Asu neljän vuoden takaa

1.jpg

Pauhaan aina kaikille siitä, että ”ostakaa trendien ulkopuolelta!!”. Aloin pohtia tätä enemmän, kun löysin nämä kuvat jotka on julkaistu blogissani 4 vuotta sitten. Minulla oli nimittäin lähes sama asu päällä tänään. Ainoana erona oli talvisemmat kengät (toki nuokin korot löytyy edelleen kenkähyllystä) sekä oma tukka joka ei ole enää sininen. Tämä on kuitenkin ollut trendikäs silloin, kun sen olen hankkinut. Ja aloin miettiä, että kyllähän kaikki vaatteet jotka tällä hetkellä on myynnissä, sujahtavat melkein johonkin trendiin. Eikä trendeissä ei sinänsä ole mitään pahaa, jos vain osaa erottaa, mitkä ovat niitä asioita jotka miellyttävät silmää myös muodin muuttuessa. Tämähän se vaikein osuus onkin.

Minäkin olen joutunut hiukan hakemaan omaa tyyliäni ja teinivuosina mieltymykset saattoivat muuttua niin radikaalisti, ettei oma vaatekaappi yhtäkkiä tuntunutkaan enää omalta. Kyllä nyt jälkikäteenkin katselen ihmetellen kuvia ja mietin miten saman ihmisen päällä on näkynyt niin montaa eri tyylisuuntausta. On ollut burberryn huivia pikeepaidan kaverina ja välillä melodican kangaskasseja Volcomin huppareiden ja skeittikenkien kanssa. Toisaalta ehkäpä juuri ne kokeilut ovat tehneet minut varmaksi siitä, mistä asioista pidän ja mistä en. 

Pukeutuminen on niin suuri osa identiteettiä, että varsinkin teini-ikäisenä kun hiukan miettii, mihin porukkaan sitä kuuluisi, saattaa tyyli muuttua radikaalisti. Lopulta kyllästyin kategorisoimaan itseäni pukeutumisella. Olin edelleen se rempseä, mustan huumorin ystävä, joka viihtyi parhaiten poikaporukassa, mutta ymmärsin ettei minun tarvitse pukeutua flanelipaitaan ja revittyihin farkkuihin viestittääkseni sitä muille ihmisille. Se oli jotenkin todella helpottavaa ja suuri oivallus. Sen jälkeen jopa nautin siitä, että ihmiset eivät oikein osanneet laittaa minua omaan lokeroonsa. Sain jatkuvasti kuulla etten olekaan sellainen, miksi minua kuviteltiin. Oli jollain tapaa todella tyydyttävää rikkoa joitain olemassaolevia muotteja ja samalla ehkä leventää sitä omaakin väylää olla.

Voi olla, että kimaltavat vaatteet, pörrötakit, nahkahousut ja korkokengät eivät enää jossain vaiheessa tunnu omilta, mutta tällä hetkellä fiilistelen niitä aivan yhtä paljon kuin vuonna 2014. 

2.jpg

3.jpg

6.jpg

Kommentit (3)
  1. Katselin eilen Lotta Näkyvän jaksoa Kaunis elämä -sarjassa, jossa Lotta kuvaili itseään prinsessamaiseksi poikatytöksi. Jostain syystä sinä tulit tästä mieleeni (ja siis ehdottomasti hyvällä tavalla). En tietysti tunne sinua enkä Lottaa muuten kuin somen perusteella, mutta vaikutatte tietyllä tapaa samanlaisilta. Tyyliinne kuuluu korkoja, glitteriä ja naisellisiakin vaatteista, mutta toisaalta teissä on rempseä ”äijämäinen” puoli. En tiedä, samaistutko tähän yhtään, mutta minä ainakin näen positiviisena asiana, että ihmisissä on erilaisia puolia ja he osaavat tuoda niitä esiin.

  2. Endorfiinikoukussa
    23.3.2018, 06:16

    Huippu postaus! Tällaisia vanhojen asujen ja vaatekappaleiden uudelleenkäyttämistä olisi kiva seurata enemmänkin. Sehän tuntuu olevan suuren osan ”tavallisen ihmisen” tyypillisimmistä ongelmista pukeutumisessa – miten stailata vanhat vaatteet uudeksi freesiksi ja ajanmukaiseksi kokonaisuudeksi. Tämä olisi kivaa vastapainoa kulutushysterialle.

    T. Cuccahattutäti

    1. Hei täähän ois hauska postausidea. Voisin kaivella vanhoja kuvia ja toteuttaa ne uudelleen jollain pienellä freesauksella 🙂 tai joku vastaava, missä olisi vaikka jotain perusjuttuja puettu vähän eri tavalla. Laitan idean hautumaan! 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *