CHACAUALLA

Sain vinkkiä toiselta bloggaajalta Instagramissa Chacauasta, joka sijaitsee lähellä Puerto Escondidoa. Täältä voit käydä lukemassa hänen postauksen sieltä. Kiinnostuin heti ja aloin selvittää, miten meidän kannattaisi mennä sinne. Päädyimme ottamaan colectivon ensin Rio Grandeen ja siitä toisen Zapotalitoon. Colectivot ovat yleensä pakettiautoja, jotka ajavat jotain reittiä ja sen voi pysäyttää halutessaan ja hypätä kyytiin. Ne ovat huomattavasti halvempia kuin taksit, vaikka nekään ei kovin kalliita täällä ole. 

Zapotalitosta oli tarkoitus ottaa vene Chacaualle, mutta yllättän se olikin todella kallista. Kuitenkin toiselle puolelle oli päästävä, joten maksoimme 400 pesoa halvimmasta venekuljetuksesta. Se olikin melko arveluttava, enkä ole koskaan puristanut rystyset niin valkoisina reunasta kuin sen kyydissä. 

Venereitti kulki hienon laguunin läpi ja hetkeksi jopa unohdin pelätä matkatavaroideni sekä henkeni edestä.

Kun saavuimme saarelle, huomasimme että siellä ei tosiaan ole mitään. Pelkkää tyhjää rantaviivaa ja muutama paikallinen puuhamaassa omia juttujaan. Ravintoloita oli muutamia rannalla, mutta lähes kaikki olivat kiinni. Löysimme yhdestä riippumatosta naisen, joka kertoi nukkuvansa yönsä siinä. Kuulemma 50 pesolla (n. 3 euroa) saa sellaisen. 

Päädyimme kuitenkin ottamaan pienen mökin yläkerrasta huoneen kun saimme neuvoteltua hyvän hinnan. Se oli todella kuuma ja vähän likainenkin, mutta ”terassi” oli suoraan laguunille. Siinä oli ihana istuskella illalla auringon laskiessa. 

Yöt olivat tuskallisen kuumia ja ensimmäisen huonosti nukutun yön jälkeen aloin jo miettiä paluumatkaa. Onneksi jäimme kuitenkin vielä toiseksi yöksi, sillä autiolla hiekkarannalla vietetty päivä oli aivan ihana. Oli niin upea fiilis, kun tiesi ettei muita ihmisiä ole mailla halmeilla ja pystyi ottamaan aurinkoa nakuna. 

Takaisin pääsimme huomattavasti halvemmalla. Otimme saarella ensin colectivon yhden meksikolaisen pariskunnan kanssa laiturille, josta meillä oli venekuljetus Zapotalitoon. Otimme yhteisen taksin pariskunnan kanssa takaisin Puerto Escondidoon asti ja koko reissu tuli maksamaan vähemmän kuin pelkkä venematka saarelle.

Ainoana kunnon miinuksena Chacaualla oli hyttyset. Olin jo ensimmäisen yön jälkeen ihan täynnä niiden pistoja ja tänne Puerto Escondidoon palattuamme sain tietää, että olin saanut dengue-kuumeen jostain pistoksesta. Onneksi pääsimme taas tähän ihanaan hostelliin ja lepäilin täällä muutaman päivän riippumatoissa makoillen. Nyt voin jo ihan hyvin ja tänään lähdemmekin pieneen hippikylään nimeltä Mazunte. Mukavaa viikon alkua! 

Kommentit (12)
  1. Oooooh! Näyttää kyl ihanalta paikalta 🙂 Sitten kun ootte turvallisesti rantautunut takaisin Suomeen, olis kiinnostavaa kuulla miten saitte matkan järjestettyä. Tarkoitan miten keksitte reitin ja minkälaista ”budjetointia” tollanen reissu vaatii 🙂

    Terveisin lomakateellinen 😀

    http://pepperdiary.wordpress.com

    1. Joo tota on pyydelty paljon! Kirjoitan sitten kun palaan Suomeen 🙂

  2. Nyt alkoi kadutaan kun vinkkasin jos matkustusaika oli huono:( talvella enempi sesonkina aika eri meininki ,paitsi luonto ihana tietty aina..masunte on ainakin niin turistipaikka ettei tu sama fiilis vastaan ja siellä on yks Meksikon kuuluisin nakuranta:)

    1. Ai on? Se jäi kokematta 😀 ja ei mitään, se oli ihana paikka! Mazuntessa oli ihan sama meininki, mutta ainakin oli ihana kun ei ollut muita ihmisiä 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *