EXPLORING QUITO

Ensinnäkin KIITOS kaikille eiliseen postaukseen kommentoijille, tsemppaajille ja onnen toivottajille. Aina jännittää julkaista tällaisia uutisia, mutta nyt näytti tulevan kovin vihreää valoa teidän suunnalta.

Nyt kuitenkin vähän tunnelmia Quitosta, Ecuadorin pääkaupungista. Minulla ei oikeastaan ollut kamalasti odotuksia ennen tänne tuloa. Olin kuitenkin innostunut päästessämme pitkästä aikaa suurkaupunkiin. 

Kun taksimme läheni Quiton keskustaa lentokentältä päin, oli näkymä melko huikea. En ole kokenut vastaavaa milloinkaan muulloin kuin New Yorkiin ensimmäistä kertaa mennessäni. Kaupunki on maailman korkeimmalla sijaitseva pääkaupunki, ja se totisesti luo melko huikeat puitteet rakennuksille. 

Itse keskustassa ollessaan, ei korkeutta oikein tajua samalla tavalla. Ensimmäinen ilta meni hotellin lähistöllä pyöriessä. Seuraavana aamuna lähdimme koluamaan historiallista keskustaa, joka on yksi Unescon maailman perintökohteista. 

Sää oli hiukan pilvinen, mutta vanha kaupunki oli todella upea suurine korkeuseroineen ja pieniä yksityiskohtia sisältävine kolonialismin ajan rakennuksineen. Korkeudesta johtuen kävely oli aika ajoin todella rankkaa. Vaikka sää oli pilvinen, tuli kuvista mielestäni upeita. 

We spent the day exploring the beautiful old town of Quito. Even though the weather was a bit cloudy I really love the photos we took. 

Photos:Tomi Taskula

Instagram: @startlivingyourbestlife

Snapchat: @pikkutyyppi

New Blog (11.3.) : http://www.lily.fi/blogit/start-living-your-best-life

Kommentit

IIna (Ei varmistettu)

Hei! Kiitos inspiroivasta blogista! Matkakuume todella paha täällä ruudun toisella puolella..

Minua kiinnostaisi kuulla enemmän miten vahva espanjankielentaito pitää mielestäsi olla että uskaltautuu sinne suuntaan maailmaa reissailemaan? Millä tasolla esimerkiksi oma kielitaitosi oli reissun alkaessa ja kuinka nopeasti kielitaito on kehittynyt  :)

Elisa Lepistö

Heips! No mulla ei ole vieläkään kovin vahva :D mikä johtuu osin omasta laiskuudesta, ja osaksi siitä että monissa paikoissa on pärjännyt englannillakin. Kannattaa printata vaikka mukaan perus lauseita ja sanoja & luvut sun muut, niin pääsee jo pitkälle. Yhdet meidän kaverit, jotka reissasivat kuukauden Nicaragua, Costa Rica ja Panama välillä, eivät puhuneet lainkaan espanjaa ja pärjäsivät silti ihan hyvin. :) 

heidi (Ei varmistettu)

Upea Quito! Tuliko teille muuten oireita tosta korkeudesta, itsellä nimittäin tuli jonkun verran... Ei kovin mukavaa :D 

Elisa Lepistö

Jep! Tänään on pakko lähteä eteenpäin :D Ihan kamalaa! En jotenkin ollut ajatellut että tällä tavalla kaupungissa voisi tulla. 

heidi (Ei varmistettu)

Joo, Itselläkin tullut joka kerta kun korkeuden hätyyttelee paria kilometriä, puhumattakaan korkeammasta. Kerran eräällä reissulla meidän oli pakko mennä 2500m suoraan 5000m ja viettää yö jossakin 4200m paikkeilla, se yö ja seuraava päivä, ennen kuin päästiin pitkän ajomatkan jälkeen yhtään alemmas, oli kyllä jotain niin kamalaa!! Pönttöä halattiin niin sanotusti vartin välein ajomatkasta puhumattakaan. Tosi hyvä että te pääsitte noin nopeasti alemmas, se oli todella ahdistavaa kun joutui odottamaan melkein vuorokauden siinä kunnossa. No, ensi kerralla on viisaampi :D Sekin on tavallaan jännä, että miten nopeasti se alas meneminen auttaa, itsellä ainakin ruokahalu palautui samantien ja elämä voitti muutenkin :D 

Anna-Katri / Adalmina's Adventures (Ei varmistettu)

Quito on aivan ihana kaupunki! Vierailin siellä muutamia vuosia sitten matkalla Galapagos-saarille ja ihan harmitti, etten ollut varannut kuin vain pari yötä Quitoon. Mukavaa matkan jatkoa sinne! :)

http://adalminasadventures.com/

Elisa Lepistö

Kiitos paljon! Tää on kyllä upea :) 

Sn (Ei varmistettu)

Vautsi, onpa siellä upean näköstä! :)
Vähän kiinnostuin tosta yhdestä aiemmasta kommentista, millasia oireita siellä kaupungissa oikeen tuli teille? o.o
Yksi postaustoive tuli mieleen jo jokin aika sitten, kun mainitsit, että tuli esim. hajuvesi ihan turhana mukaan reissuun. Voisitko tehdä jonkunlaisen postauksen siitä, mitä kaikkea tavaraa sulla on siellä mukana reissatessa rinkan kanssa tai mitä kaikkea kannattaisi olla ja mitä ei? :)

Elisa Lepistö

Huomenna kirjoitan lisää oireista ;) ja hyvä idea postaukseen!! Toteutan asap :)

Vierailija (Ei varmistettu)

OMG ♥ ihanaa kun oot olemassa ja jaat tämmöistä upeutta. Sielu lepää.

Elisa Lepistö

❤️❤️ Ihana kuulla!

MariaEil (Ei varmistettu)

Aivan ihania kuvia Quitosta! :) Vitsi ootan Mindosta kuvia jo innolla!

Kommentoi