Ajattele mieli paremmaksi

Keväällä puhuin siitä kuinka onnelliseksi tunnen itseni jatkuvasti, koska tiedän että kaikki kiva mitä kesä tuo tullessaan on vasta edessä. Harmillisesti juuri tämä ajattelutapa on saanut mieleni maahan näinä kauniina syyspäivinä. En tunnu osaavan nauttia tästä ihanasta ajasta rauhassa, koska stressaan jo nyt tulevaa talvea, kylmiä ilmoja, lumikasoja ja pimeitä päiviä. Nykyään tällaiset stressinaiheet aiheuttavat myös mielipahaa, koska tiedän, että negatiiviset ajatukset synnyttävät lisää kaltaisiaan.

Talvi tulee joka tapauksessa. Miksi siis pilata tätä ihanaa vuodenaikaa sen ennenaikaisella miettimisellä? Näin sanoo jo järkikin.Viime viikolla tulin yömyöhään kotiin töistä ja asteet olivat laskeneet nollaan. Oli yhtäkkiä niin kylmä, ettei tekstiviestiä voinut kirjoittaa- sormet paleltuivat. Sen jälkeen on taas ollut lämpimämpää ja olen tajunnut että hitsi, vielä ei tarvitse edes sormikkaita! Tämähän on varsin ihanaa aikaa. Pitäisi todellakin osata nauttia nyt sen sijaan että surkuttelisin tulevaa.

Helpommin sanottu kuin tehty?Jälleen kerran oli Sara kirjoittanut blogissaan tämän, joka kolahti juuri nyt: ”Olemme tottuneet kyselemään toisiltamme, mikä on hätänä. Vain harvat ja usein melko korkealentoiset ihmiset kysyvät, mikä on hyvin. Ja silti, jos tahdomme tuntea olomme mainioksi kehossamme, vaatteissamme ja tiloissa, joissa viivymme, meidän tulisi ennen muuta kysyä itseltämme joka päivä, mikä on hyvin. Ja vastata vuolaasti.”Tämä sopii hyväksi ohjenuoraksi ihan kaikkiin epämieluisiin asioihin. Ne eivät poistu sillä, että niitä ajattelee jatkuvasti. Talvi ei jätä tulematta, vaikka sitä kokoajan toivoisin. Miksi siis suunnata ajatukseni jatkuvasti siihen asiaan, mikä saa oloni tukalaksi?

Tästä eteenpäin keskityn vain syksyn ihaniin puoliin: teehetkiin, lämpimiin päiviin, tunnelmallisiin iltoihin, kynttilöihin, lämpimiin villapaitoihin, mandariini- ja glögikauden odotukseen, raikkaaseen ilmaan, lautapeli-iltoihin, torkkupeittoihin, lumettomiin katuihin, sateen tuoksuun, valolla sisutamiseen, ja uskomattoman kauniiseen luontoon.

Talvi tulee sitten kun on tullakseen. Sitten on aika löytää ne positiiviset puolet siitä. Nyt kuitenkin jatkan syksyisten asioiden fiilistelyä. Tuli jo heti parempi mieli!

Kommentit (5)
 1. Täällä Norjassa asuessani olen oppinut, että kylmyys on todellakin vain pukeutumiskysymys 😉 kun oppii pukeutumaan oikein (layers, how to react etc) asia ei ole ongelma. Tekstiviestitkin voi kirjottaa helposti hanskat kädessä, kun hanskoissa on kosketusnäyttöpinta tai puhelimen näyttö toimii myös hanskojen kanssa (itselläni on mm. tämän takia lumia).

  Hyviä syksystä tykkäämisvinkkejä on mnet blogit pullollaan, esimekiksi täällä: http://chicwithsmile.com/falling-for-fall/

  Sinne kommentoinkin juuri lisäksi omia vinkkejäni syysmasennuksen torjumiseen, laitetaan tähänkin (ehkä pitäisi kirjottaa tästä blogipostaus, kun tuli niin paljon juttua vanhingossa jo nyt, mutta olen liian laiska, heh) Mutta tässä siis copypaste:

  Mulla on pari ”lisäkikkaa” ajattelemisen muuttamiseen syksyn suhteen (ennen todellakin vihasin loka-marraskuuta Suomessa ja yleensäkin pohjoismaissa):

  1) Itse olen huomannut, että pimeät syksykelit ovat hyvää aikaa opiskella (esim. suorittaa roikkuvia tenttejä etc) ja tehdä töitä, kun sisällä oleminen ei ole niiiin turhauttavaa kesällä ja talvella kun ulkona on ihana sää 😀 Pitkien työpäivien tekeminen on paljon vaikeampaa silloin, kun mieli tekisi ulos aurinkoon ja whatsappiin satelee kuvia terdeltä/uimarannalta/snoukkarinteestä ja näet toimsiotn ikkunasta, kuinka ihana keli ulkona olisi… Syksy on siis oivaa aikaa tienata rahaa (ja opintopisteitä) tuleviin talven, kevään ja kesän rientoihin 😉

  2) Pikkujoulut. (Ei varmastikaan kaipaa selityksiä)

  3) Nukkuminen. On helpompaa mennä nukkumaan aikaisemmin, kun on jo pimeää ulkonakin – toisin kun kesällä, jolloin nukkumaan meno klo.23 tuntuu typerältä, kun ulkona on vielä ihan päivä.

  4) Joulun odotus, lahjojen, loman jne suunnittelu. Vaikka kuinka hauskaa ja aloittaa voi vaikka jo heti! Eipä ainakaan jää viimetippaan 🙂

  5) Vaeltaminen on paljon kivempaa syksyllä kuin kesäkuumalla hyttysten kanssa.

  6) Syysmuoti! Aikaa vaikka siivota vaatekaappi ja pistää kaikki kesävaatteet, jotka eivät menneenä kesänä päässeet käyttöön kiertoon.

  Energistä ja rentouttavaa syksyä! 🙂

 2. Miten loistava ajatus! Itselle ei ole vielä syysmasennus päässyt iskemään, mutta jokavuotiseen tapaansa se tulee ennemmin tai myöhemmin. Kiitos mainiosta vinkistä sen laannuttamiseen!

  1. Saralla on aina ratkaisu kaikkiin pulmiin 😉 Ja tosiaan, ainakin minulle tämä tepsi oikein hyvin!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *