DIGI DOCTOR

Olen nyt neljättä päivää flunssan kourissa, ja tämä alkaa jo hiukan koetella omaa kärsivällisyyttäni. Sen lisäksi, että nämä ovat viimeisiä päiviä New Yorkissa, huomenna on myös syntymäpäiväni. En siis tosiaan haluaisi enää huomista viettää sängynpohjalla netflix-sarjoja tuijotellen. 

Satuin juttelemaan ystäväni kanssa facebookissa, ja pohdin sitä, pitäisikö jo alkaa etsiä lääkäriä, jonka matkavakuutus kattaisi. Ystäväni osasi kuitenkin vinkata, että nykyään on olemassa puhelimeen ladattava sovellus Meedoc, jossa voi päästä digitaalisesti suomalaisen lääkärin vastaanotolle. Siinä voi keskustella joko viestitellen tai videoyhteyden avulla lääkärin, fysioterapeutin tai psykologin kanssa. 

Ensimmäisen päivän hauduttelin asiaa, ja mietin että ehkä paranen tässä itsestään. Tänään aloin kuitenkin jo tulla hiukan luulotautiseksi ja mietin, jos onkin kyse jostain vakavammasta kuin perusflunssa. Latasin sovelluksen, ja pääsin 15 minuutin kuluessa lääkärin kanssa keskusteluyhteyteen. Yksi konsultaatio (eli siis koko lääkärikäynti ns.) maksaa 34 euroa. 

Siinä sitten kirjoittelin chat-kenttään oireitani ja lääkäri kyseli oikeita kysymyksiä. Mittasin itseltäni muun muassa pulssin ja hengitystiheyden omalla sängyllä istuskellessani ja ihmettelin, miten teknologia onkaan kehittynyt tällaiseksi. Loppujen lopuksi kyse taisi olla vain perus virustartunnasta, mutta sainpahan mielenrauhan. 

Olin niin tyytyväinen tähän palveluun, että halusin vinkata siitä teillekin. Niin helppo vaihtoehto siihen nähden, että olisi alkanut etsiskelemään lääkäriä ja tilailemaan taksia, ja pahimmassa tapauksessa jonottaa siellä pitkä tovi. 

Olipahan muuten eilen hyvä idea syödä tuota tuoretta ananasta ja samalla kokeilla ”jos en olisikaan allerginen sille paistettuna”. Muutenkin henki kulkee juuri ja juuri, eikä se pieni turpoaminen todellakaan tehnyt hyvää. No, tiedänpähän jatkossa paremmin. Nyt kuitenkin laitan peukut pystyyn ja toivon että herään huomenna ihan terveänä! 

Kommentit (4)
  1. Voi ei! Itsekin olin ennen allerginen tuoreelle ananakselle ja muistan sen kammottavan kihelmöinnin ja turpoamisen. Sitten en pariin vuoteen syönyt ja en ole enää lainkaan allerginen! Toivottavasti sullakin on ensi kerralla parempi tuuri 😀 Ihanaa syntymäpäivää Elisa <3

    1. Kiiitos! <3 toivottavasti mullekin kävisi noin 😀 pitää kokeilla taas parin vuoden päästä uudestaan!

  2. Hopefully you will recover soon <3

    xx from Bavaria/Germany, Rena

    <b><a href=”http://dressedwithsoul.com/”>www.dressedwithsoul.com</a></b>

    1. Thank you! <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *