DIY: epäsymmetriset lahkeet

DSC_2197-2.jpg

Olin eilen Korjaamolla KappAhlin järjestämässä tilaisuudessa opettelemassa farkkujen tuunausta. Olen maailman huonoin kaikessa vaatteiden kustomointipuuhissa, joten hihkuin innoissani jo kutsun saatuani. Ehkäpä Outi Les Pyyn opeissa minäkin oppisin saamaan farkuista jotain irti. Ja voi pojat, kuinka onnessani olenkaan näistä uusista pienillä kätösilläni tuunaamistani farkuista. 

Valitsin farkuiksi sinisen vähän leveämpilahkeisen mallin, muistaakseni nimeltään Cindy. Päätin pätkäistä lahkeesta kunnolla pois pituutta, jottei lahkeet jää liian trumpettimallisiksi. Niistä tulikin mielestäni todella hauskan näköiset tuollaisella vähän väljemmällä lahkeella. Jotenkin olen ehkä vähän jo ehtinyt kyllästyä pillifarkkuihin. 

Tässä tulee Outilta saamani opit:

1. Pue farkut päälle ja merkkaa haluttu pituus nuppineuloilla. 

2. Laita lahkeen sisään kiiltäväpintainen muotilehti, ja leikkaa lahje pois mattoveitsellä. Sen ei tarvitse olla ihan suora, vaan pieni rosoisuus on täysin ok. Toista sama lahkeen takapuolelle, noin 8 cm alempaa.

3. Kun lahkeet on oikean mittaiset, käännä ne ympäri ja ala pikkuhiljaa ratkomaan niitä nuppineulalla. Farkun nurjalla puolella vaaleat langat näkyvät paremmin, joten niitä on helpompi irrotella. Tässä tietynlainen suurpiirteisyys on mielestäni vain plussaa. 

Rosoiset pinnat tietysti vain paranevat käytössä, joten jos kärsivällisyys alkaa olla koetuksella, voit jättää homman kesken ja odotella villimpiä lahkeita parin pesun jälkeen. Huomasin itse, että siinä nuppineulan kanssa värkkäilyssä oli jotain todella zenimäistä. Keskittyi niihin pieniin lankoihin, eikä oikeastaan edes huomannut mitään ympärillään. Oli pakko jatkaa puuhaa illalla vielä kotisohvalla. 

DSC_2118.jpg

DSC_2119.jpg

DSC_2141.jpg

DSC_2148.jpg

DSC_2159.jpg

DSC_2165.jpg

DSC_2177.jpg

Kommentit (4)
  1. Upeet farkut! Nyt alko tekemään hirveesti mieli tuunaushommiin itsekin 🙂 Kiitos vinkeistä.

    1. Kiitos! Suosittelen 😉 niin rentouttavaa puuhaa!

  2. Tuuli Rongas
    21.9.2016, 15:24

    Näyttää super hyvältä! Ja oon niin messissä tässä revityt lahkeet trendissä. Pätkänä joudun aina lyhentämään farkkuja ja olen niin kyllästynyt lahkeen suiden ompeluun 😀

    1. Hahahah sama! Ja tuntuu että koivet näyttää vähän pidemmiltä tollasissa vajaamittaisissa lahkeissa 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *