Aistien herkistelyä

DSC_4375.jpg

Kaupallinen yhteistyö: AistiErioil

Itselleni vahvasti lapsuuteen liittyvä ja nostalginen rasva Erioil on muuttanut nimeään Aisti Erioiliksi. Uusi nimi on mielestäni ihana, ja sai pohtimaan omia aistejani ja niiden tietynlaista itsestäänselvyytenä pitämistä. Tuntuu etteivät aistini ole olleet niin herkillä viimevuosina. Huomaan sen siitä, kun usein kuulen jonkun mainitsevan jostain asiasta, mikä itsellä on mennyt aivan ohi. En ole jollain tapaa ollut läsnä tässä maailmassa samalla tavalla. Olenkin muutamina viime päivinä haastanut itseäni kiinnittämään erilaisiin aistihavaintoihin enemmän huomiota. 

Olen aamulla tunnustellut, miltä viileä parketti tuntuu jalkojen alla. Haistellut, kuinka tuoreen kahvin tuoksu leijailee makuuhuoneeseen asti. Kiinnittänyt huomiota siihen, miltä lämmin vesi tuntuu iholla kasvoja pestessä. Kosketellut vaatteiden materiaaleja ja miettinyt, miltä alusvaatteiden pitsi tuntuu iholla, miten villa lämmittää ja kuinka pehmeää sametti onkaan käden alla.

Olen heilutellut hiuksia ja hurmaantunut shampoon tuoksusta, joka peittää muut hajut alleen vielä seuraavanakin päivänä. Pysähtynyt nauttimaan tuulentuiverruksesta iholla ja hiuksissa. Vetänyt keuhkot täyteen raitista syysilmaa ja tuntenut, kuinka saan siitä elinvoimaa lisää. Maannut rankan työpäivän jälkeen viileällä lattialla ja tunnustellut selkärankaani. Miettinyt, miltä kantapäät tuntuvat lattiaa vasten. Rentouttanut jokaisen ruuminosan kerrallaan. 

Olen ostanut kukkia ja ihaillut niiden kauneutta useampaan otteeseen. Upottanut pään niiden keskelle ja haistanut niiden huumaavan tuoksun. Polttanut Lontoosta ostettuja suitsukkeita silmät kiinni ja käynyt mielikuvitusmatkalla jossain kaukaisessa maassa. Tuntenut kynttilöiden lämmön iholla ja ihaillut samalla liekkien tanssia.

Olen maistellut uusia kahvimakuja ja juonut ne hitaasti nautiskellen. Kokeillut mausteisempia ruokia ja miettinyt missä osissa ne tuntuvat suussa. Kuunnellut musiikkia niin, etten tee mitään muuta samaan aikaan. Antanut äänien mennä syvälle sisimpään ja välillä saanut koko vartaloon kylmät väreet melankolisista sävelkuluista. 

Ja tuntuu, kuin viime päivinä olisi elänyt vähän täydempää elämää. Tästä eteenpäin yritän pitää aina aistit vähän valppaampina. 

Kerro kommenttiboksissa oma lempiaistimuksesi ja voit voittaa yhden kolmesta tuotepaketista joka sisältää seuraavat tuotteet: Kasteenraikas Kosteusemulsio 200 ml, Kasteenraikas Käsivoide 100 ml, Mintunraikas Jalkavoide 100 ml, Hajustamaton Kosteusemulsio 500 ml, Hajustamaton Käsivoide 100 ml. Yhden palkinnon arvo on n. 27 euroa ja voittajat ilmoitetaan ensi viikon torstaina blogissa. 

Mikä on siis lempimakusi tai tuoksusi, mikä tuntuu ihanimmalta iholla tai mitä voisit kuunnella tai katsella ikuisuuden? 

DSC_4210.jpg

DSC_4178.jpg

DSC_4232.jpg

DSC_4308.jpg

DSC_4505.jpgDSC_4261.jpg

DSC_4244.jpgDSC_4324.jpg

DSC_4384.jpg

DSC_4414.jpg

DSC_4491.jpgDSC_4472.jpg

Pictures of me: Sara Vanninen

suhteet oma-elama mieli
Kommentit (33)
  1. Pienet aistimukset tekee arjesta aina vähän paremman.
    Kahvin tuoksu aamuisin, sateen ropina ikkunalautaa vasten, raikas syysilma, puhtaat viileät lakanat, kynttilän valo hämärässä huoneessa, halaus rakkaalta ihmiseltä, puhtaat hiukset.. Näitä on paljon, onneksi! ♡

  2. Aamu kävelyllä syksyinen tuoksu tuo potkun päivän aloitukseen:)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *