myös aistimus) on se, kun tulee lentokentältä ulos! Siinä tuoksussa sekottuu kaikki ne odotukset ja fiilikset, uudessä maassa olemisen jännitys. Ihan paras hetki, siinä jotekin herää eloon ja nimenomaan aistii kaiken erityisen hyvin :)

ps. NIIN ihania kuvia että huh huh!! <3

nezzzu (Ei varmistettu)

Lempituoksuni on raikas merituuli mikä puhaltaa kasvoihin lenkillä! :)

Banaanivene (Ei varmistettu)

Tuoksut ehdottomasti! Kynttilät , saunatuoksut, rasvat, suihkugeelit, you name it i love it !

emmakitalo (Ei varmistettu)

Rakastan tuoksuja, koska ne voivat niin helposti tuoda jonkun muiston päähän. Oma hajuaistini on erittäin tarkka ja saatan todella epätodennäköisimmissä paikoissakin yhtäkkiä haistaa jonkun tietyn henkilön asunnon tuoksun, tai miltä tuoksui lauantaisin kotona, tai miltä isä tuoksui kun sitä halasi lujaa. Ne ovat ihania, kummallisia hetkiä <3

Jessican7 (Ei varmistettu)

Rakastan aurinkosuojavoiteen tuoksua etenkin syksyisin ja talvisin, kun illat ovat pimeitä, sää on tuulinen tai märkä ja kaamosmasennus meinaa iskeä päälle. Aurinkovoiteen tuokse tuo heti mieleen rantahiekan, auringon, huolettomat kesäpäivät ja piknikit ystävien kanssa. Pieni tuoksahdus silloin tällöin saa mielen iloiseksi ja auttaa jaksamaan kurjan ajanjakson yli!

Veepu (Ei varmistettu)

Luonnon tuoksut, joka vuoden ajalla on omansa! Ja tietty ihanat hajuvedet, suihkusaippuat... :)

saaana (Ei varmistettu)

Ehdottomasti tuntoaistin mahdollistama toisen ihmisen kosketuksen tunteminen. Esimerkiksi kun oma rakas silittää selkää, halaa tai vain ohimennen koskettaa välittämisen merkiksi. Myös se kun joku harjaa tai laittaa hiuksiani hellävaraisesti on ehkä parasta ikinä! :)

katri_i (Ei varmistettu)

Oma lemppari on yhdistelmä tuntoa ja kuuloa: kyljessä kehräävä pehmeä ja lämmin kissa. Voiko ihanampaa hetkeä olla? ;)

Emmm (Ei varmistettu)

Musta on ihanaa aamulla tuntea toisessa kyljessä poikaystävä ja toisessa koiramme <3 on ihan parasta herätä viileään aamuun kun tuntee rakkaimmat vasten ihoa lämmittämässä

Vierailija (Ei varmistettu)

Tällä hetkellä raikas viileä syystuuli ja kauniit kellertävät lehdet

Nature child (Ei varmistettu)

Se tunne, kun pääsee pitkästä aikaa puusaunaan ja saunan jälkeen kuistille vilvoittelemaan. Iho höyryää ja pehmeä syystuuli puhaltaa kasvoille, taustalla kuuluu hiljainen sateenropina. Mikään ei rentouta paremmin.

Pilkku (Ei varmistettu)

Pehmeiden puhtaiden lakanoiden kosketus ihoa vasten on ehkä taivaallisin tunne mitä tiedän. Samoin myös tuoreiden kukkien tai tuoksukynttilän tuoksu. Ja tällä hetkellä käytössä olevan mango vartalovoiteen tuoksu!

Heidi. (Ei varmistettu)

Rakastan poikaystäväni hajuveden tuoksua. Hän ei käytä sitä jatkuvasti, mutta aina, kun hän sitä laittaa, niin joutuu karistelemaan kyllä mua kaulaltaan pois :D Jään aina nimittäin nuuhkuttamaan sitä... Siitä tulee mieleen niin hyviä yhteisiä muistoja ja melkein voi muistaa jopa ekan tapaamisen monen vuoden takaa! Toinen niin ihana aistimus on vauvan ihon silittäminen, miten se voikin tuntua niin silkinpehmeältä!

Emppu94 (Ei varmistettu)

Luonnon kauneus. Värikäs ruska, lumihiutaleet talvipakkasella, sininen taivas... listaa voisi jatkaa loputtomiin. On etuoikeutettua nähdä kaikkea kaunista maailmassa.

sannero/lempihetkiä. (Ei varmistettu) http://rantapallo.fi/lempihetkia

Ensimmäisenä tulee ehdottomasti mieleen se kun puhtaat ja pehmoiset lakanat koskettavat ihoasi sukeltaesessasi niiden väliin nukkumaan <3

Roosai (Ei varmistettu)

Puhtaan pyykin tuoksu. Just avatun kahvipaketin tuoksu. Puhtaat viileät lakanat iholla, AH! Ihan parasta.

Lordeliini (Ei varmistettu)

Ehdottomasti laineiden liplatuksen ääni, sitä voisi kuunnella loputtomiin :) Parasta tietystä yhdistettynä vielä meren tuoksuun!

Cami (Ei varmistettu) http://everything-has-beauty.blogspot.fi

Vähän samaan aiheeseen liittyen, aloitin vastikään kirjan nimeltä läsnäolon voima. Oli hassua tajuta jo hyvin pian, kuinka paljon on omien ajatustensa orja, sen sijaan, että pystyisi keskittymään siihen hetkeen, mitä näkee tai kokee/aistii. Parastahan on, kun asian vihdoin tiedostaa ja pystyy nauttimaan niistä pienistä asioista, jotka menivät monesti aiemmin ohi aivan huomaamatta. :)

Yksi lempituoksuistani on tinekhome-sarjan white tea&ginger tuoksukynttilä.
Paras tunne taas on sellainen nautinnollinen transsitila, johon vaivun, jos joku esim. liikkuu tai puhuu tietyllä rauhallisella rytmillä. Saman reaktion aikaan saa usein puiden takaa tai vedenpintaa vasten välkkyvät auringonsäteet. Kamalinta tosin se on, jos transsitilan aiheuttaja on asiakkaasi, jolloin joudut todellakin skarppaamaan, että saat edes sanaa suustasi. :D

Salli (Ei varmistettu)

Lempituoksuni olisi joko eräs sitruuna-piparminttu- saippua, pyykinpesuaine tai luonto sateen jälkeen. Iholla parhaalta tuntuu silkki ja pehmoinen villa, ja mieluiten kuuntelen sateen ropinaa. Ihania kuvia ja ihania tuotteita!

Milleriina (Ei varmistettu)

Minäkin pidän tuoksuista. Tuore kahvi on mielettömän stimuloiva. Aistin myös herkästi minkälaisen tuoksujäljen ihmiset jättävät. Miellyttävältä se tuntuu tietysti rakkaiden ja tärkeiden ihmisten kohdalla. Kukapa ei olisi joskus salaa nuuhkinut esim rakkaansa käytössä ollutta paitaa tai kuinka turvalliselta tuntuukaan painaa päänsä tyynylle, jolla tärkeä ihminen on aiemmin nukkunut ja tyynyyn on jäänyt rakkaan tuoksujälki.

Kummallisuutena täytyy vielä mainita, että pidän jotenkin myös siitä aistimuksesta, miltä hiukset tuntuvat sormiin.

Kylläpäs nämä aistimukset herättivätkin paljon ajatuksia! :)

Santtuulikki (Ei varmistettu)

Ihanat tuoksut: pienen vauvan tuoksu, merituuli, tuore kahvi, sitrustuoksuiset hajuvedet...

Sateen ropina, lapsen nauru, Eppu-koiran uniäänet, kaunis musiikki...

Kävely kalliolla paljain jaloin, pehmoinen neulepinta, koiran lämmin turkki sormien alla...

Paljon ihania aistimuksia, joista mahdotonta valita sitä kaikkein ihaninta :)

Kirsijohanna (Ei varmistettu)

Ihanimmat tuoksut tulee luonnosta. Ja varsinkin syksyllä, kun maa on lämpimämpää kuin ilma ja tuoksut eivät ole huumaavia, mutta huomattavia.
Ikuisuuden voisin katsella pienen tyttäreni touhuja ja siinä samalla hänen kasvuaan.

Emma Karoliina (Ei varmistettu)

Vallilan kahvipaahtimon tuoksu aamuisin. Sateen ropinan kuuntelu, kun saa itse käpertyä lämpimän peiton alle. Nälkäisenä nautittu lämmin pasta-annos. Auringonlaskun tuijottelu lomamatkalla. Rakkaan ihmisen pitkään kestävä halaus. Siinä omat lempparit!

JasminK (Ei varmistettu)

Rakastan puhtaiden lakanoiden tuoksua ja sitä, miltä ne tuntuu. Niihin nukkumaan laittaminen on suurinpiirtein täydellisyyttä ja jo päivällä odottaa iltaa, että pääsisi sänkyyn!

Nektis (Ei varmistettu)

Koiran lämmin ja pehmeä kuono kaulalla. Syksyn kolea tuoksu ja kevään herkkä lämpö. Rakkaan ihmisen luja ja turvallinen halaus. Tuore tuhti kahvi ja puraisu suklaata. Ah!

AlexandraB (Ei varmistettu)

Koiran silkinpehmeiden korvien silittäminen & puhtaiden lakanoiden raikas tunne puhdasta ja kosteutettua ihoa vasten. Kahvin & vastaleivotun pullan tuoksu. Meren tuijottaminen mökinrannassa tai paratiisilomalla.. Oikein pistää hymyilyttämään kaikkien ihanien aistimusten miettiminen!

marikaj (Ei varmistettu)

Tuoksuista parhaimpina mieleen tulee ehdottomasti luonto kesäsateen jälkeen, puhtaiden lakanoiden ja tietenkin hyvän ruuan tuoksu! Tärkeän ihmisen kosketus iholla, koiran hieman karkea, mutta kuitenkin pehmeä turkki, lämmin ja pehmeä kangas ihoa vasten, auringon lämpö iholla ja tietenkin lempimusiikin kuuleminen. Tätä listaa voisi jatkaa loputtomiin...

Kasber (Ei varmistettu)

Ihania aistiesimerkkejä olisi miljoona. Tällä hetkellä kuitenkin päällimmäisenä mielessä syysraikkauden tunne kasvoilla aamuisin, aika ajoin pilkistävät auringonsäteet sekä tietysti mahtava syksyn väriloisto!

Saritee (Ei varmistettu)

Aamu kävelyllä syksyinen tuoksu tuo potkun päivän aloitukseen:)

Ibinen (Ei varmistettu)

Pienet aistimukset tekee arjesta aina vähän paremman.
Kahvin tuoksu aamuisin, sateen ropina ikkunalautaa vasten, raikas syysilma, puhtaat viileät lakanat, kynttilän valo hämärässä huoneessa, halaus rakkaalta ihmiseltä, puhtaat hiukset.. Näitä on paljon, onneksi! ♡

Kommentoi