Ensimmäisen vuoden kriisi

Blogini täyttää kohta vuoden! Katselin ensimmäisiä kirjoituksiani ja totesin, että tämä on muuttunut matkan aikana melko paljon. Olen tuskaillut aiheessa pysymisen kanssa jonkin aikaa ja yrittänyt määritellä blogiani. Onko tämä urheilublogi, ruokablogi vai hyvinvointiblogi? Vai sittenkään mitään näistä? Voinko kirjoittaa joistain asioista, vai rönsyileekö aihepiirit liikaa?

 

En osannut kuitenkaan rajata aihepiiriä miksikään ja ajattelin, onko se edes tarpeellista? 

 

Yritämme mielestäni muutenkin liikaa määritellä ihmisiä ja asioita. Kirjoitin joskus stereotypioista ja Erika kommentoi näin: "Itse oon pienikokoinen blondi, joka meikkaa paljon, pukeutuu naisellisesti jne, joten ihmiset ei meinaa millään uskoa mua kun kerron harrastavani moottoripyöräilyä… Ja luonnollisesti varsinkin miesten on vaikea hyväksyä sitä, että moottoripyöristä keskustellessa myöskin tiedän aiheesta usein enemmän kuin he  Yllättyneitä reaktioita oon saanut osakseni myös silloin, kun kerron opiskelevani yliopistossa elektroniikkaa ja sähkötekniikkaa, koska näytän kuulemma enemmän parturikampaajalta tai kosmetologilta tms, ja tämmöinen blondityttöhän ei voi olla tarpeeksi fiksu teknilliseen yliopistoon kun ei ole niitä silmälasejakaan 8)" . 

 

Tämä on klassinen esimerkki ihmisten ennakko-oletuksista. Itsekin sorrun niihin vielä välillä. Pahintahan se on silloin, kun lokeroi itse itsensä mielessään johonkin kapeaan lokeroon. Ajattelee että koska on tietynlainen, ei voi tehdä joitain juttuja. Siispä ajattelinkin olla lokeroimatta ja määrittelemättä tätäkään sen kummemmin. Blogi elää kirjoittajansa mukana. Välillä treenataan, välillä kokkaillaan ja joskus taas pohditaan syntyjä syviä. Postaustoiveita sekä parannusehdotuksia saa aina ehdottaa ja toteutan toiveita oikein mielelläni!

Kommentit

F (Ei varmistettu)

Hyvä postaus! :)

Elisa (Ei varmistettu)

Kiva kun tykkäsit F :)

Räyhis (Ei varmistettu)

Mukava postaus!
Nimenomaan: niin kauan kun blogissa on edes jotain sisältöä, ei sitä munkaan mielestä tarvitse mitenkään pyrkiä sijoittamaan tiettyyn lokeroon. Mä itse koen tän blogin ruokkivan henkisesti mua juuri niillä elämän osa-alueilla, mihin mä kasvua tarvitsen: urheilua, hyvinvointia ja pohdiskelua yhdessä paketissa.
Oot kyllä tosi kaunis nainen! (:

Elisa (Ei varmistettu)

Ihana Räyhis! Kiva kuulla, kiitos :)

mari (Ei varmistettu)

Tää sun blogi on ihan huippu! Mun lemppari. Just paras ku on treenijuttuja ja ruokajuttuja, mutta myös just sellasia pohdintoja hyvinvoinnista ja kaikesta muustakin.
Ihana ja inspiroiva blogi, tykkään! :)

Elisa (Ei varmistettu)

Ihana kuulla!! Kiitos kovasti:)

inna (Ei varmistettu)

Tosi harvoin kommentoin, mutta aina välillä pakko oikeen kehasta, kuinka ihana blogi tää onkaan :) Erittäin fiksulta kuulostaa tämäkin, ei sitä aihepiiriä tarvi niin vakavasti ottaa. Pitäisin tätä "hyvänolon blogina", susta välittyy niin mieletön hyvä olo ja sellasen myös ainaki mä saan kun tätä lueskelen! Oot kyllä inspiroiva tyttö, jatka samaan malliin! :)

Elisa (Ei varmistettu)

Ihanasti sanottu! Hyvänolon blogi kuulostaa mahtavalta. Sitähän mä periaatteessa kaikilla jutuilla toivonkin tuovani teille. Hyvää fiilistä ja positiivisuutta arkeen:) Kiitos hirmuisesti<3

Ellae (Ei varmistettu)

Word Elisa!

Elisa (Ei varmistettu)

Jess Ella! Sun blogi on auki;) Todella hyvältä näyttää!

Ellae (Ei varmistettu)

Voi kiitoksia, joo nyt rohkaistuin! :)

maggy (Ei varmistettu)

Whaat! :D tässä 21v opiskelija mies yllättyi totaalisesti taustoistasi :) Millanen pyörä sul on??

Elisa (Ei varmistettu)

Tuo oli lukijan kommentti, mitä siteerasin. Itselläni ei valitettavasti ole moottoripyörää! :D

eveliina (Ei varmistettu)

Itse oon pohtinut välillä kanssa samoja juttuja, tuntuu, että olen itse lokeroinut blogini välillä tiettyyn kategoriaan ja luonut raamit joiden ulkopuolelle ei voi mennä, mutta silti haluaisin kirjoittaa välillä ihan muistakin jutuista. Sitten kun niitä pohdiskelevampia juttuja ja muita omaa elämää enemmän raottavia tekstejä on kirjoittanut niin onkin tullut paljon hyvää palautetta ja lukijat tuntuu tykkäävän myös siitä, joten turhaan sitä itselleen niitä raameja luo :) Ei saisi liikaa analysoida ja pohtia vaan tehdä blogista juuri omannäköisensä ja kirjoittaa siitä, mistä mieli tekee ja mikä itseä koskettaa. Sillä tavalla sisältö on varmasti persoonallinen.

Elisa (Ei varmistettu)

Näinhän se on! Tuntuu vaan, että nykyään blogit on monet niin pitkälle mietittyjä. AIhepiirit tiukkaan rajattuja ja kokonaisuus todella yhteinäinen. Välillä tulee pohdittua, onko näissä omissa jutuissa enää mitään päätä tai häntää :D Mutta oot Eve ihan oikeessa, pitää tehdä tätä hommaa omannäköisesti, eikä niin kuin muut! <3

Esme (Ei varmistettu)

Mielestäni blogissas yhdistyy hyvin kaikkea monelta eri osa-alueelta, ja on siksi mielenkiintoinen! :)

http://life-is-a-beautiful-mess.blogspot.fi/

Elisa (Ei varmistettu)

Kiva kuulla, kiitos! Sulla on ihanan näköinen blogi!!:)

Essi Mäenpää (Ei varmistettu)

Kiitos:)

Stefanie Hagelstam (Ei varmistettu)

Hyvää vuosipäivää Elisa! (:

x Steffi

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos Steffi! :)

A (Ei varmistettu)

Minusta sun blogissa parasta on liikunta- ja ruokajuttujen lisäksi kaikki henkiseen hyvinvointiin liittyvät aiheet. Käsittelet ihanasti hyvinvointia monilta kanteilta eikä pelkästään ruoka ja liikunta ole pääroolissa. Mielestäni onnellisuus ja sen tavoittelu on yksi tärkeimmistä asioista ja sun blogista saan usein inspiraatiota ja rohkeutta kulkea niitä omia unelmia kohti. :) Toisaalta olen myös huomannut että ei onnellisuuteen vaadita mitään ihmeitä vaan sen voi löytää ihan tavallisista arkipäivistä. Unelmat ovat niitä jotka kantaa elämässä eteenpäin ja täältä saan aina pientä sysäystä ottaa askeleen eteenpäin. Kaikkea hyvää sinulle ja jatka samaan malliin:) <3

Elisa (Ei varmistettu)

Tosi kiva kuulla! Kiitos hirmu paljon :) Olen ihan samaa mieltä sun kanssa tuosa, että siihen onneen ei tarvitse oikein mitään!

Erika (Ei varmistettu)

Oho, mun kommentti :D:D
Mä oon samaa mieltä siitä ettei sun tarvi lokeroida tätä blogia mitenkään, mulle ei ainakaan tuu mieleen yhtäkään postausta josta en ois tähän mennessä tykännyt! Kaikki aiheet urheilusta ja resepteistä aina kirjojen lukemiseen ja syvälliseen pohdintaan on tosi jees. Jatka vaan samaan malliin kuin ennenkin :)

Elisa (Ei varmistettu)

Kiiitos Erika! Ihanaa huomata,että käyt täällä edelleen :)

Marjaana Alanko (Ei varmistettu)

heheh, tiedän tunteen, Ite alotin oman blogin juuri ja luulin kirjoittelevani vain Berliinin arjesta, mutta yhtäkkiä onkin pää täynnä ideoita muoti- ja kauneuspostauksista, urheilusta jnejne....mutta mitäpä sitä turhaa itteensä rajottaan ;D. Mä ainakin tykkään siitä, ettei sun blogi rajoitu vain yhen ja ainoan aihepiirin ympärille. Tosi hyvä positiivinen blogi sulla :).

http://oneyearwithmarjaana.blogspot.de/

Elisa (Ei varmistettu)

Tosi kiva kuulla! Mulla tuli just maailmanlopun nälkä kun menin katselemaan sun blogia ja sieltä pamahti se brunssikuva! :D ja tosiaan, ei kannata rajata itseään liikaa! Kun kirjoittaa fiiliksen mukaan, välittyy se oma persoona eri tavalla myös lukijoille!

Marja (Ei varmistettu)

Kuten tässä on jo monet muutkin sanoneet: jatka vain samaan malliin, oot juuri ihana tällaisena ja kaikki postaukset ovat todella inspiroivia. Välillä tulee ihan kumma olo, kun ehkä alitajuisesti on jokin asia vaivannut mieltä ja sitten kirjoitat jotain siihen liittyvää pohdintaa ja ymmärrän, että hei, täähän on mulle todella ajankohtainen asia. Tästä blogista tulee vähän samanlainen fiilis kuin muinon katsoessani ekaa kertaa Amelié -leffaa: olin hyvällä tuulella varmaan viikon! Että KIITOS <3

Elisa (Ei varmistettu)

IHANA KOMMENTTI! Amelie on yksi mun lempileffoista, joten toi oli tosi ihanasti sanottu <3 sata sydäntä! Jaksan itse tän voimalla ainakin sen viikon ;)

Kommentoi