California Road Trip

Onko jollain muulla suunnitelmissa road trip Jenkeissä? Ajattelin kertoa hiukan meidän reissusuunnittelmia etukäteen, jos tästä olisi vaikka jotain hyötyä samanlaisesta matkasta haaveileville. Lentoja etsiessä kannattaa olla kärsivällinen, eikä tyytyä ensimmäiseen vaihtoehtoon. 

 

Käytän itse yleensä monia eri hakupalveluita ja olen myös facebookit lentodiilit- ryhmässä, johon päivitetään aina kaikki halvimmat tarjoukset. Siellä on ollut mm. lentoja Meksikoon ja takaisin 115 eurolla. Hakukoneissa käytän Kilroyta, ebookersia, supersaveria ja Momondoa. Pohtimisen arvoista on myös, haluaako lentää edestakaisin vai tullako tähän suuntaan toiselta kentältä? Yleensä viikonloppuisin lentojen hinnat ovat kaikkein kalliimpia, joten kannattaa kokeilla myös eri päivämääriä mikäli aikataulusi joustavat yhtään. Päätimme, että lennämme ensin San Franciscoon ja vietämme siellä pari päivää. Vuokraamme sieltä auton ja ajamme rannikkoa pitkin alaspäin. Siinä on paljon kivannäköisiä paikkoja, jossa ajattelimme pysähdellä. Ensimmäinen pidempi pitstoppi on kuitenkin vasta Los Angelesissa. Auton vuokrasimme Alamolta, koska sitä oli suositeltu todella paljon. Halvimmillaan autonvuokrauksessa oli pärjännyt parilla sadalla eurolla. Me otimme vähän isomman auton, mutta sekään ei ihan hirveästi maksanut.

 

Losin jälkeen suuntaamme Las Vegasiin, jossa olemme 2 yötä. Kuulimme, että Vegasissa on usein ihan huipputarjouksia hotellien suhteen. Löysimmekin ihan mahtavan hotellin, jonka oikea hinta oli 970 € yöltä, ja me saimme sen vähän yli sadalla eurolla. Muuten meillä ei olekaan hotelleja kuin kahdelle ensimmäiselle yölle Friscossa ja kahdelle yölle Losissa. Varaan aina majoitukset hotels.com:in kautta, koska siellä on helppo hakea vaikkapa hinnan ja asuinalueen mukaan. Varaaminen on myös näppärää, kun ei tarvitse hotellien omilla sivuilla seikkailla. Siellä on myös usein alennuksia, niinkuin nytkin ja saattaa tällainen budjettireissaajakin päästä hienoihin hotelleihin jos hyvä tuuri käy. 

 

Vegasin jälkeen suuntaamme San Diegoon. Ystäväni lentää takaisin Losista, joten palautamme auton Losin kentälle. Jään itse vielä viikoksi yksin sinne, tosin viimeisiksi päiviksi saan seuraa toisesta ystävästäni joka saapuu vapuksi. En vielä tiedä, miten pärjään Losissa ilman autoa (vai pärjäänkö ollenkaan). Nautin silti hurjasti siitä, ettei kaikki ole suunniteltu liian pitkälle vaan on mahdollista seurata omaa intuitiota ja tehdä spontaaneja asioita. 

 

Suunnitelmatta reissaamisessa on toki puolensa, eikä se kaikille sovi. Olen joskus kävellyt Balilla useamman kilometrin painava rinkka selässä keskipäivän kuumimman helleaallon aikaan etsien hotellia. Itse saattaisin tylsistyä jos olisin samassa hotellissa koko lomani ajan. Toisille se taas on välttämättömyys.

 

Kysytte usein, miten minulla on varaa matkustaa niin paljon. Yksi syy on se, että en ole kovin ronkeli majoituksissa. Minusta nuorena voi yöpyä vaikka missä, kunhan se on turvallisella alueella. Olen muun muassa ollut sellaisessa hostellissa Malesiassa, jossa suihku oli kerrostalon parvekkeella. Ja ei, siinä ei ollut suihkuverhoa. Muistelen kuitenkin suurella lämmöllä tätäkin matkaa, koska saimme hyvät naurut ystäväni kanssa tästä ratkaisusta. Ja usien niissä kummallisimmissa majataloissa on aina kaikkein sympaattisimmat pitäjät. Kerran "hotellin" omistaja vei minut lääkäriin mopollaan ja laittoi respan kiinni siksi aikaa. 

 

Jälleen kerran kuitenkin totean, että tällaiseen tarvitsee todella avoimen mielen. Pienellä budjetilla ei kannata odottaa taulutelkkaria ja huonepalvelua. Ikkunan alla saattaa olla vaikka kanala ja sängystä puuttua lakanat. Kuitenkin se on mielestäni pieni hinta siitä, että pääsee tutustumaan uuteen kulttuuriin, näkemään upeita paikkoja ja tutustumaan erilaisiin ihmisiin. 

Kommentit

Noona (Ei varmistettu)

Hei siiis mehän ollaan 27.4.-11.5. losissa, eli myös vappu!!!!!! :))))))

Noona (Ei varmistettu)

ja frisco vinkkejä sitte mulle, aateltiin kans ajaa sinne pariks yöks :) ja Diegossa on kans pakko käydä! <3

Elisa (Ei varmistettu)

Heiii!! Mahtavaa!!:) ja joo mä laitan friscovinkkejä sit. Tosin me ollaan vaan 2 yötä siellä et hirveesti ei ehdi varmaan näkemään.

Noona (Ei varmistettu)

oisko vappubileet losissa ;) hahaa!

Elisa (Ei varmistettu)

Todellaki!! ;)

Fanni (Ei varmistettu)

Kuulostaa aivan ihanalta reissulta! Oon täällä vähän kateudesta vihreä, mutta toivottavasti pääsis itsekin toteuttaan Jenkkilän road trip reissun heti kun tilanne on sellainen :) Rakastan myös spontaanisuutta ja se halvempi majotus on kyllä pieni paha verrattuna siihen, kuinka ihania nuo reissut yleensä muuten ovat. Me ajeltiin kans täältä Espanjasta Portugaliin viime vuonna, ja majotuttiin hotellihuoneessa, jonka vessassa ei ollut ovea ja koko huone taisi muutenkin olla 4 neliömetrin kokoinen - ei haitannut, vaan nauratti enemmänkin. :D Asenne ratkaisee aina, tässäkin asiassa! Nauti matkasta :)

Elisa (Ei varmistettu)

Haha, ihana asenne!!! Just tollaset ihmiset on parhaita matkakumppaneita :) kun osaa ottaa tollaset jutut huumorilla. Kuulostaa hauskalta toi teidän majoitus :D
Ja ihan varmasti pääset vielä road tripille! Nyt vaan suunnittelemaan ;) kiitos!

Marjo (Ei varmistettu)

Ihana teksti! :) Budjettireissaaminen on kyllä huippua ja siinä pääsee niin paljon lähemmäs paikallista kulttuuria!:)

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos ! Ja niin samaa mieltä :) Ne kokemukset rikastuttaa!

Liisa (Ei varmistettu)

Eräällä pienellä sähköttömällä saarella Thaimaassa nukuin itse kolme yötä hierontakatoksessa. Patjana vanha peitto, ympärillä risainen hyttysverkko, toisella puolella meri ja toisella viidakko. Yöllä apinat heitteli kookospähkinöitä katolle, mutta onneksi vieressäni pysyi joka yö perheen koira Tingtong, joka tarpeen tullen hätisti liian uteliaat apinat tiehensä. Paras joulu ikinä! Apua, äkkiä reissuun!!!!!

Elisa (Ei varmistettu)

Voi ihana! Vähän sä kuulostat siistiltä tyypiltä <3 en kestä.

Reeta (Ei varmistettu)

Losissa pärjää kyllä ilman autoa sillä ns. ydinkeskusta alueella (Walk Of Fame ja "lähiympäristö") sillä siellä kulkee kyllä julkista liikennettä ja maksokohan se $1,5 per kerta (ainakin bussissa) eli siis ei todellakaan kallista. Losissa ei sitten muuten kävele kukaan pidempiä matkoja (siellä pidempi matka on jo sellanen parin bussipysäkin verran ja nyt ei puhuta Walk Of Famesta) ja siellä on alueita, joissa tavallisille tallaajille soitetaan helposti poliisit perään. Liikkumisiin kannattaa varata reilusti aikaa, nimittän se matka, joka täällä Suomessa veisi 15min tarkoittaa Losissa helposti omalla autolla 1:15min ja julkisilla vielä enemmän. Kulkee siellä niitä metrojakin, mutta aika niukanlaisesti ja jos käytät sellaista niin kannattaa hankkia metropassi. Aikalailla kaikki isoimmat nähtävyydet Losissa vaatisi sen oman auton, sillä ne etäisyydet on aika pitkiä (se mikä kartalla näyttää olevan 2cm sormien välissä on Losin mittakaavassa pitkä välimatka ja ruuhkien takia matkantekoon saattaa tosiaan mennä aikaa tunti jos toinen. Mutta esim. Universal Studioille (jossa todellakin suosittelen käymää!) pääsee metrolla.

Muistathan sitten Jenkkien tippikäytännön eli kaikkia sinua palvelleita tulee tipata: Ravintolat, joissa sinulle tarjoillaan (vähintään 15% laskun loppusummasta. Hyvä muistisääntö on jättää 2x laskulla näkyvän veron määrä. Jotkut ravintolat tosin lisäävät tipin automaattisesti laskuun turistien takia, mutta se näkyy silloin laskulla), taksi 15-20% loppusummasta, baareissa $1 per juoma, hotellin kerrossiivoojalle on kohteliasta jättää pöydälle $1 per yövytty yö, hotellin laukunkantaja $1-5 per laukku ja tietysti kaikille hahmoille jne esim. Walk Of Famella, jos haluat heidän kanssa samaan kuvaan. Tippien kanssa ei kannata nuukailla, jätä mielummin aina $1 liikaa kuin liian vähän.

Elisa (Ei varmistettu)

Heyy kiitos paljon kattavista vinkeistä ! Auto on onneksi käytössä ainakin ensimmäiset 2 viikkoa :) Joten siinä pääsee jo sitten pyörimään hyvin & istumaan ruuhkassa ;)

Maria (Ei varmistettu)

Viime kesänä vedettiin Frisco-Vegas-Diego-Losi-Santa Barbara-Monterey-Santa Cruz-Frisco.

Suosittelen ehdottomasti käymään noissa Friscon ja Losin välisissä kaupungeissa: ne olivat ehdottomasti reissun parasta antia.
Diegossa suosittelen suuntaamaan Coronado Islandille, sinne ajaminen kuuluisan sillan yli oli huippua.
Friscossa kannattaa vuokrata fillarit (niitä saa joka paikasta) ja ajaa Golden Gaten yli vastarannalle Sausalitoon ja tulla lautalla takaisin yli - puolen päivän retki... :)
Ihanaa reissua!

Elisa (Ei varmistettu)

Jeeii! Kiitos vinkeistä! Toi pyörien vuokraus olikin jo to-do-listillä ;)

Lotta (Ei varmistettu)

Heippa! Tää ei kyllä liity tähän postaukseen mut kuinka usein/paljon juot alkoholia? :) Kun sulla on niin hyvä vartalo ja alkoholi ei varmaan paras juoma ole hyvää kroppaa tavoittelevalle :D Tarvisin vähän vinkkejä alkoholin suhteen :)

Elisa (Ei varmistettu)

No tosi vaihtelevasti. Olen yleensä viikonloput töissä, joten alkoholinkulutus on enemmänkin sellaista 1-2 lasia satunnaisesti. Joskus sitten taas tulee lähdettyä kunnolla ulos, mutta niitä on sitten harvemmin. :)

Ella (Ei varmistettu)

Pikku vinkkinä sellanen, et lentoja ostaessa kannattaa yleensä katsoo ite lentoyhtiön sivuilta koska esim ebookkers, supersaver,poptravel yms muut ostaa ison kasan lentoja mutta niitä myydessä ottaa myös itelle palkkion. Siks niiden palveluiden lennot on monesti kalliimpia.

Elisa (Ei varmistettu)

Totta! Ennen harrastin tota, mutta nykyään en jaksa kun tuntuu että esim. momondosta löytyy aina tosi halvat vaihtoehdot jo valmiiksi :)

Iitu (Ei varmistettu)

Moikka, kauanko reissussa viivytte? Tässä mietitään kans pidempää reissua jenkkeihin, pitäisi vain valita kohteet! Tarkkaa matkakertomusta ois kyllä kiva kuulla! :)

Elisa (Ei varmistettu)

Varmasti tulossa yksityiskohtaisempaa tarinaa reissun päältä ja sen jälkeen ;) Olen ensin 3,5 viikkoa Jenkeissä, sitten kuukauden Mexicossa ja vielä viikon Jenkeissä sen jälkeen.

M (Ei varmistettu)

Kantsii kattoa lentoja myös skyscannerista, joka on samantyyppinen kuin mainitsemasi hakukoneet mutta ottaa huomioon myös useimmat halpalentoyhtiöt. Siellä on myös mahdollista valita vertailuun useampi kohde, esim. Californian kaikki kentät tai vaikkapa koko maailman kaikki kentät sikäli jos tärkeämpää on matkustuspäivä kuin itse kohde (tässä tapauksessa ei tietenkään näin, mutta esim. hyviä diilejä olen löytänyt jos olen halunnut lähteä "viikonloppumatkalle minne tahansa eurooppaan" tms :)). Sitten majoituksista hotels.comin lisäksi tosi hyviä tarjouksiä löytyy usein myös agoda.comista, josta saa varsinkin vikoja vapaana olevia huoneita lyhyellä aikavälillä tosi edullisesti! Ihanaa reissua teille :)

Elisa (Ei varmistettu)

Heiii, toi oli uusi juttu! Kiitos tosi paljon :) Pitää heti ottaa käyttöön seuraavaa reissua suunnitellessa! :)

Kiira (Ei varmistettu)

Heippa! Vähä offtopic mut ite lähössä viikon päästä 3.4 jenkkeihin, Utahin osavaltioon! Sieltä saatetaan lähteä käymään calissa. :-) hauskaa matkaa!

Elisa (Ei varmistettu)

Uuu teillä onkin tosi pain sitten lähtö! Hyvää reissua myös teille! :)

milpu (Ei varmistettu)

Kuulostaa niin mahtavalta tuo tuleva reissusi <3 kumpa itekin pääsisi lähtemään! Vielä täytyy vähän matkakassaa kerryttää ja opintoja suorittaa, mutta onhan tässä aikaa vaikka kuinka ;-) ihanaa reissua sulle!! <3

Jenni (Ei varmistettu)

haha eikä, susta sais aivan huipun matkakaverin! näin kiteytettynä mitä mieltä olin tästä tekstistä :D

Enni (Ei varmistettu)

Hei,

Asun itse Silicon valleyssa, n. 30min. ajomatkan päässä San fransiscosta. Suosittelen valitsemaan autoreitin Losiin rantatietä pitkin. 101-moottoritie on todella tylsä ajella (joskin hiukan nopeampi). Rannassa on monia ihania pikkukyliä. Pysähtykää ihmeessä Carmel beachille, mahtava ranta ja hurmaava pieni kylä, valkoisine kalkkimökkeineen! :) (vieressä sijaitseva Pebble golf club on luokiteltu maailman vaikeimmaksi golfradaksi, mutta tsekkaappa miten upealla paikalla rata sijaitsee! http://www.pebblebeach.com/golf) Monterey on myös näkemisen arvoinen paikka.
Auton vuokrahintaan ei muuten sisälly yleensä vakuutukset, jotka ovat nykyään myös pakollisia. Eli ne kannattaa budjetoida autovuokran päälle! Ja jos haluatte ajaa autolla Golden gaten yli, tulee maksaa erillinen tullimaksu (muuten saa takaisin tullessa tuntuvat sakot), muut sillat voi muistaakseni ylitää ilman erityistullimaksuja) (ja btw, täällä saa liikenteessä yleensä kääntyä oikealle myös punaisten palaessa ;) )
Jos teillä on aikaa, laaksosta löytyy ihania viinitiloja. (ei siis tarvitse lähteä Napaan niiden vuoksi). Santa cruz-vuorilla on mm. ihana idyllinen Savannah-Chanellen viinitila, uskomattoman hienoilla näköaloilla. Viinikin on hyvää ;)

(ja vielä yksi hölmö vinkki. (en halua kuullostaa nipottajalta) mutta täällä ei kannata San fransiscoa koskaan kutsua friscoksi. Sitä pidetään jotenkin todella junttimaisena ja paikalliset inhoavat kyseistä nimitystä. Se on joko San fransisco, sf tai ihan vain "the city" :)
Toivottavasti teille tulee oikein onnistunut reissu! :)

Minja (Ei varmistettu)

Heippa, komppaan ylläolevaa ja suosittelen käydä kattomassa ton Pebble golf clubin, ja jos ootte autolla niin siellä voi ajaa tälläisen turistikierroksen koko radan ympäri 17 mile drive jonka varrella näkee kyllä todella hienoja maisemia, maksoi muistaakseni jotain 20dollaria.. Losiin päin kun ajatte suosittelen pysähtymään Malibussa Paradise Cove nimisessä ravintolassa. Aivan rannalla sijaitseva legendaarinen ravintola (nähty monissa sarjoissa/elokuvissa) jossa mahtava tunnelma ja hyvä ruoka :)

Riika (Ei varmistettu)

Friscosta alaspäin (n 1,5h ajomatka) tullessa kannattaa pysähtyä Carmel-by-the-Sea –nimisessä paikassa. Suloinen pikkukylä, jonka täyttää lukemattomat taidegalleriat ja ravintolat. Länsirannikon upscale-versio kotimaisesta mökkeilystä ;)

Myös Santa Barbara on kiva rannikkokaupunki n 1.5h ennen LA:ia. Mutta jos aika on kortilla, varaisin riittävästi aikaa LA:iin.

Kun lähestytte LA:ia, kannattaa poiketa Camarillossa ns. premium outletissa
http://www.premiumoutlets.com/outlets/outlet.asp?id=20
Aivan taivas. Löytyy kaikki jenkkimerkit Nikesta alkaen. Eikä tavara ole tosiaan mitään ”jämäkamaa” (kuten esim. Nykin outleteissa), vaan suurelta osin ihan samaa tavaraa mitä löytyy kaupoista. http://www.yelp.com/biz/uncle-bills-pancake-house-manhattan-beach#query:.... Ja hinnat ovat vain murto-osan kotimaan hintatasosta. Varoitan jo etukäteen, että täällä menee koko päivä! :)

Tai vielä parempi vastaava löytyy LA:sta noin 1,5h länteen http://www.premiumoutlets.com/outlets/outlet.asp?id=6
Paljon samoja liikkeitä; tässä jälkimmäisessä on runsaampi tarjonta high-end merkkejä.

LA:ssa kannattaa ehdottomasti piipahtaa Hermosa Beachilla (ja/tai vierekkäisellä Manhattan Beachilla) (navigaattoriin vaikka Hermosa Beach Pier). Aivan rannan tuntumassa menee ihana rantabulevardi Strand, jota pitkin on mahtava juosta, rullaluistella, fillaroida tms. Ehdottomasti suosikkipaikkojani LA:ssa, jota ei matkaoppaissa juurikaan mainita <3

Sille ajalle kun olet LA:ssa ilman autoa kannattaa ehdottomasti varata hotelli Santa Monicasta. Siellä on paljon kivoa kävelykatuja ja se on myös harvoja kaupunginosia, joilla on ok bussiliikenne. Ja muutenkin Santa Monica on kiva alue, jonka haluaisitte varmasti nähdä. Btw, Santa Monican rannassa on alue, jossa on erilaisia rekkejä, tankoja, tms. temppujuttuja. Odotan jo, että laitat sieltä kivoja sporttikuvia blogin puolelle ;)

Btw, jos kaipaat kivaa salia, suosittelen lämpimästi tätä ketjua: http://www.equinox.com/regions/southerncalifornia Tarkoitettu vain jäsenille, mutta jos soitat etukäteen saat kyllä luultavasti puhuttua itsellesi tutustumiskäynnin ;) Itse suosin tätä lokaatiota: http://www.equinox.com/clubs/southbay Katolta löytyy mm. kiva pooli :) Vastaava löytyy varmasti Santa Monicastakin.

Vegasiin tuskin tarvitsette paria päivää pidempää… Kannattaa ehdottomasti mennä illalla johonkin showhun. Omia suosikkejani ovat Cirque du Soleil:n näytökset. Helikopteriajelu Grand Canyonilla on elämys. Suosittelen, jos vain budjetti sallii (kustansi muistaakseni kahdelta noin 600-700e).

Vegasin hotelleista kivoin jossa olen olen ollut on http://www.wynnlasvegas.com/. Huoneita voi jopa kuvata tyylikkäiksi, vaikka kaikkihan Vegasissa on varsin yliampuvaa :)

Btw, illan showun myydään alelippuja muistaakseni tunti ennen näytöksen alkua. Ja hotellekaan ei kannata bookata etukäteen; aina on hyviä tarjouksia viime tingassa varaaville...

Niin, ja käykäähän jossain vaiheessa LA:ssa ruokaostoksilla Whole Food:ssa. Kaikki kaupassa myytävä on luomua. Ja heillä on mahtava valmisruokatiski.

Enjoy!

Riika

Riika (Ei varmistettu)

Heh, tuohon edelliseen pieni korjaus:

"... Tai vielä parempi vastaava löytyy LA:sta noin 1,5h ITÄÄN." Muuten joutuisit shoppailemaan keskellä merta :)

Voi kumpa pääsisi itsekin taas takaisin LA:iin! <3

Riika

Kommentoi