Edie Sedgwickistä Kim Kardashianiin

DSC_8715.jpg

Yhtenä sunnuntaina makoilimme poikaystäväni ja ystävämme kanssa sohvallamme. Olemme kokoontuneet monesti juuri suununtai-iltaisin tällä porukalla meille, ja katsoneet jonkin inspiroivan elokuvan. Tällä kertaa takana oli Jackson Pollockista tehty elokuva, joka oli jättänyt jälkeensä hurjan hyvän tunnelman. 

Yhdellä ystävälläni on tapana käyttää välillä ilmaisua ”varastettua aikaa”, ja sunnuntai-iltana kellon lähetessä kymmentä tuntui juuri siltä. Kaikki meistä tiesi että seuraava päivä tulee olemaan vaikeampi, mikäli emme mene ajoissa nukkumaan. Siitäkin huolimatta ajan varastaminen arkiviikosta viikonlopun puolelle, kuulosti niin houkuttelevalta, että laitoimme vielä toisen elokuvan pyörimään, kaadoin meille kaikille lasit viiniä ja annoimme sunnuntain venyä reippaasti maanantain puolelle. 

Toisena elokuvana oli Factory Girl, jonka olen nähnyt useasti, mutta jota ystävämme ei ollut koskaan katsonut. Elokuva kertoo Andy Warholin Factorysta ja etenkin Edie Sedgwickistä, joka toimi tuolloin Andyn muusana. Edie on ollut jotenkin niin mielenkiintoinen hahmo, että elokuva jättää jälkeensä aina sellaisen mukana seuraavan inspiraation muutamaksi päiväksi.

Hänellä on myös ihan mieletön tyyli. Aloin pohtimaan sitä, kuinka hän määritteli aikalailla sen miten tytöt 60-luvulla pukeutuivat. Tänä päivänä samanlaiseen vaikutukseen ovat pystyneet vain Kardashianit. Kun katsoo nykynuoria, näkyy heidän tyylinsä todella vahvasti. Olen jotenkin pitänyt heitä huonoina tyyli-idoleina, mutta nyt aloin kääntämään kelkkaani. 

Oliko Edie nimittäin yhtään sen parempi tyyli-idoli kuin Kardashianit? Vahvat meikit, lyhyet hameenhelmat, hoikkaakin hoikempi vartalo ja kaikenmaailman huumesekoilut. Oikeastaan kun tarkemmin ajattelee, ovat Kardashianit monella tapaa parempia tyyli-ikoneja. 

Siitäkin huolimatta itse inspiroidun enemmän Ediestä, joka näkyikin vahvasti seuraavan päivän asussa. Takki on juuri sellainen, jonka olisin voinut kuvitella Edien päällä 60-luvun New Yorkissa. 

Onko teillä jotain tyyli-idoleita meinneiltä vuosikymmeniltä, joiden asut puhuttelevat edelleen?

DSC_8751.jpgDSC_8722.jpg

DSC_8765.jpg

Boots – Zalando/Billi Bi (here*), Dress – Monki (vanha), Coat – Zalando/Max & co, Laukku – Zalando/Furla (here*)

*adlinks

Pictures: Sara Vanninen

Kommentit (7)
  1. Odottelen vaan sitä päivää kun olen tarpeeksi rohkea leikkaamaan Edie Sedgwick -tukan. 🙂 

    1. Oiiii!!! Tee se!! Sulle sopis ihan mielettömän hyvin sellanen!

      1. Kiitos 🙂 Varmasti joku päivä. Joku rohkea päivä. 😀

  2. Moikka! Mistä on sun ihana valkoinen asu siinä Sherwood-postauksessa? UPEA!! 🙂

    1. Kiitos! Se on zalandolta sellaiselta merkiltä kuin Lavish alice. Niillä on muitakin ihania juttuja! Ja ei oo kyllä yksikään asu kerännyt niin paljon kohteliaisuuksia kuin se 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *