COSTA RICASTA & PANAMASTA

Kun kysyin toiveitanne postausten suhteen, joku toivoi postausta Panamasta ja Costa Ricasta, sekä niiden ruokakulttuurista ja hintatasosta. Koska olemme olleet vain kahdessa eri paikassa Costa Ricassa ja yhdessä Panamassa, en voi puhua kuin niistä paikoista.

Ensin matkustimme siis Puerto Viejo de Talamancaan karibian puolelle, joka oli sellainen pienehkö reggae-kylä. Varsinaisia hotelleja ei kamalasti näkynyt, mutta hostelleista sai yksityisen huoneen 25-30 dollarilla. Ruoka maksoi yleensä 4000-5000 colonesia, eli 7-8 euroa. Ja itsetehdyn mehun sai 1500 colonesilla, eli alle 3 eurolla.

Meitä oli varoiteltu huonosta ruoasta, mutta vain kerran jouduimme pettymään. Kaikilla muilla kerroilla ruoka oli erityisen hyvää. Tarjoilla on paljon kalaa ja mereneläviä ja suosittelen niitä myös syömään, ellei pelkää bakteereita. Tavanomainen annos, jota saa melkein mistä tahansa on kalan filee riisillä tai salaatilla. Usein annoksen mukana tulee myös pataconeseja, jotka ovat sellaisesta banaanin näköisestä kasviksesta tehtyjä paistettuja ”sipsejä”.

Ruokakaupat eivät olleet mitenkään kovin edullisia, eikä tarjonta ollut mitenkään erityisen hyvä. Ravintoloista kuitenkin sai sen verran edullisella ruokaa, että kummatkin ateriat pystyi syömään ulkona.

Panaman puolella olimme vain Bocas Del Torossa, joka on saari. En sen takia osaa sanoa muuten Panaman hintatasosta, mutta voisin kuvitella että muualla olisi hiukan edullisempaa. Siellä hotellit ovat huomattavasti kalliimpia ja maksoimme 40 euroa melko vaatimattomasta huoneesta. Halvemmallakin pääsee, mikäli haluaa mennä hostelliin dormiin. Yhtenä päivänä jouduimme maksamaan 75 euroa vähän hienommasta hotellista, kun kaikki paikat olivat täynnä.

Bocas Del Torossa myös ruokailu oli hiukan pettymys. Löysimme lopulta pari hyvää ravintolaa, mutta sitä ennen oli joutunut kokeilemaan aika monta huonoa. Hintataso oli n. 10 dollaria / ateria ilman juomia. Siellä ruokakaupat olivat erityisen huonoja, eikä esimerkiksi avokadoja oikein saanut mistään.

Santa Teresassa, jossa olemme tällä hetkellä, on ollut erityisen hyvät ruoat. Tämä on taas Costa Ricaa, mutta Tyynenmeren puolella. Santa Teresa tuntuu kuitenkin olevan hiukan kalliimpi kuin Puerto Viejo. Hostelleja saa 20 dollaria/henkilö, tai dormimajoituksen halvemmalla. Me päästimme vuokrata airbnb:n kautta asunnon, kun olimme kauemmin. Se maksoi 28 euroa yöltä.

Ravintolassa syöminen maksaa paikasta riippuen 2500-7000 colonesia, eli pääsee halvallakin halutessaan. Täällä tarjontaa on myös paljon enemmän, eikä sellaisia lokaaleja ravintoloita ole yhtä paljon kuin Puerto Viejossa. Ruokakaupat ovat täällä todella hyviä, ja melko edullisia myös. Käymme joka päivä ostamassa ison pussin hedelmiä, avokadoja ja aamiaistarvikkeita Ronny 2 nimisestä kaupasta, ja voin lämpimästi suositella sitä täällä matkaaville.

Jäikö vielä jotain kysyttävää paikkoihin, hintatasoon tai ruokailuun liittyen?


 

Kommentit (3)
  1. Kuulisin todella mielelläni lisää (vaikka postauksen verran) siitä, miten saitte tän reissun järjestettyy työn puolesta? Millä alalla miehesi tekee töitä? Ja teetkö jotain muita freelance juttuja vielä blogin lisäksi? Haluaisin itsekkin joskus tehdä jotain tällaista, aivan upeelta näyttää teidän matka:) 

  2. Herranjestas, miten kaunista!!! Tässähän on kohta varmaan   I H A N    P A K K O  varata lentoliput jonnekin lämpimään! 😀

    1. Suosittelen!;) täällä on ollut kyllä ihan maagisia maisemia <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *