Annetaan kaikkien olla sellaisia, kuin he haluavat

Törmäsin tähän blogikirjoitukseen eilen. En tunne Virpi Salmea kirjoittajana, joten en voi sanoa onko kyseessä itseironinen kirjoitus, vaiko kenties kieli poskella kirjoitettua pohdintaa tästä kaikesta fitness-kuumeesta. Teksti oli kuitenkin ihan viihdyttävää luettavaa mielestäni. Tässä pari poimintaa:

 "Laihduttaminen on terminä ja pelkkänä päämääränä aivan liian ysäriä, joten nyt tehdäänkokonaisvaltainen elämänmuutos ja ikään kuin sen sivutuotteena vahingossa ja pyytämättä laihdutaan. "

"Koska kukaan ei virallisesti halua myöntää tavoittelevansa laihempaa olemusta, he tavoittelevat sitä, että näyttävät "terveiltä ja hyvinvoivilta". Ai niin, ja "kiinteämmiltä". 

" "Ehkä joskus tulevaisuudessa kloonikauden ja karhukaisten maailmanvaltauksen välissä myös psyykkinen kuntoprojekti tulee muotiin." 

Virpi on näköjään ymmärtänyt tämän kokonaisvaltaisen elämänmuutoksen idean hiukan väärin. Sehän nimenomaan tehdään oma hyvinvointi edellä ja keskitytään siihen psyykkiseenkin puoleen. Ja toki, kukin tavoitelkoon sitä omaa unelmavartaloa. Minkä takia miesten salilla käyntiä ei kukaan koskaan ole kritisoinut? Joku haluaa kenties laihtua, joku saada naisellisia muotoja ja kolmas lihasta ja voimaa. Mielestäni missään noista ei ole mitään vikaa. Olin kuitenkin hiukan huolissani kommenttiboksin puolella käydystä keskustelusta.

En oikein ymmärrä, minkä takia terveelliset elämäntavat saavat aina niin suurta kauhistelua osakseen. Tai ymmärränhän minä oikeastaan. Ihmisiä ärsyttävät ne asiat muissa, mihin ei itsessään ole tyytyväinen. Ja silloin kun ollaan epävarmoja itsestään, mikä sen ärsyttävämpää, kuin ihminen joka selkeästi viihtyy omassa kehossaan ja voi hyvin. Kuitenkin, on mielestäni absurdia, kuinka paljon "fitness", jo sanana saa loskaa niskaansa. Pohdin tätä jo jonkin aikaa sitten blogin facebook-sivullla, kun jaoin sinne kuvan suomalaisesta tytöstä, joka oli tehnyt ihan uskomattoman muodonmuutoksen. Ilkeät kommentit kuvaan sai ihokarvani pystyyn.

Ei kukaan ihminen elä pelkällä rahkalla ja kanalla, vaikka monet  tuntuvat näin kuvittelevan. Veikkaan, että monet ihmiset, ketkä näistä elämänmuutoksista kirjoittelevat täällä netissä (minut mukaanlukien), ovat kokeneet myös sen, miltä tuntuu kun syö huonosti ja epäterveellisesti. Jos viihdyt isompikokoisena, ei se ole hyväksyttävää haukkua hoikkia tai lihaksikkaista ihmisiä. Hoikat ja lihaksikkaat ihmisetkään tuskin kritisoivat sinua.

Mielestäni tärkeintä on tehdä niitä asioita, joista tulet onnelliseksi. Jos se on sohvalla makoilu ja pullan syönti, en näe mitään vikaa siinä. Jos tämä elämäntyyli tuo sinulle muita haasteita elämiseen, tai alat voimaan sen takia henkisesti huonosti, siinä vaiheessa niitä elämäntapoja toki voi vähän viilata. Sama pätee myös himoliikkujiin. Minulle täysillä eläminen tarkoittaa sitä, että minulla on energiaa joka päivä, syön herkullisia terveellisiä ruokia ja liikun tavalla joka saa oloni tuntumaan hyvältä. En kuitenkaan ole niin naiivi, että uskoisin sen tekevän jokaisen ihmisen onnelliseksi. Aivan kuten herkkujen syönti ja sohvalla makoilu ei tee minua.

Meitä on moneksi, joten annetaan toistemme olla juuri sellaisia, kuin he ovat. Eikö niin?

Viettäkäähän oikein ihana viikonloppu!

Kommentit

Rimma (Ei varmistettu)

Se on just mäin! Ihanaa viikonloppua =)

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos Rimma! Sitä samaa sinulle :)

Nesi (Ei varmistettu)

Sinäpä sen sanoit. Monet ihmiset elävät nykyään niin epäterveellistä elämää, että normaali urheilullisuus ja terveelliset elämäntavat nähdään jonakin mörkönä. Tuntuu ihan absurdilta ajatella, että urheilisin vain laihduttaakseni tai söisin terveellisesti ilman, että oikeasti nauttisin siitä. On varmasti niitäkin, jotka vihaavat urheilua ja käyvät salilla vain laihduttaakseen, mutta itselläni on kyse nimen omaan siitä, että urheilusta ja terveistä ruokatottumuksista tulee itselle hyvä olo niin fyysisesti kuin henkisesti:)

Elisa (Ei varmistettu)

Juuri näin! Eikä sillä edes loppupeleissä ole mitään väliä, mikä motivoi ketäkin liikkumaan. Siitä on kuitenkin väistämättä niin paljon hyviä vaikutuksia koko elämään :) ja jos ei halua liikkua, on sekin ihan fine!

Anonymous (Ei varmistettu)

Millaisilla varustuksilla sä juokset lenkkisi talvisin tälläisillä pikku pakkasilla? :)

Elisa (Ei varmistettu)

Ni yleensä mulla on lämpökerrasto, huppari fleecevuorella, tuulihousit ja -takki ja kaulaliina,pipo ja hanskat! Kengissä on irroitettavat jääpiikit. Voisin tehdä tästä postausta ihan vaikka ensi viikolla :)

Suvi (Ei varmistettu)

Toi kirjoitus meni vähän överiksi, niinkuin Salmen tekstit yleensä. Musta on tosi hyvä, että ihmiset tuntuu innostuneen terveistä elämäntavoista kokonaisvaltaisesti eikä dieettien avulla, mutta ilmeisesti sitäkin piti nyt ruotia :DKirjoitin eilen blogiini tekstin siitä, onko ns. fitness-innostus hyvä malli nuorille, kun siinä täytyy kaikki tehdä gramman tarkkuudella ja voisiko tervettä elämää noudattaa vähän rennomminkin. Sun blogi tuli mieleen hyvänä esimerkkinä siitä, että terveitä elämäntapoja voi tosiaan noudattaa myös muuten kuin jatkuvalla syynäämisellä. Kiiitos blgistasi, tämä edustaa justiin rentoa terveellistä elämää iloisella fiiliksellä, eikä täältä löydy masentelua siitä, jos elämä ei ole mennyt grammasuunnitelman mukaan! :)

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos Suvi! Kävin lukemassa kirjoituksesi ja puhut mielestäni täyttä asiaa! Kohtuus kaikessa :) se on vaan harmillista, että monet kuvittelevat, että tervettä ja hyvinvoivaa kroppaa ei tosiaan voi saavuttaa muulla tavalla. On helppoa tuhahtaa, että "minä en ainakaan ala punnitsemaan jokaista ruokagrammaani vaa' alla, olen mielummin hiukan pullukka". Ääriratkaisut harvoin toimivat ja kisadieetit ovat ihan eri asia, kuin kokonaisvaltainen elämänmuutos. Monet tuntuvat sekoittavan nämä kaksi asiaa :)

Anniina (Ei varmistettu)

Sulla on kyllä todella hyviä postauksia!

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos Anniina :)

Anonymous (Ei varmistettu)

Mun mielestä tää vallitseva fitness-buumi on paras ja fiksuin "muotivillitys" pitkään aikaan! Tai ehkä ikinä..? Ei terveellisten elämäntapojen ja henkisen sekä fyysisen hyvinvoinnin tavoittelussa pitäisi olla mitään väärää.. Tosin aina löytyy joku joka on eri mieltä, oli aihe mikä tahansa. Ja kuten sanottua, me ihmiset ollaan erilaisia eikä kaikkia voi aina samalla kertaa miellyttää :) "Ihmisiä ärsyttävät ne asiat muissa, mihin ei itsessään ole tyytyväinen." tässä tiivistettynä koko pointti!Ps. Ekaa kertaa sulle kommentoin, löysin tänne vähän aikaa sitten ja täytyy sanoa että oot ihan huippu! Kiitos tästä blogista :)

Elisa (Ei varmistettu)

Voi, kiitos hurjasti! Olen täysin samaa mieltä, omaan terveyteensä kannattaa aina kiinnittää huomiota. Hienoa, että kerrankin se on in. Tuntuu, että varsinkin Suomessa usein ihaillaan sellaista kärsimystä, melankoliaa ja dekadenssiä. On niin paljon hienompaa valittaa, ryypätä ja olla yhteiskuntakriittinen, kuin positiivinen, elämäänsä tyytyväinen, urheiluhullu ;)

Anonymous (Ei varmistettu)

Nyt on ihan pakko kysyä, että ei kai yhteiskuntakriittisyys ja terveelliset elämäntavat sulje toisiaan pois :D Itse ainakin mielellään näkisin, että ihmiset kiinnittäisi huomiota paitsi siihen omaan terveyteen, liikuntaan ja ruokavalioon niin myös siihen mikä tässä maailmassa on noin laajemmin pielessä (aika moni asia...). Sitä liikunnasta saatua energiaa ja positiivista mieltä voisi ehkä käyttää niiden epäkohtien korjaamiseen?

Anonymous (Ei varmistettu)

"Ihmisiä ärsyttävät ne asiat muissa, mihin ei itsessään ole tyytyväinen. Ja silloin kun ollaan epävarmoja itsestään, mikä sen ärsyttävämpää, kuin ihminen joka selkeästi viihtyy omassa kehossaan ja voi hyvin."Jep, ne jotka valittaa muiden ihmisten vartaloista ja elämäntavoista, eivät vaan ole tyytyväisiä omiinsa, mutta eivät asiaa vaan yksinkertaisesti jaksa muuttaa. Minullekkin kateelliset yrittävät tyrkyttää pullaa ja herkkuja, vaikka olen sanonut etten niitä enää syö. Eivät halua itse muuttua, vaan eivät halua että minä muutun!

Elisa (Ei varmistettu)

Tuo on usein noin! Mikäköhän siinä on? Ei mekään tyrkytetä niille pullanmussuttajille protskupatukkaa :D tuntuu usein olevan poliittisesti korrektimpaa spekuloida treenaavien ihmisten elämänvalintoja, kuin oikeasti terveydelle vaarallisen ylipainon kanssa kamppailevan ihmisen.

Anonymous (Ei varmistettu)

Tiedän, että tää on tosi ohi aiheen, mutta olisko apua ylävatsaan kertyvään rasvaan vinkkejä? Mistäköhän mahtaa johtua? Alavatsa on nykyään timmissä kunnossa, mutta ylävatsasta saa selkeästi kiinni ja lihasta se ei ole, vaikka siihen pyrin. Yleensä ihmisillähän on ongelmana rasvan kertyminen juuri alavatsaan? (Ennen ei ole tuohon kohtaan kertynyt, yleensä rasva on mennyt suoraan reisiin, mutta nyt tuntuu, että kaikki ylimääräinen ylävatsaan)Treenaan sekä salilla että teen paljon aerobista; juoksua, uintia sun muuta, että pääsisin ylimääräisestä rasvasta eroon. Ruokavaliokin on kohdallaan. Pitäisikö vaan rutistella niitä ylävatsalihaksia siihen tahtiin, että lähtisi? Vai voiko kyseessä olla jotain muuta? Olisi ihanaa jos osaisit jotain sanoa tähän! :)

Elisa (Ei varmistettu)

Hei!En ole valitettavasti kuullut aiemmin tuollaisesta ongelmasat. Aivan kuten sanoit, yleensä nimenomaan alavatsa tuppaa olemaan ongelmana! :o Luen tällä hetkellä Kaisa Jaakkolan kirjaa Hormoonitasapaino ja sen mukaan syy, miksi joillain ihmisillä kerääntyy tiettyyn paikkaan rasvaa, voi johtua hormoonien epätasapainosta. Jos kiinnostaa aihe enemmän, suosittelen lukemaan kyseisen kirjan. Muuta en valitettavasti osaa auttaa :/

Anonymous (Ei varmistettu)

Hyvä postaus jälleen! Sun blogi on kyllä yksi lemppareistani tällä hetkellä :) Itsekin suosin terveellisiä elämäntapoja ja työpaikalla on inhottavaa kun keksi-ikäiset lievästi ylipainoiset naiset aina kuittailevat minulle "ota nyt pullaa, saisit lihota vähän ym". Se tuntuu välillä aika pahalta, enhän minäkään kehota heitä syömään omenaa pullan sijasta :D Ja vielä kun olen kasvisyöjä, ai herranen aika mitkä puolustelut tulee heiltä miksi heidän on pakko syödä lihaa ja kasvisravinto ei ole riittävää ym.. :D

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos! :) Juu se on kummallinen juttu. Ja se on ihmeellistä, miten tuollaisia kehoituksia ei SAA ottaa pahalla, mutta mitäs jos sanoisit itse "ottaisit itse välillä porkkanaa, saisit hoikistua vähän" :D

jasmine (Ei varmistettu)

Hyvä kirjoitus ja oikeassa olet!!!:)

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos Jasmine! :)

Joan (Ei varmistettu)

En oo päässyt vielä edes puoleen väliin tuota Virpin tekstiä ja kiehuu jo. Tai enemmänkin naurattaa :D Paistaa kyllä kerrassaan niin paljon läpi se, kuinka ei olla itseen ja omiin valintoihin tyytyväisiä ja ajatellaan että kuinka sitä "pitäis olla" jotain muuta. Niin, ja itse ainakin käytän elämäntapamuutos-sanaa sen takia, että se on positiivisempi kuin laihduttaminen :) Antaa kaikkien kukkien kukkia vaan ;) P.s. ai kaamee kun en varmaan pysty lukee tota loppuun :D

Elisa (Ei varmistettu)

Haha, viihdyttävähän se oli :) ja tosiaan, syitä elämäntapamuutokseen on monia. Uskon, että suurta osaa ajaa siihen suuntaan oikeastikin se henkinen hyvinvointi. Ja jos se on laihduttaminen, ei se tee siitä yhtään huonompaa. Liikalihavuuteen kuolee maailmassa enemmän ihmisiä kuin nälänhätään. Se on mielestäni todella huolestuttavaa!

Anonymous (Ei varmistettu)

Kiitos blogistasi, se on todella inspiroiva :)

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos paljon! :)

Riika, ReadySteadyGlow (Ei varmistettu)

Niin totta! Ehksyin blogiisi vasta ja heti ensimmäinen kirjoitus kolahti. Jään varmasti seuraamaan – ja lueskelemaan noita vanhempiakin kirjoituksia :)”Ihmisiä ärsyttävät ne asiat muissa, mihin ei itsessään ole tyytyväinen.”. Valitettavasti tämä ilmiö on varmasti aika monen negatiivisen kommentin takana. Keskittytään mielummin toistemme tsemppaamiseen; siitä tulee itsellekin parempi olo!Olen TODELLA iloinen, että omassa blogissani kommentointi on (ainakin vielä; *koputtaa puuta*) pysynyt pelkästään kannustavana. <3 Ja täälläkin näyttää hyvä fiilis jatkuvan myös tekstiesi ulkopuolella. :)Ihanaa viikonloppua toivotellen,RiikaP.S. Näytät upealta!

Elisa (Ei varmistettu)

Hei Riika,Kiitos ihanasat kommentistasi! Olen täysin samaa mieltä kanssasi :) Tsempataan toisia ja keskitytään positiivisiin asioihin! Välillä inhottaa, kun joissain blogeissa kommenttiboksit täyttyvät siitä sonnasta :/ Kiva, että sullakin on fiksuja kommentoijia :) Se on kivaa, ettei tarvitse alkaa valvomaan niitä.

Anonymous (Ei varmistettu)

HYVÄ SINÄ! upea kirjoitus taas kerran! En ollenkaan pitänyt Virpin kirjoituksesta. :/

Elisa (Ei varmistettu)

Kiiitos sinä! :)

Nanna (Ei varmistettu)

Eiköhän noi Virpin tekstit ole usein kirjoitettu vähän kieli poskessa, ainakin mulle tulee yleensä niitä lukiessa sellainen fiilis ärsyyntymisen sijaan :) Täytyy myöntää, että tuleehan sitä välillä naureskeltua sille, miten "kokonaisvaltaisen elämänmuutoksen" tekeminen on nykyään niin muodikasta, vaikka hyvästä asiastahan siinä tietenkin on kyse - tosin valitettavasti jotkut myös suhtautuvat terveelliseen elämäntapaansa vähän turhan pakkomielteisesti. Mutta tosiaan annetaan jokaisen olla oma itsensä eikä puututa liikaa toisten tekemisiin, se on varmaan kaikille paras :) (tosin joskus on vaan pakko puuttua, jos huomaa, että joku friikahtaa ihan totaalisesti "uuteen elämäänsä"..)

Elisa (Ei varmistettu)

Tottakai äärimmäisyyteen vietynä kaikki asiat voivat olla pahasta :) Mutta, niinkuin sanoit, annetaan kaikkien olla oma itsensä !

Anonymous (Ei varmistettu)

Vaikka virpin kirjoitus vissiin yritti olla hauska, niin itseäni se kävi ainakin lähinnä ärsyttämään. Suuremman ärsytyksen toi kommenttiboksissa olleet kommentit! Kiitos sun kirjoituksesta, tosi hyvä :)

Elisa (Ei varmistettu)

Sama vika :) kiiitoksia!

Taru (Ei varmistettu)

Ei Salmen kirjoitus kylläkään terveellisiä elämäntapoja kritisoinut ;)

Elisa (Ei varmistettu)

En niin sanonutkaan ;)

miuja (Ei varmistettu)

Heei vaikka ei nyt liitykkään aiheeseen hirveesti, niin oisko mahdollista että tekisit postauksen keskivartalotreenitstä vaikkapa kahvakuulan avulla? :)

Elisa (Ei varmistettu)

On mahdollista! Hyvä idea :)

Anonymous (Ei varmistettu)

Tää mun kommenttini ei nyt hirveesti tähän aiheesen liity. Mutta tällä hetkellä vihaan kehoani: olen koittanut tehdä lihaskuntoa, lähinnä punnerruksia, selkiä, vatsoja ja käsiä. Käyn juoksu ja hölkkälenkillä joka päivä koiran kanssa, ihan vain siksi että nautin juoksemisesta ja lenkkeilystä. Syön myös terveellisesti: kieltäydyn sokerisista herkuista ja syön salaattia ym. Muuta terveellistä. Vatsa on kyllä pienentynyt ja vatsalihaksien rajat näkyvät ylempää. Kuitenkin ärsyttää kun olen nyt saanut vatsaani litteämmäksi ja silti en tunnu kiinteytyvän vyötäröltä ollenkaan. Koko keskivartaloon yhtä suoraa kebabia. Oonko tehny jotain väärin vai oonko tehny vääriä liikkeitä? Miten saan tiukan korsetin ja kapean vyötärön? Alkaa motivaatioki hemmetti laskeen kun oon jo n. Kuukauden verran tehny kovasti töitä. Tässä ny ei oo tarkotus masentaa ketään mut vinkkejä saa antaa että miten saisin kapean vyötärön? Lisää treeniä? Jos tähän ikä jotenkin vaikuttaa niin olen 17v. tyttö, 166/60

Elisa (Ei varmistettu)

Hei,Ymmärsinkö oikein, että ongelmana on suoran mallinen vartalo, jota toivoisit X-malliseksi? Itselläni on ollut tämä sama ongelma aina. Ja kehoja on eri mallisia. Mitä kuitenkin voit tehdä, on kasvattaa lihaksia ylävartaloon ja alavartaloon. Esimerkiksi leuanvedot leventävät äkkiä selkää. Sen seurauksena vyötärö alkaa näyttää huomattavasti pienemmältä. Lantiota on vaikea saada leveämmäksi pelkillä lihaksilla, mutta peppu ja reisitreeniä suosittelen :)

Anonymous (Ei varmistettu)

Juu ymmärsit oikein. Kiitos vinkistä! Eikun leuanvetotankoa ostamaan niin pääsee kotona vetään kunnon reeniä! Halu pästä unelmavartaloon on kyllä kova , että motivaation puutetta ei ole ;) Hyvää alkavaa kevättä!

Anonymous (Ei varmistettu)

http://4.bp.blogspot.com/-lm2R8X-7gV4/UKPoQ29jdvI/AAAAAAAABAY/ACb92I6e_U... ja jos viitsisit niin oisitko voinut kertoa että mitä kaikkea mun kannattaa tehdä että joskus pääsisin tähän lopputulokseen? -Onko mahdollista? :)

Marsq (Ei varmistettu)

loistava kirjoitus! :) Olet niin oikeassa!!

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos Marsq! :)

Kirsikka (Ei varmistettu)

Minusta on ihan hyvä asia, että se Virpin parjaama "kokonaisvaltainen elämänmuutos" on nykyään monen asialistalla. Terveysalalla kun on töissä, niin joka päivä tulee mieleen, että voi kun tuo ja tuokin muistaisi oman hyvinvoinnin... Tai en tiedä voiko sanoa, että Virpi elämänmuutosta edes parjaisi, voisiko häntä ärsyttää se, että siitä elämäntaparemontista (niin kuin kaikesta muustakin...) on tullut monelle pelkkää suorittamista. Ja vähän semmosta, että "teenpä nyt näin niin voin kirjoittaa facebookiin" :D Se villakoiran ydin mielestäni katoaa, jos omaa hyvinvointia tavoitellaan vaan muille näyttämisen vuoksi.

Elisa (Ei varmistettu)

Olet ihan oikeassa. Mutta en usko, että kukaan jaksaisi kovin kauaa muiden takia liikkua ja syödä hyvin? Jos se on ollut se, mikä sen alkusysäyksen on saanut aikaan, ei siinäkään ole mitään pahaa? Mun mielestä on kiva, että ihmiset pitävät huolta itsestään, oli ne syyt sitten mitä vain! :)

HerminiCa (Ei varmistettu)

Kiteytit kyllä oman mielipiteeni myös aivan täysin! En tiedä parempaa tapaa muotilla asiaa kuin "Ihmisiä ärsyttävät ne asiat muissa, mihin ei itsessään ole tyytyväinen. Ja silloin kun ollaan epävarmoja itsestään, mikä sen ärsyttävämpää, kuin ihminen joka selkeästi viihtyy omassa kehossaan ja voi hyvin." Täydellisesti ilmaistu! Ja vielä tuohon herkkujensyöntiin ja muuhun "terveellinen ruoka on pakkopullaa, pahaa ja välttämätöntä"- soopaan liittyen pari faktaa tiskiin: kun olet pieni lapsi et tiedä herkuista mitään, itse en syönyt sipsejä, karkkeja, limppareita tai hamppareita, minua ei opetettu syömään niitä eikä pitämään niitä namina. Minulle namia olivat hedelmät ja marjat, smoothiet. Ja voin sanoa että en aio omillekkaan lapsille opettaa lauantaikarkkipäivää sellaisena minä se nykyajan lapsille opetetaan. En vieläkään pidä ranskalaisista, karkeista tai limppareista enkä niistä tule koskaan pitämään. Luomujätksiä ja suklaata syön kyllä- tumma suklaa kuuluu lemppareihini ja pidän sitä omana palkkanani marjojen ja muiden aamupala-välipala ruokien rinnalla. Itseäni ihmetyttää kovasti ravitsemusterapian luennoilla seuraava ajatus "Asiakkaalle voi tarjota herkkuhetken, yksi suklaapatukka/pieni karkkipussi päivässä ei ole vaarallinen- on hyvä joskus saada jotakin hyvää." Miksi pieni karkkipussi on parempaa kuin hemmetin herkullinen marjasmoothie? Ihmettelempä vaan tuota edelleen :D Kyllä mulla on parempi fiilis smoothien juomisen jälkeen kuin yhden pringles purkin vetäisyn jälkeen... sanompahan vaan- tulee paljon energisempi olo ja makeannälkä katoaa hetkessä! :D

Elisa (Ei varmistettu)

Todella hyvä kommentti! Olen ohan samaa mieltä tuossa lasten karkkikasvatuksessa :D en vain ymmärrä, minkä takia siihen pitäisi totuttautua. Meilläkin on kotona syöty aina suht terveellisiä herkkuja, joten en niitä karkkeja himoitse aikuisenakaan. Ja välillä, kun sitä karkkia kuitenkin syö (niinkuin eilen söin) huomaa sen, mitä se tekee omalle ololle. Tulee kamala "ähky" ja mitään ei jaksa enää tehdä loppuiltana. Sillä smoothiella on niin eri vaikutus omaan fiilikseen! ;)

Nanne (Ei varmistettu)

Itse kirjoittelin samaa aihetta sivuten omaan blogiini muutama päivä sitten lyhyen postauksen. Toisten elämäntapoja on helppo kritisoida, kun luullaan, että oma tapa elää on se oikea. "Meitä on moneksi, joten annetaan toistemme olla juuri sellaisia, kuin he ovat.". erittäin fiksu lause ja toivottavasti ihmiset tajuaisivat sen tärkeyden! :)http://lifetastesgood-nanne.blogspot.fi/2013/03/anna-mun-elaa-miten-ma-e...

Elisa (Ei varmistettu)

Kävin lukemassa tekstisi, loistokirjoitus! Voin vain kuvitella, kuinka paljon vegaanina kuulet kritisointia omista valinnoistasi. Ja se on mielestäni todella kummallista. Itse lihan suurkuluttajana ihailen suuresti kasvissyöjiä ja vegaaneja. Mielestäni kaikki voisivat pitää ainakin yhden kasvisruokapäivän viikossa! Mutta aivan kuten sanoit, turha on puuttua muiden syömisiin ja tekemisiin. Se on hassua, miten aina juuri ruokailutottumukset tuntuvat olevan jatkuvasti "kuuma peruna". :D

Tommy (Ei varmistettu)

Oh, what a wonderful blog you've got here! It makes me wish Christmas would hurry up and come. Terrific vitagne ornaments in this post. Thank you so much for your recent visit,Susan

Kommentoi