Älä odota täydellisyyttä

nolita0.jpg

 

Kuten jo aiemmin mainitsin, kävimme hyvin antoisan keskustelun viime viikolla. Yksi aiheista käsitteli tietynlaista perfektionismia ja sitä, kuinka jotkut ihmiset jättävät paljon asioita tekemättä, sillä he eivät halua laittaa maailmaan mitään mikä ei ole täydellistä. Hiotaan ja viilataan jotain ja kun sitä ei saada omasta mielestä tarpeeksi hyväksi, ei sitä näytetä kellekään muulle. Täydellisyys tarkoittaa kuitenkin kaikille eri asiaa ja sen tavoittelu on siksi vähän mahdotonta. 

  Kaikki uusi, jota luomme, muuttuu joka kerta kun joku uusi ihminen sen kohtaa. Emme pysty vaikuttamaan muiden kokemuksiin. Kun tekee asioita pienemmällä kritiikillä ja luo maailmaan uutta, vaikka se ei vielä olisikaan täydellistä, kehittyy paljon enemmän. Joka kerta, kun saa jonkinlaista palautetta näkemällä muiden reaktiot ja kuulemalla kritiikin ja kehut, oppii jotain.

  Kävimme asiaa läpi vertauskuvien kautta. Jos on kaksi ihmistä, jotka eivät ole koskaan heittäneet palloa ja heidän tulee saada se lentämään mahdollisimman kauas. Toinen miettii viikon verran, kuinka hän saisi pallon lentämään mahdollisimman hyvin. Analysoi ja käy läpi mielessään, kuinka ei vaan nolaisi itseään ja miten siitä tulisi paras mahdollinen heitto. Toinen taas lähtee heti olemattomillaan taidoilla heittelemään palloa ja oppii jatkuvasti huonoistakin heitoistaan jotain pallosta. Kun lopulta katsotaan, kumman pallo lentää pidemmälle, on se melko suurella todennäköisyydellä hänen, joka on lähtenyt ennakkoluulottomasti sitä kokeilemaan.

  Ja aivan kuten tässä esimerkissä, me emme pysty vaikuttamaan kuin omaan suoritukseen. Sen jälkeen, kun pallo irtoaa kädestä, voi tuuli napata sen matkaansa ja viedä paljon pidemmälle kuin olisimme osanneet kuvitellakaan. Sama efekti toistuu kaikessa tekemisessämme, kunhan vain teemme. Joskus joku, mihin emme itse ole 100 prosenttisen tyytyväisiä, näyttäytyy jollekin muulle täydellisenä. 

  Ainahan me olemme keskeneräisiä kaikessa, mitä teemme. Joten jos jää odottelemaan sitä täydellistä hetkeä, kun olisi valmis tekemään jotain, ei se välttämättä milloinkaan tule. 

  Some people always strive for perfection, and sometimes it can also be a bad thing. If you’re creating something, but don’t want to share it with the world beacuse you’re not completely sure about the result, you’ll end up learning less. If you’re constantly creating and getting feedback from different people, you’re learning curve is much steeper. Even though something isn’t perfect in your eyes, it can be really meaningful for others. And sometimes something that you see as perfect, won’t speak that way to others. 

 

DSC_6710.jpg

DSC_6730.jpgnolita2.jpg

DSC_6715.jpg

DSC_6720.jpg

DSC_6691-3.jpgDSC_6705.jpg

Nolita.jpg

Pictures: Tomi Taskula

Kommentit (11)
  1. Hieno postaus! 🙂 Oon itsekkin pohdiskellut aivan samaa asiaa. Ennen monen asian tekeminen tahtoi viivästyä ja jäädä tekemättä kun se ei ollut ’täydellinenä’ nykysin mottoni on ’Done is better than perfect’ !

  2. Hyvä kirjoitus!

    Hei asiaan liittymätön kommentti, ihanat kengät!! Mistä ne on?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *