Brunssi

Kerroinkin jo, että järjestimme vappuaattona brunssin ystäviemme kanssa. Teimme sen nyyttäriperiaatteella, joka sopii hyvin opiskelijabudjettiinkin. Tällaisia pitäisi ehdottomasti järjestää useamminkin.

Jossain vaiheessa pidimme perhebrunsseja joka sunnuntai. Se oli mukava tapa kerääntyä kaikki ison pöydän äärelle ja aloittaa vapaapäivä hyvällä ruoalla. Siinä oli myös hauska kerrata edellisen illan tapahtumat ja muutenkin kaikkien kuulumiset.  Tällä kertaa meillä oli paljon hedelmiä: ananasta, omenoita, appelsiineja, kiiviä, mansikoita, cantaloupea, vesimelonia ja appelsiineja.  Leivän päälle oli leikkeleitä, juustoja, salaattia, tomaattia, kurkkua, tuorejuustoa ja voita. Leipinä oli osapaistopatonkeja, cocktailpiirakoita ja voisarvia. Jälkiruoaksi oli erilaisia juustoja, mutakakkua & dallaspullia ja juomina mimosa-drinkkejä (kuohuviini + tuoremehu), kuohuviiniä, Fresitaa, ja Vitamin Well vesiä.  Ainoa miinus oli meidän pieni ruokapöytä, jonka jatkeeksi jouduin laittamaan kirjoituspöydän ja meikkipöydän. Tästä huolimatta saimme kaiken mahtumaan pöytään ja oli aivan ihana brunssi.  Brunssin järjestäjän tipsit:

  1. Kutsu ystäväsi ajoissa, jotta kaikki osaavat varata aamupäivän vapaaksi.
  2. Suunnitelkaa menu yhdessä ja jakakaa ostettavat ruoat mahdollisimman tasaisesti. 
  3. Emännän kannattaa ostaa ainakin juomat, jotta ne saa kylmään.
  4. Erilaiset hedelmät ovat raikas lisä ja tuovat ihanasti väriä pöytään.
  5. Kata pöytä jo edellisenä iltana valmiiksi, jottei aamulla siihen mene turhaa aikaa.
  6. Munakupeiksi käy leveäreunaiset shottilasit.
  7. Tee valmiiksi joku kesäinen playlist taustamusiikiksi.

Vaikka rakastan illalliskutsujen järjestämistä, oli tämä jotenkin vielä kivempaa. 🙂 

Plussana emäntänä olemisessa on tietenkin se, että pöydän antimista pääsee luultavasti nauttimaan vielä seuraavankin päivänä.

Kommentit (26)
  1. Apua tää on niiiin yliherkullisen näkönen brunssi!!! Tuli ihan hirvee nälkä tätä lueskellessa, NAM:–)

  2. Mä-rakastan-brunsseja. Olen aina ajatellut, ettei meillä voi omaa brunssia järjestää, kun on niin pieni koti mutta miksipä ei! Kesällä ehdottomasti pidän siirtolapuutarhamökillä ulkoilmabrunssin! Ja nyyttäriperiaatteella voi kulutkin jakaa tasaisesti ja helpottaa tällaisen stressierkin emännän eloa!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *