ÄLÄ ODOTA INSPIRAATIOTA

Jos saisin palata ajassa vuosia taaksepäin, kertoisin nuorelle itselleni tämän: Asioihin löytyy vastaus helpoiten tekemällä, ei istumalla ja pohtimalla. Jos odottaa inspiraatiota alkaakseen tehdä jotain, saa helposti odotella koko elämänsä. Tämän koulu on ehkä parhaiten minulle opettanut. Kun suunnittelet esimerkiksi mallistoa, et voi jäädä katselemaan tyhjää paperia kynä kädessä ja odottaa että joku hyvä idea syntyisi. Parhaat ideat syntyvät yleensä itse prosessista. Kun alkaa luonnostelemaan ilman kritiikkiä, ja kääntää aivot hetkeksi pois kaikesta rationaalisesta, ratkaisut löytyvät kuin itsessään. 

Luulin jossain vaiheessa, että tärkeintä on tavoitteiden asettaminen ja niitä kohti suoraviivaisesti eteneminen. Silloin kun päämäärä ei ollut selvillä, oli turha liikkua. Kuvittelin että eksyisin vain entistä pahemmin reitiltä ja käyttäisin turhaa energiaa harhailuun. Sitten sitä istuskelin kotona ja odotin jonkinlaista inspiraatiota joka lampun lailla syttyisi pääni yläpuolella ja kertoisi mitä minun tulee tehdä. Typerää, tiedän. 

Päämäärät nimittäin selkenevät usein vasta tehdessä asioita. Vaikka sinulla ei olisi hajuakaan siitä, mitä haluat saavuttaa, kannattaa aina aloittaa tekemään jotain. Positiivinen energia, draivi, muiden ihmisten tapaaminen ja uusiin virikkeisiin tarttuminen tuo hurjasti inspiraatiota ja avaa uusia ovia. Keksit tavoitteita joita et olisi osannut ajatellakaan istuessasi kotona. Samalla tavalla jokin pulma jota olet pyöritellyt päässäsi viikkokausia, ratkeaa usein sillä hetkellä kun luovutat sen kanssa ja alat tehdä jotain muuta. 

En vieläkään osaa sanoa, mitä haluan tehdä valmistumiseni jälkeen, mutta sen tiedän etten aio jäädä paikalleni. Lähden ennakkoluulottomasti mukaan eri asioihin ja teen niitä asioita mitkä tuntuvat hyvältä, analysoimatta sen enempää tukevatko nämä asiat päämäärääni. Uskon, että päämäärä varmasti selkenee eri polkuja tutkimalla. Olen edelleen sitä mieltä, että omiin tavoitteisiin on varmasti helpompi päästä, mikäli tietää mitä kohti kulkee. Jos se kuitenkaan ole selvillä, ei ole syytä jäädä paikalleen. 

Kun pysyy nälkäisenä ja kunnianhimoisena, ei varmasti ikinä koe olevansa perillä. Itselleni se onkin kaikkein mieluisin ajatus. Aina löytyy joku vuori, mikä on entistä korkeampi. Aina löytyy asioita, jotka ovat uusia, jännittäviä ja hiukan pelottavia. 

Tämä sama ajatus pätee mielestäni melkein mihin tahansa toimintaan. Jos odottelet treeni-intoa, et ikinä pääse lenkille. Sen sijaan pukemalla lenkkarit jalkaan ja astumalla ulos ovesta, olet paljon lähempänä sisäisen urheiluhullusi löytämistä. Joten ystäväiseni, stop analyzing, just do it!

Kommentit

Rena (Ei varmistettu)

Love the quotes you have chosen as they are so true!
xx from Bavaria/Germany, Rena
www.dressedwithsoul.com

Elisa (Ei varmistettu)

Thank you! :)

Helena (Ei varmistettu)

Musta tuntuu, että en ole viime vuosina muuta tehnytkään kuin odottanut inspiraatiota – opiskeluun ja mihin ikinä. Tai olenhan mä koko ajan tehnyt asioita siinä toivossa, että se inspiraatio vielä tulisi, lähtenyt vaihtoon, matkustellut ja tahkonnut opintopisteitä. Tämä oli hyvä muistutus siitä kliseisestä totuudesta, että ei se päämäärä, vaan se matka! Kiitos! :)

Elisa (Ei varmistettu)

Tiedän tunteen! Mutta kyllä noita asioita tekemällä usein alkaa se suuntakin hahmottua :)

(Ei varmistettu)

Hyvä, kun muistutit! Loistava postaus tähän laiskaan keskiviikkoaamuun. Tänään taidan sittenkin saada aikaiseksi jotain :-)

Elisa (Ei varmistettu)

Ihana kuulla! :)<3

Gabriela (Ei varmistettu)

Love your picture and the quotes♥ It's a shame that this post isn't in english as well:))
Kisses, G♥

http://anetagabriela.blogspot.com

Elisa (Ei varmistettu)

Thank you! Sorry for not translating! :/ <3

Iina-Maria (Ei varmistettu)

Siis eikä miten osuva postaus! Mä tässä juuri painin itseni, elämäni ja tavotteideni kanssa, sillä tuntuu, että hektisissä, uusissa ja pelottavissa tilanteissa jäädyn ja jään helposti pyörittelemään peukaloita. Osittain johtuu siitä, että en ole järjestelmällinen enkä osaa siis tehdä kunnon suunnitelmia.
Mutta varmasti auttaisi, kun rupeisi tekemään JOTAIN.

Välillä se vaan tuntuu niin hitsin vaikealta!

Elisa (Ei varmistettu)

Tiedän! Mutta se helpottaa kun ryhtyy vaan hommiin :) vaikka sitten hampaita kiristellen!

M (Ei varmistettu)

Jahkasin pitkään, uskallanko, kehtaanko, voinko, haluanko mennä kokeilemaan aikuisbalettia. Rohkaistuin, hyppäsin tuntemattomaan ja ilmottauduin tunnille. Ihan mahtavaa, odotan innolla että tunnit alkavat! :)

Elisa (Ei varmistettu)

Oi kuinka ihanaa! Mahtavaa että uskalsit :) Baletti on aivan ihana laji! Tsemppiä tunneille!

Tiinu (Ei varmistettu)

En ole kovin kauaa blogiasi seuraillut, mutta olen koukussa! :) Positiivinen blogi täynnä fiksuja ajatuksia! Et uskokaan miten hyvään aikaan tää postaus sattui… Valmistuin kesällä ja nyt siis työnhaku käynnissä. Välillä (esimerkiksi nyt) koko homma tuntuu ihan toivottomalta, mutta haaveilemalla ja inspiraatiota odottamalla ei ainakaan mitään tapahdu :D Opiskellessakin sorruin varsin usein tuohon inspiraation odotteluun ja eihän sitä inspiraatiota koskaan tullut. Mutta tosiaan tää postaus oli hyvä tsemppi työnhakuun, kiitos siitä! :)

Elisa (Ei varmistettu)

Ihanasti sanottu! Ja mahtavaa, että sait tsemppiä tästä. Vaikka työnhaku on usein kamala prosessi ja vie hurjasti energiaa, tulee niistä hakemusten lähettelystä ja eri ihmisille soittamisesta silti aina parempi fiilis kun se jatkuva tunne siitä että "pitäisi" jollain tapaa olla aktiivinen mutta ei kuitenkaan tee mitään sen eteen. Eikä sen ensimmäisen työpaikan tarvitse olla mikään unelmien duuni, kunhan saa vähän jalkaa työelämän oven väliin niin seuraavan työn kanssa on jo helpompaa! :) Onnea työnhakuun!

Katherine (Ei varmistettu)

Niin totta, mahtava postaus! :)

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos Katherine, kiva kuulla! :)

Lotta (Ei varmistettu)

Hei, kiitos tästä potkusta takapuolelle! Luin tämän postauksesi aamupäivällä ja sain siitä ihan selvästi sisua päivään: soitin vihdoin puhelun, jota olen lykännyt monta päivää, ja hoidin muitakin ei-niin-kivoja asioita eteenpäin. Nyt illasta on niin hyvä olo, että piti palata ihan kiittämään :-)
Kiitos siis kun jaat näitä ajatuksia! Toivottavasti jatkat vielä kauan - sinun blogista saa niin usein hyviä ajatuksia ja "elämänohjeita", joita soveltaa omiin juttuihin.

Elisa (Ei varmistettu)

Mahtavaa!! Kuinka kiva kuulla <3 Sun kommentista sain niin hurjasti energiaa taas tähän hommaan! Kiiitos sulle :)

Roosa (Ei varmistettu)

Mahtava kirjoitus! Kiitos tästä.

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos Roosa, kiva kun uppos :)

Ang Moh Chick (Ei varmistettu)

Tää oli aivan mahtava postaus, kiitos tästä! Itse muutin ulkomaille hyvällä koulutuksella mutta se ispiraatio tai motivaatio tyonteosta hävisikin jonnekin.. Odottelin ja odottelin. Sitten aloin vaan tehdä. Otin erilaisia projektihommia jotka ei ollut mun juttu yhtään mutta opetti ainakin noyryyttä ja jotenkin siitä sitten oppi sen mitä haluaa ja mitä ei halua tehdä tyokseen. Sain lisää motivaatiota etsiä juuri sitä tyota mitä haluan tehdä ja nyt lähden pian allekirjoittamaan sopparia. Sun blogin ajatuspostaukset on ihania <3

http://angmohchick.blogspot.sg/

kk2 (Ei varmistettu)

Oho, kuin omasta suustani, mutta paremmin puettu sanoiksi! Tätä olen monelle kaverille koittanut sanoa useasti! :)

(Ei varmistettu)

"Jos saisin palata ajassa vuosia taaksepäin, kertoisin nuorelle itselleni tämän: Asioihin löytyy vastaus helpoiten tekemällä, ei istumalla ja pohtimalla." Kunpa joku olisi kertonut tämän saman nuorelle minulle, tai minulle, joka alkaa olla hiljalleen kaikkea muuta kuin nuori. :D Tälläisen haaveilija-luonteen omistava tytöntylleröinen kun vain tyytyi haaveilemaan ja odottamaan, että kaikki tipahtaa syliin, tai luulemaan, että joku kaunis pvä vain tajuaa miksi sitä haluan isona. Naivia, tyhmää? Kyllä. Ensimmäinen askel on hypätä siihen suuntaan mistä tykkää. Matkalla sen sitten näkee onko se oikea suunta. Ellei ole, se silti varmasti tuo mukanaan jotain positiivista ja mahtavaa!

Kiitos energisestä ja ihanasta blogistasi. Olet mahtava inspiraationlähde..

Voskresenje (Ei varmistettu)

Tulipas loistavaan aikaan tämä muistutus. Yritän nimittäin valmistuttuani nyt kirjoittaa. Katson huvikseni josko siitä tulisi mitään nyt kun on aikaa ja kovasti tuntuu koko ajan joku vastustavan. Vaikka ei tarinakaan varmasti onnistu ekalla yrittämällä, ilman suuria korjauksia ja mielenmuutoksia. Joten parempi sitten tehdä edes niitä "ohilyöntejä" kuin ei mitään :)

Mulla on joskus muuten ollut sellainen ajatus, enkä kuulemma ole edes ainoa, että luovuus on paljon syvempää ja monisäkeisempää kun on vähän surullinen ja tyytymätön asioihin. Oon myös paininut sen kanssa, että voinko antautua urheilulle, kun oon pelännyt että raivolenkit ja hyvä fiilis jättää sellaisen tyhjiön sisälle, eikä mulla ole enää mitään mistä kirjoittaa :D Kuulostaa nyt aivan järjettömältä. Blogillasi on ollut suuri rooli tän virheajattelun oikomisessa, sillä olethan säkin yksi inspiroivimmista ihmisistä ja kuitenkin voit hyvin :) Niin mäkin nyt, eikä se kyllä ainakaan ole tappanut mun luovuuttani millään lailla. Päinvastoin.

Kommentoi