Haastattelussa oma siskoni

Isosiskoni on kahden pienen lapsen äiti ja todella timmissä kunnossa. Ihailen hänen energiaansa, jolla hän jaksaa kuntoilla vaikka siihen ei ole yhtään ylimääräistä aikaa. Kyselinkin häneltä hiukan urheilusta ja siitä, miten sovittaa urheilullinen elämäntyyli lapsiperheen arkeen.

Sisko esikoisensa kanssa

Olet kahden pienen lapsen äiti. Miten löydät aikaa treenaamiseen?

Ennen kun asuin lasten isän kanssa treenasin lähinnä iltaisin, kun lapset menivät nukkumaan. Laitoin usein treenivaatteet päälle jo ennen kuin menin nukuttamaan lapsia, ettei väsymys iskenyt itselle samalla. Silloin kävin salilla tai lenkillä vähintään 4 kertaa viikossa. Nykyisin tuo on mahdotonta kun asun yksin lasten kanssa. On käytettävä aikaa tehokkaasti kun lapset ovat isällään ja välillä menen silloin töistä suoraan iltavuoron jälkeenkin treenaamaan. Kuntosalin lapsiparkki on tietysti myös suuri pelastaja! Vapaapäivinä käydään lasten kanssa salilla ja käydään välillä myös yhdessä saunomassa samalla. :)

Tuleeko urheiluun käyttämästäsi ajasta sinulle ikinä huono omatunto?

Ennen podin helposti huonoa oloa siitä jos vapaapäivänä lapset "joutuivat" lapsiparkkiin hoitoon. Nyt olen ymmärtänyt että on myös heidän etunsa, että äiti on päässyt treenaamaan ja on täten myös paremmalla tuulella ja jaksaa puuhata enemmän lasten kanssa. Päiväkotipäivän jälkeen en tosin ole raaskinut viedä vielä kertaakaan lapsia salille, mutta ehkäpä sekin päivä vielä tulee.

Mitä vinkkejä sinulla olisi äideille, joilla ei ole mahdollisuutta saada lapsia hoitoon?

Vaunu ja ratas ikäisten kanssa on todella kätevää ottaa päivittäiseksi tavaksi reippaat kävelylenkit. Vaunuja työntäessä saa helposti sykkeen nousemaan ja lapsi voi nukkua vaikka päiväunet samalla raittiissa ulkoilmassa. Isompien kanssa ulkona voi puuhata monenlaista, joka menee treenistä. Pulkkamäkeen vaan mukaan ja mäkijuoksut menevät huomaamatta. Kesällä leikkipuistoissa voi tehdä telineistä riippuen moniakin liikkeitä. Monessa puistossa on kipeilyteline, jossa onnistuu leuanvedot. Hiekkalaatikon reunaa olen käyttänyt myös monesti hyväkseni ns. stepperinä. Ja puiston penkkejä hyödyksi yhden jalan kykyissä. Tasapainolauta keinussa keinuminen 40kg kevyemmän lapsen kanssa on myös todella tehokasta reisitreeniä! Tulee lähes huomaamatta yllättävän pitkiä kyykkysarjoja.

Onko jotain, miten saa lapset innostettua osaksi treeniä?

Kyykkääminen lapset olkapäillä on todella tehokasta ja kaikille hauskaa, kuten mainitsinkin treenivinkki kilpailussa. Lapset osallistuvat mielellään "jumppaamiseen" itsekkin. Kaikille vaan oma jumppamatto ja jokainen tekee tyylillään. Omaan treeniin ei tietystikkään voi keksittyä yhtä hyvin kuin omassa rauhassa, mutta usein äitien on tähän tyydyttävä. Vedämme kotona myös leukoja yhdessä vuorotellen. Lapsien "leuan vedosta" tulee myös hyvää treeniä kun heitä kannattelee. Kahvakuula dvd:n tahtiin ollaan myös treenattu yhdessä. Lapsille vaan käteen jotain "kuulan korviketta", sopivan mallinen kevyt lelu tms. kuten pikkuämpäri.

Mitä hyötyä hyvästä kunnosta on lapsien kanssa toimiessa?

Hyvä fyysinen kunto on mielestäni todella tärkeää lasten kanssa jaksamisessa. Ihan jo se että jaksaa juosta ja osallistua heidän leikkeihin. On myös mukavaa mahtua pulkkaan ja keinuihin, mihin eivät läheskään kaikki aikuiset kykene.
Lihasvoimia tarvitsee ihan jokapäiväisessä arjessa. Aina on muutaman kauppakassin ja repun lisäksi toinen lapsi kannettavan hetkellisesti syystä tai toisesta. Myös se että saan tarvittaessa molemmat lapseni (3v ja 5v) yhtäaikaa kannettua on minulle tärkeää. Lapsiperheissä on usein aika kortilla ja uskon kyllä että tunti liikuntaa antaa ainakin saman verran lisäaikaa vuorokauteen.

Löytyykö lukijoistani pienien lapsien vanhempia? :)

Kommentit

Anonymous (Ei varmistettu)

hei ! tämäpä oli mukava postaus. Itse olen 8 kk vanhan vauvan äiti ja kyllä minulta ainakin löytyy aikaa helpostikkin 3 kertaa viikossa salilla treenaamiseen plus käyn pitkillä vaunulenkeillä , jotka oikeesti yllättivät kuinka tehokasta onkaan , kun sykemittarissa oli 1,30 minuutin vaivainen lenkki ja kaloreita sai palamaan reilu 600 :) suosittelen!Tietty yksinhuoltajina on vaikeampaa löytää aikaa, mutta tuskin mahdotonta, ainakin minä sanon että olisi vaan tekosyy.

Elisa (Ei varmistettu)

Kiva kun pidit :) noi lenkit kuulostavat todella tehokkaalle, jos on pieni lapsi! Tuo ajanpuute taitaa olla melko usein käytetty tekosyy.

Kirsikka (Ei varmistettu)

Ihanaa tuo lasten kanssa yhdessä treenaaminen, kuten kahvakuulailu ämpärit kädessä! :D Tosi suloista! Hattua nostan siskollesi, kun hän jaksaa huolehtia ja välittää lasten lisäksi myös itsestään ja voinnistaan.

Elisa (Ei varmistettu)

Munkin mielestä! :) niin minäkin!

Idu (Ei varmistettu)

Moikka! Ihanaa kun kirjoitit aiheesta. Itse en ole äiti enkä siis vielä lähelläkään sitä, mutta jostain syystä tämä inspiroi ihan älyttömästi! Ja täytyy ehdottomasti päästä testailemaan noita vinkkejä kyllä kummitytöt kanssa asap :)

Elisa (Ei varmistettu)

Moikka Idu! Kiitos suloisesta kommentistasi!:) Ihana kuulla, että tämä inspiroi sinua!

Aino (Ei varmistettu)

Mahtava postaus, täytyykin näyttää tää mun siskolle!:)

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos Aino :)

Kata (Ei varmistettu)

Taas ihan supermahtava postaus, vaikka en äiti olekkaan! Muistan jonkin aikaa sitten mikä kohu tuli, kun Jutta Gustasfberg sanoi jotain tyyliin, ettei äitiys ole tekosyy lihavuudelle. Toki ymmärrän, että kaikilla yh äideillä ei ole aikaa, eikä kaikkia varmasti edes kiinnosta. Ja niin kuin Jutta sitten sanoikin, ettei siinä mitään, jos se ei itseään häiritse. Tosi hyvä kuitekin lukea sellaisen yksinhuoltajaäidin näkemys asiasta, joka treenaa vapaa-aikanaan.Sun blogissa on kyllä oikeasti ylivoimaisesti parhaat jutut :) !

Elisa (Ei varmistettu)

Multa on mennyt tollanen kohu ihan ohi! Mutta joo, se on kumma miten jotkut kokevat, että se että äiti liikkuu olisi jotenkin itsekästä/pois lapsilta. Mun mielestä se on kaikkien etu, että vanhemmat ovat hyvässä kunnossa. On sitten niitä yhteisiä vuosiakin enemmän lasten kanssa!Kiitos hurjan paljon!:)

Ellu (Ei varmistettu)

Itselläni on 10kk vanha tyttö. Treenille löytyy oma aikansa, jos vain haluaa ja on valmis suunnittelemaan viikko-ohjelmaa hieman. Äitiys on yksi hyvistä syistä pitää itsensä kunnossa! :-)

Elisa (Ei varmistettu)

Juuri näin! Kiva kuulla, että on muitakin sporttiäitejä ;)

Sanvu (Ei varmistettu)

Sun siskos on fiksu! Itsekin kohta 3-vuotiaan lapsen yksinhuoltajana pohdin joskus sitä, että miten saan ajan riittämään urheiluunkin. Nyt kun koulut päättyy ja siirryn työelämään niin jää kummasti aikaa lapsen ja työn lisäksi myös kaikelle muullekin kivalle. Ennen aika on mennyt työ-lapsi-koulu -akselilla aika tiuhasti kahden vuoden ajan.Lumien sulattua päästään pyörä-juoksulenkeille (lapsi fillariin, äiti juoksentelee) ja toivon, että poika nukahtaisi myös ajoissa iltasin, jolloin voisin tehdä kotitreeniä. Meillä on niin vilkas ja onnettomuusaltis tapaus, että yhdessä treenaaminen on mahdotonta tällä hetkellä (vielä on joku päivä kuula päähän osunut tai muuta vastaavaa). :)

Elisa (Ei varmistettu)

Niin on!:) haha, joo kannattaa jättää treenailut myöhäisempään ajankohtaan, ettei käy haavereita! Ja tuo pyörälenkki on myös todella hyvä idea :)

Anonymous (Ei varmistettu)

Siskosi vaikuttaa todella fiksulta! :) Ihailtavaa, että hän jaksaa urheilla paljon, vaikka on yksinhuoltaja. Ja nimenomaan lasten kanssa urheilu on varmasti myös lapsille hauskaa puuhaa :) Sellaista en ehkä kauheasti ymmärtäisi, jos äiti aina töiden jälkeen veisi lapsen kuntosalin lapsiparkkiin, että pääsee treenaamaan. Etenkin jos lapsi on tosi pieni, eikä osaa ilmaista mielipidettään asiaan. Siskosi on tässäkin oikeilla raiteilla :) Ja en tietenkään tuomitse, jos vaikka kerran viikossa vie lapsen lapsiparkkiin töiden jälkeen :)

Elisa (Ei varmistettu)

Olen ihan samaa mieltä kanssasi! Siskoni on loistava esimerkki siitä, että lastenkin kanssa voi puuhailla vaikka mitä, joten se ei ole mikään tekosyy :)

Miss T (Ei varmistettu)

Heippa, sama kommentti kuin muutamilla yllä olevilla, en ole äiti, mutta superkiinnostava postaus kuitenkin! Just kävin eilen moikkaa ystävääni, kuusi kuukautisen vauvan äitiä ja voih, kun hän oli hyvässä kunnossa! Kuulema kolmen tunnin päivittäiset lenkit ovat auttaneet sekä päätä ja kroppaa. Ja vauva nukkuu kuulema mielellään ulkona.

Elisa (Ei varmistettu)

Kiva kuulla! Voi, varmasti kyllä auttaa juuri tuohon pääkoppaankin. Ja onhan se varmaan mukava, kun pääsee vihdoin raskausajan jälkeen taas liikkumaan ilman masua :)

seidi (Ei varmistettu)

Onpa oikea voimanainen! Ihana! :)http://2-roads-diverged.blogspot.co.uk/

Elisa (Ei varmistettu)

Niin on! <3

Milla Keskitalo (Ei varmistettu)

Minä olen 3-vuotiaan pojan äiti ja lähes päivittäin olemme kahdestaan kun mies on reissuhommissa töissä. Tästä sai tosi kivoja vinkkejä kyllä treenaamiseen joka on osittain osoittautunut hieman hankalaksi pojan kanssa ollessa, sillä se kun on tuollainen taskuraketti joka tulee ja menee hirveätä vauhtia niin ei perässä pysy. :D Kiva postaus!

Elisa (Ei varmistettu)

Hyvä, että sait vinkkejä! Lasten kanssa täytyy välillä olla hiukan luovempi :) Kiva kun tykkäsit!

Unknown (Ei varmistettu)

Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

Kommentoi