Ei Starbucksille

DSC_8757.jpg

Istuimme Saran kanssa paikallisen Kossu-nimisen kundin kyydissä yhtenä aamuna matkalla Ubudiin, kun huomasin pienen orastavan päänsäryn. Tajusin samantien, että olin unohtanut juoda aamukahvin täysin. Kyselin, voisimmeko pysähtyä jos jokin paikka sattuisi matkan varrelle, josta saisi kahvin juostua nopeasti mukaan takapenkille – esimerkiksi Starbucks. 

Kassu nyökkäili iloisesti ja totesi, että voidaan toki pysähtyä. Vähän ajan päästä hän kysyi, voisiko hän sittenkin viedä meidät muualle kuin sinne bucksiin, nimittäin kahviplantaasille. Aloin välittömästi hävetä koko Starbucks pyyntöä ja kummatkin innostui plantaasiajatuksesta heti. Se olisi kuulemma ihan matkamme varrella, ja saisimme maistella monia eri kahvimakuja. 

Pian olimmekin saapuneet päämääräämme, ja herttainen nainen otti meidät vastaan ja vei tehokkaasti (koko kierrokseen meni ehkä maksimissaan viisi minuuttia) läpi kahvi- ja mausteviljelmien. Mausteiden tuoksut sekoittuivat ihanasti kahvin hajuun ja pian meidät vietiinkin perällä sijaitsevaan ”kahvilaan” ja eteemme tuotiin jättimäinen lärvilautaa muistuttava lankku, joka oli täynnä erilaisia tee- kaakao- ja kahvimakuja. Voin kertoa että siinä kohdassa oltiin aika lähellä meikäläisen henkilökohtaista taivaskäsitystä, kun pääsi maistelemaan esimerkiksi kookos- ja inkiväärikahveja, sekä chilikaakaota. 

Oudointa oli, että koko tämä lysti oli ilmaista. Niin kierros, kuin herkulliset kahvitkin. Työntekijät eivät edes tyrkyttäneet mitään myytävää, mutta oli silti pakko pyörähtää kaupan puolella hakemassa pari erikoisempaa makua kotiinvietäväksi Saralle. Omaan matkalaukkuun ei harmillisesti mahtunut enää mitään ylimääräistä, mutta tänne plantaaseille voisin mennä kyllä uudestaankin. 

DSC_8760.jpg

DSC_8763.jpg

DSC_8764.jpg

DSC_8766.jpg

DSC_8792 copy.jpg

DSC_8771-2.jpg

DSC_8772.jpg

 

Kommentit (10)
  1. Sitä paitsi Starbucksin kahvi on aika pahaa… 😉 Meidän suosikkikahvila Ubudissa oli Balistar coffee. Majoituttiin sen lähellä ja käytiin joka aamu juomassa aamukahvit. Kaikkien Starbucksien ja muiden jälkeen heidän kahvinsa maistui yllättävän… voimakkaalta 😀 Ice cappuccino oli ♥♥♥

  2. Moikka! En ikinä kommentoi, mutta nyt oli kyllä pakko. Kyseisessä paikassa on ilmeisesti ollut tarjolla Luwak kahvia (ainakin kylteistä päätellen), mikä on harvoin tuotettu millään tavalla eettisesti. En nyt tiedä oliko kylteistä päätellen teille ollur tarjolla jotain muuta kuin Luwak-kahvia, mutta kyltit sitä ainakin
    mainostavat. Vaikka aihe oli mielettömän hyvä ja pointti on tukea paikallista ison ketjun sijaan (mitä pyrin myös itse tekemään) on tämä kuitenkin indonesiassa valitettavan huono valinta. Kyseisistä elämistä ei todellakaan pidetä huolta niinkuin valitettavan usein Indonesian tapoihin kuuluu. Etenkin ulkomailla kannattaa olla tarkka tällaisissä asioissa, vaikka paikallista halutaan ja pitääkin tukea 🙂 Jos kahvi on ollut kuuluisaa Luwak kahvia on Musangeista lähtöisin olevat pavut tuotettu tälle eläimelle hyvin karuissa oloissa. Mikäli tällaiset asiat ovat lähellä sydäntä suosittelen sitä välttämään. Aiheesta löytyy todella paljon googlaamalla.

    1. Moikka matkailija! Me keskityimme muihin kahveihin, kuin Luwakiin, sillä tiedän että eläimet saattavat usein olla todella huonoissa oloissa, emmekä halunneet tukea tätä toimintaa. Kyseisellä tilalla eläimet olivat kuitenkin näkyvillä ja näyttivät varsin hyvin hoidetuilta. Ymmärrän kuitenkin, ettei tämä ole aina näin, joten en halunnut mainostaa kyseistä kahvia myöskään postauksessa. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *