ELÄMÄSI HIENOIN HETKI?

Ystäväni sai syntymäpäivälahjaksi aikuisille tarkoitetun ystäväkirjan. Muistattehan sen, mihin liimattiin yläkulmaan tarraversio omasta koulukuvasta ja vastailtiin kysymyksiin lempiväristä ja tulevaisuuden ammatista. Tämä oli ihan samanlainen, kysymykset olivat vain paljon hankalampia. 

Yksi kysymyksistä oli ”Mikä on elämäsi hienoin hetki?”. Valitsepa siitä sitten yksi. Mikäli olisi lapsia, olisi oman lapsen syntymä varmasti helppo nostaa yhdeksi hetkeksi ylitse muiden. Muuten kysymys on melko hankala. Monia ihania asioita on tapahtunut ja ihan mielettömiä huippuhetkiä on paljon. Mikä nostaa yhden niistä erityisesksi? 

Mitä enemmän asiaa pohdin, sitä varmemmaksi tulin siitä, että parhaat asiat elämässäni eivät ole olleet mitään yksittäisiä hetkiä. Ne ovat monien eri hetkien summia, mitkä ovat johdattaneet minua johonkin tiettyyn päämäärään. Pienet päätökset, jotka ovat tuntuneet melko merkityksettömiltä aikanaan, mutta joista jälkikäteen on tullut tärkeitä kohtia tarinassa. Esimerkiksi läheisimmät ihmiset elämässäni ovat kaikki vähän sattuman kaupalla siihen tupsahtaneet. 

Hienointa tässä kaikessa on mielestäni se, että ikinä ei tiedä, mitä tämä päivä tuo tullessaan sellaista, joka tulevaisuudessa saattaa näytellä suurtakin osaa elämässämme. Kun pitää mielen avoimena uusille kohtaamisille ja erilaisille seikkailuille, niitä varmasti myös löytää edestään. Juuri kuulin ystävältäni lauseen ” sulle kyllä sitten aina sattuu ja tapahtuu kaikenlaista”. Niin se taitaa ollakin, mutta harva asia tapahtuisi, jos en lähtisi juttuihin ennakkoluulottomasti mukaan. 

Jos et hymyile vierustoverillesi lentokoneessa, voi se olla syy, miksi hän ei aloita keskustelua kanssasi. Samainen tyyppi saattaa olla vaikka kuinka huikea tuttavuus tai työskennellä esimerkiksi samalla alalla kuin sinä. Pienet meiltä itseltämmekin piiloon jäävät eleet ja teot saattavat olla syitä siihen, miksi ihmiset tulkitsevat muuriemme olevan ylhäällä. Tällöin harvoin tulee kohdattua uusia ihmisiä, jotka taas usein olisivat juuri niitä asioita, mitkä johtavat niihin elämän hienoimpiin hetkiin. 

Sydän auki ja mieli uteliaana aion nämä viimeiset päivät täällä Suomessa viettää. Saa nähdä, millaisiin seikkailuihin sitä vielä ehtii ajautua! 

 

Kengät- Vans, Mekko – kirpparilta, Nahkatakki – Bangkok, Laukku- Kooples

Kuvat: Kriselda

Kommentit (2)
  1. Olen samaa mieltä, että ei ole olemassa vain yhtä hienointa hetkeä vaan vaan ne on juurikin monia hetkiä joista on tullut hieno kokonaisuus joka on itselle noussut tärkeäksi asiaksi tai tapahtumaksi omassa elämässä. Omassa elämässä voisi sanoa että hienointa on ollut löytää aviomieheni, jonka kanssa ollaan reissattu paljon ja joka vastusteluistani huolimatta kävi meille ostamassa koiran. Siitä koirasta tulikin hetkessä mun elämän yksi tärkeimmistä asioista, kaikkien muiden läheisten rinnalla. Viime keväänä jouduttiin se lopettamaan, joka oli tuskallista, mutta auttoi tajuamaan paljon asioita. Mun elämän hienoin asia, eli meidän koira, joka toi iloa ja sisältöä meidän elämään kahdeksan vuoden ajan, ei olisi edes meillä jos mun mies olis kuunnellut mua. Mä olisin jäänyt niin paljosta paitsi ja olen vasta koiran kuoleman jälkeen tajunnut kuinka kiitollinen olen mun miehelle siitä että se ei aina mua kuuntele. Ja muutenkin… elämän hienoimmat hetket on yleensä juurikin sellaisia suunnittelemattomia, vaikka reissutkin on hienoja hetkiä niin yleensä sieltä reissusta jää mieleen sellaiset asiat mitä ei ole etukäteen suunnitellut. Mun mielestä ihmiset (ja koirat) tekevät elämän ja niitä hetkiä on hieno jakaa muiden kanssa. Tuttujen ja tuntemattomien. 🙂

  2. The black dress with the jacket around your hips looks so wonderful stylish!
    xx from Bavaria/Germany, Rena
    http://www.dressedwithsoul.com

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *