Centro histórico de Lima

DSC_3950.jpg

Poikaystävälläni on ollut ihan järkyttävän paljon töitä viimeisen kuukauden aikana, joten emme ole hirveän pitkiä tutkimusmatkoja ehtineet tehdä edes kaupungin sisällä. Sunnuntaina päätimme kuitenkin lähteä pyörimään vanhaan kaupunkiin, joka sijaitsee n. vartin ajomatkan päästä Barrancosta. Eilen oli presidentin vaalit täällä, ja taksikuski kertoi että sen takia alueella partioi paljon poliiseja. Tästä syystä vanha kaupunki oli kuulemma turvallisempi kuin tavallisena päivänä. Hän kuitenkin kertoi, että turvallinen alue ulottuu korkeintaan muutaman korttelin sisään pääaukiolta. 

Oli jotenkin hassua liikkua niinkin lyhyt matka kaupungin sisällä ja huomata tunnelman ja arkkitehtuurin muuttuvan niin radikaalisti. Kotimme seutu on varsinaista lintukotoa, eikä siellä tarvitse jännittää yhtään mitään. Ei tosin vanhassa kaupungissakaan nyt ollut mitenkään levoton tunnelma, mutta ilmeisesti siellä kuitenkin yleensä on paljon vaarallisempaa kuin esimerkiksi Barrancossa. 

Rakennukset olivat hienoja ja aukiot sekä puistot täynnä porukkaa. Silti kaupunginosa jätti hiukan valjun kuvan kummallekin meistä. Etsiskelimme aurinkoista terassia, johon olisi voinut istua oluelle, kuitenkin huonolla menestyksellä. Ilmeisesti täällä on ihan hullunkurinen ajatus, että joku haluaisi istua auringossa. Kaikki terassit olivat varjoisilla paikoilla. Myös puistoissa varjoiset penkit olivat täynnä ja auringossa olevat ammottivat tyhjyyttään. 

Kun lähikorttelit oli pyöritty, päätimme suunnata takaisin Barrancoon ja ostaa oluet kaupasta puistoon. Kuitenkin kauppaan päästyämme huomasimme kaikkien alkoholijuomien olevan poissa myynnistä. Selvisi, että Perussa on laki joka kieltää alkoholin myymisen 48 tuntia ennen vaaleja. Oluet jäivät siis tällä kertaa saamatta. 

 

We went to explore the historical center of Lima yesterday. It was election day, so there were a lot of policemen on the area. The taxi driver told that it was safer because of them. He still said that we shouldn’t go too far from the main square, beacause it might be dangerous. There were a lot of beautiful buildings and a couple of nice parks, but the area still left us kind of disappointed. We searched for and outdoor terrace, where we could enjoy the sun and a beer, but didn’t find any. Instead we decided to buy the beer from the store. When we got in to the supermarket, we discovered that all the alcohol were behind these tapes. Apparently there is a law that doesn’t allow alcohol to be sold 48 hours before the election.

DSC_3952.jpg

DSC_3953.jpg

DSC_3954.jpg

DSC_3955.jpg

DSC_3958.jpg

DSC_3960.jpg

DSC_4012.jpg

DSC_4014.jpg

DSC_4015.jpg

 

Kommentit (4)
  1. Karoliiiiiiiiiina
    11.4.2016, 18:49

    Haha joo itsekin törmäsin tohon lakiin silloin vaihtariaikana. Normaalisti ketään ei kiinnosta kuka sitä alkoholia ostaa ja viinaa saa huoltsikalta (ja landringit messiin), mutta auta armias kun vaalit tulee niin ley seca iskee ja kaikki baarit yms on suljettu koska alkoholia ei saa myydä missään. Kait sillä yritetään saada kaikki äänestämään oikein eikä ”akuankkaa”. Jokaisen täysi-ikäisen perulaisen on nimittäin äänestettävä tai siitä voi saada esim sakot tai jotain muuta sanktiota..

    1. Enpä tiennyt tuotakaan! Eli täällä se tosiaan on velvollisuus. Aika jännä juttu!

  2. Onpa mielenkiintoinen laki, hah. Arkkitehtuuri näyttää upealta 🙂

    1. No sanopa muuta 😀 Ei tullut mieleenkään tällainen!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *