FREE SHOW EVERY NIGHT

Vaikka asuntomme on vuoren päällä, ei terassiltamme näy suoraan auringonlaskua, sillä edessä on toinen vuori. Kuitenkin lähellä on useampia korkeampia kukkuloita, joihin voi kiivetä sitä ihailemaan. Tiet ovat vain ihan hullun jyrkkiä, ja huipulle pääseminen on aikamoinen prosessi. 

Kiipesimme toissapäivänä ensimmäistä kertaa ihan korkeimmalle huipulle, ja ylös päästyämme meni koko porukka ihan sanattomaksi. Paikalta näkyi esteettömästi joka suuntaan. Horisontissa näkyi Costa Rica, toisella puolella vuoria ja asuintaloja ja edessä avautui meri, johon aurinko oli painumassa. Päätimme saman tien, että tämä nousu täytyy tehdä joka ilta. 

En ole varmaan koskaan aiemmin majoittunut näin korkealla, ja upeiden maisemien lisäksi on tullut eteen myös muutamia haasteita. Eilen esimerkiksi taksi ei meinannut päästä ajamaan tietämme ylös, sillä se oli niin jyrkkä. Olemme lähipäivinä myös kärsineet useista sähkökatkoista, jotka kuulemma ovat kovin yleisiä täällä. 

Eilen illallisen jälkeen meni niin pitkäksi aikaa, että jossain vaiheessa oli pakko mennä nukkumaan pimeydessä. Oli kiva herätä keskellä yötä siihen, että valot välähtivät päälle. Napsasin sängyn vierestä valot pois ja nukahdin uudestaan, vain herätäkseni muutaman minuutin päästä siihen, että joku koputtaa taskulampulla ikkunaan. 

Sydän jätti muutaman lyönnin välistä, ennen kuin tajusin sen olevan yövartijamme. Hän kertoi, että meillä on jäänyt valot vessaan päälle, ja ne tulisi sammuttaa. Se on hassua, miten tällaisten turvatoimien kuten vartijoiden ja porttien tulisi lisätä turvallisuuden tunnetta, mutta itselläni ne tuntuvat vain poistavan sitä. 

Kaiken järjen mukaan alue on todella turvallinen, kun joku kiertää koko ajan taskulampun kanssa taloamme ympäri ja sen lisäksi ennen taloamme on kolme rautaista porttia, jotka ovat kaikki lukossa. Silti tämä herättää vain kysymyksiä siitä, onko näin järeille turvatoimille oikeasti syytä? En itse ainakaan koe nukkuvani mitenkään paremmin, kun tiedostan jonkun tuntemattoman tyypin liikkuvan ikkunani edessä koko yön. 
 

Kuvat: Minä & Sara / Tickle Your Fancy

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *