ET KELPAA TUOLLAISENA KUIN OLET

Katsoin eilen toisen jakson nelosella pyörivää Hottikset-ohjelmaa. Ei olisi pitänyt. Tosi-tv on mennyt siihen, että kisailijat eivät ole millään tavalla sympaattisia tai samaistuttavia, vaan tuntuu että koko ohjelma on luotu sen varaan, että sitä katsovat ihmiset voisivat tuntea itsensä paremmiksi. Toki tästäkin löytyy poikkeuksia, kuten nyt esimerkiksi ensitreffit alttarilla, josta löytyy todella symppiksiä tyyppejä. 

Miksi nyt sitten alan pauhata asiasta täällä pääsääntöisesti positiivisessa blogissani? Koska minua järkytti se, kuinka nämä miehet/pojat puhuivat naisista ja treffikumppaneistaan. Kun kuunteli poikien kommentteja siitä, kuinka ”rungossa on kiristämisen varaa” tai että vähän kyllä rasvaa saisi saisi lähteä pyllystä, sain niiin suuren raivon aikaan. 

Ei ihme, että nuoret tytöt kärsivät ulkonäköpaineista, kun valtakunnallisessa televisiossakin annetaan ymmärtää, että kauniit ihanat nuoret naiset eivät kelpaa sellaisina kuin ovat. Olen aina puhunut blogissani siitä, kuinka oman itsetunnon saa paremmaksi ja kuinka kaikki on omasta päästä kiinni. Mitä sitten, kun löytyy tällaisia sankareita, jotka kertovat, ettet kelpaa sellaisena kuin olet? 

Jouduin itse tänä kesänä tuntemattoman miehen arvioimaksi ja hän näki aiheelliseksi kertoa, että minä olisin hyvä, jos minulla olisi vain isommat tissit. Olen miettinyt tota monesti jälkikäteen, koska tilanne oli hämmentävä monella tapaa. En ollut koskaan kokenut pieniä rintoja miinukseksi vain nimenomaan positiiviseksi asiaksi. Enkä toki edelleenkään koe. Sen lisäksi ihmettelin, miten jollain tuntemattomalla ihmisellä on tarve ilmaista mielipiteensä siitä. Ja kolmanneksi, mietin että jos sama kommentti olisi tullut jollekin, joka ei ole niin sinut itsensä kanssa tai on kamppailut asian kanssa jo aiemmin? 

Samaa mietin nyt näiden ”hottiksien” kohdalla. Mitä ajattelee vielä isompi tyttö, joka katsoo noita tyttöjä televisiosta, vertailee itseään heihin ja kuulee että jopa nämä tytöt ovat liian isoja näille miehille? Mitä ajattelee tyttö, joka on päässään miettinyt, että akne on syy siihen miksi hän ei uskalla tutustua uusiin ihmisiin tai löydä poikaystävää ja kuulee, että asia on juurikin näin? Nämä kommentit ovat tietysti kaikkein kamalimpia näillle ohjelmassa nähdyille tytöille, mutta satuttavat varmasti myös monia muita. 

Ymmärrän toki, että ohjelman tarkoituksenakin on suututtaa, shokeerata ja herättää keskustelua. Silti mietin, missä on tuotantoyhtiön vastuu? Tällä tavalla kiusataan deittejä koko kansan edessä ja voidaan sitten samalla tuntea itsemme paremmiksi ihmisiksi sen ansiosta. 

Loppupeleissä tuollaiset mielipiteet kertovat aina vain henkilöstä itsestään. Jos ihmisellä on tutustumisvaiheessa ensimmäisenä mielessä ulkonäkö, voi olla ettei tyyppi muutenkaan olisi kovin hyvää seuraa. Tällaisien juttujen voi siis antaa mennä toisesta korvasta ulos. Minua ainakin lohduttaa ajatus siitä, että jos joku sattuu minun ulkonäköäni arvostelemaan omassa päässään, emme varmasti muutenkaan kokisi mitään syvempää sielujen sympatiaa, koska haluan keskittyä itse johonkin syvempien merkitysten löytämiseen, enkä ulkokuoren ihailuun. 

Minkälaisia ajatuksia teillä heräsi aiheesta?

Kommentit (15)
  1. Totta! Ja ekassa jaksossa oli musta parasta kun se yks blondi mies hottis arvioi sen deittiä että ”sais olla tiukemmassa kunnossa ja enemmän muotoa” :DDD

    1. No niinpä! Sillai, et kumpaas sä nyt haluat 😀

  2. Joo kyllä telkusta nykyään kaikenlaista sontaa tulee. Erehdyin yhden jakson noita hottiksia katsomaan ja alkoi niin paljon ärsyttämään, etten toista katso. Tuollaiset ihmiset saa tollaisista ohjelmista ihan turhia julkisuusminuutteja ja minusta on väärin että heille annetaan niin paljon huomiota. Tuntuu että suomessa julkkikseksi pääsyvaatimuksena on nykyään vain tarpeeksi loukkaavat ja pinnalliset mielipiteet, jotka kuullaan edes jotenkin hyvännäköisen ihmisen suusta. Missä vaiheessa oikeasti mediassa alettiin pitää isompaa mekkalaa Bile-Danin mielipiteistä kuin hädässä elävistä ihmisistä? Suljen telkkarin pian pysyvästi päästäkseni eroon tosta maailmasta ja siirryn netflixiin, josta voin katsoa vain mitä haluan milloin haluan

    1. Jep! Ja täällä mäkin tästä nyt pauhaan 😀 Mutta oon ihan samaa mieltä sun kanssa. Jotenkin mielessä on just sellanen, että onko tää nyt moraalisesti oikein? Ehkä ihmiset tarvii kaiken kriisin keskellä jotain näinkin turhanpäiväistä, mistä voi mielensä pahoittaa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *